به گزارش همشهری آنلاین، بدون شک از مهمترین غذاهای گوشتی ما ایرانیان، انواع کباب است. جوجه کباب نیز یکی از معروفترین انواع کباب است که همواره در مجالس رسمی و تفریحات ما ایرانیان نقش بسزایی داشته است. این روزها کمتر کسی است که روش درست کردن جوجه کباب روی زغال یا داخل تابه یا فر را بلد نباشد. ولی دانستن اینکه بهترین مواد خواباندن جوجه کباب و یا به عبارت دیگر مواد مرغ کبابی چیست و چگونه باید جوجه را مزه دار کرد، بسیار مهم است. روشهای مختلفی برای طعمدار کردن جوجه کباب وجود دارد. در این مطلب دو مورد از بهترین و سریعترین روشهای درست کردن و طعمدار کردن جوجه کباب را به شما آموزش میدهیم تا به راحتی یک جوجه کباب تازه و خوشعطر تهیه کرده و نوش جان کنید.
- طرز تهیه جوجه کباب لاری | به ۲ روش زغالی و تابهای در خانه جوجه بپزید
- طرز تهیه جوجه کباب | فوتوفن خوشمزه و مزهدار کردن جوجه | چگونه جوجه کباب را ترد کنیم؟
مزهدار کردن جوجه کباب با ماست
خواباندن مرغ در ماست، اولین روش است. ماست ترش یکی از طعمدهندههای سنتی است که تأثیر فوقالعاده بر نرمی و خوشطعمی گوشت میگذارد.
مواد خواباندن جوجه کباب با ماست
فیله مرغ خرد شده ۲۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد متوسط
آبلیمو یا لیمو تازه ۲ قاشق غذاخوری
روغن مایع ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دمکرده ۲ قاشق غذاخوری
ماست ترش ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، پودر سیر به مقدار دلخواه
طرز خواباندن جوجه کباب در مواد با ماست
در مرحله اول گوشت مرغ را به ابعاد مناسب برش بزنید و سعی کنید همه یکسان باشند تا در زمان کباب شدن یکنواخت کباب شده و سوخته یا نپخته نشوند. این قسمت کاملاً سلیقهای است و شما از هر قسمتی از مرغ میتوانید استفاده کنید. اما به یاد داشته باشید هر چه قطعات مرغ کوچکتر باشد پخت آن سریعتر خواهد بود.
قطعاً شما هم با این مشکل روبهرو شدهاید که زعفران مصرفی درون مواد، به پیازهای خرد شده یا سایر مخلفات جوجهکباب میچسبند! بخش مهمی از عطر و طعم زعفران که برای طعمدهی جوجه باید صرف شود در این قسمت از دست میرود. در اینجا یک نکته طلایی به شما یاد میدهیم تا از زعفران به بهترین نحو در طعمدار کردن جوجهها استفاده کنید.
استفاده از زعفران به بهترین نحو در طعمدار کردن جوجه کباب
مرحله اول: تکههای مرغ را در ظرف مناسب ریخته و زعفران دمکرده را به آن اضافه میکنیم و به خوبی بههم میزنیم تا همه مرغها زعفرانی رنگ شوند.
در ظرف را میپوشانیم و حداقل پانزده دقیقه زمان میدهیم تا زعفران به خورد مرغها برود. قطعاً اگر زمان بیشتری در اختیار دارید و صبوری کنید، تأثیر بهتری در این مرحله خواهید دید.
این کار باعث میشود تا زعفران علاوه بر خوشرنگ کردن گوشتها بوی زهم مرغ را بگیرد و کاملاً به عمق بافت گوشت برود. این نکته مهمی است که در اکثر دستور پختها اشارهای به آن نمیشود.
مرحله دوم: این مرحله کاملاً سلیقهای است و میتوانید آن را به دلخواه عوض یا حذف کنید.
فلفل سیاه یا قرمز به همراه پودر سیر یا پودر پیاز و مقداری نمک را به تکههای جوجه کباب اضافه میکنیم و بههم میزنیم و ده دقیقه زمان میدهیم تا جذب گوشت شود.
مرحله آخر: این مرحله وقت اضافه کردن ماست، پیاز خردشده و آبلیمو است.
همه مواد را با هم مخلوط میکنیم و حداقل چند ساعتی در یخچال استراحت میدهیم تا مواد بهخوبی به مرغهای ما طعم دهند. (در استفاده از آبلیمو نکاتی که در دستور اول ذکر آن رفت، حتماً رعایت کنید تا موجب سفتی گوشت نشود)
روش صحیح خرد کردن پیاز در مزهدار کردن جوجه کباب با ماست
شاید شما هم دیده باشید که در بسیاری از دستورات پیاز را رنده میکنند. اما این کار صحیح نیست و تکههای پیاز به مرغ میچسبد و در زمان کباب شدن، سریعتر از گوشت نسبت به حرارت واکنش نشان میدهند و میسوزند.
این کار باعث میشود تا ظاهر جوجه کبابها نامناسب شود و پیازها بسوزند در صورتی که ممکن است مغز جوجهها خام و نپخته بماند.
بهترین روش خرد کردن پیاز به صورت خلال کردن است.
تحت این شرایط در زمان کباب کردن جوجهها ابتدا میتوانید تکههای پیاز را از مرغ جدا کرده و سپس جوجهها رو کباب کنید. بههمین راحتی جوجه کبابهای ما آماده سیخ زدن و کباب شدن هستند.
با رعایت همین چند نکته طلایی قطعاً جوجه کبابهای با طعم بسیار لذیذ و خوشمزه خواهید داشت.
طعمدار کردن جوجه کباب با زعفران
مواد مورد نیاز خواباندن جوجهکباب زعفرانی (برای ۴ نفر)
مرغ خردشده ۴۰۰ گرم
لیمو تازه (یا آبلیمو) ۲ عدد
زعفران دمکرده ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به مقدار دلخواه
پیاز ۱ عدد متوسط
روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
چوب جوجه چینی به مقدار لازم
طرز خواباندن جوجه کباب زعفرانی در مواد
در اولین گام بعد از شستن مرغها با آب سرد، به سراغ طعمدار کردن مرغها میرویم. آبلیمو، زعفران، فلفل، روغن زیتون را به گوشتها اضافه میکنیم و خوب به هم میزنیم. انواع و اقسام دستورات برای مواد طعمدهنده جوجه کباب وجود دارد که قطعا با ذائقه شما نیز رابطه مستقیم دارند. اما طعمی که غذای امروز ما دارد واقعا بینظیر است. بسیاری از آشپزها توصیه میکنند آبلیمو و نمک را ابتدا به گوشت نزنید چون گوشت سفت میشود.
برای رفع این مشکل توصیه میکنیم اولا گوشت تازه خریداری کنید، چون گوشتهای یخزده یا گوشتهایی که مدت زیادی در سردخانه بودهاند، کیفیت گوشت تازه را ندارند و شما هر چقدر هم از افزودنیهای تازه استفاده کنید باز هم طعم ایدهآل که مدنظر شماست به دست نمیآید.
اما جدای از این قضیه تجربه ما در پخت انواع کباب نشان میدهد شما از همان ابتدا مقداری روغن (ترجیحا روغن زیتون) با مواد ترکیب کنید تا از نفوذ زیاد آبلیمو در بافت جوجه و سفت شدن آن جلوگیری کند. پس حتما هنگام ترکیب مرغ با مواد از روغن خواراکی استفاده کنید. با این روش جوجهها در بهترین فرم ممکن طعمدار میشوند.
نکته: نمک را در مرحله اول روی مواد طعمدهنده گوشت نریزید. نمک هم موجب سفت شدن گوشت میشه. همانطور که در ادامه خواهیم گفت نمک رو در آخرین مرحله قبل از کباب شدن گوشتها روی اونها میپاشیم.
پیاز را به صورت نگینی خرد میکنیم و به گوشت اضافه میکنیم این کار باعث میشود که بوی زهم مرغ گرفته شود.
همچنین برای این کار از چند تکه فلفل دلمه سبز هم میتوانید کمک بگیرید. فلفل دلمه یک آنتیبیوتیک بسیار موثر در پخت و کباب کردن انواع گوشتهاست.
نکته: جوجهکباب میتواند ابعاد مختلفی داشته باشد یا از قسمتهای مختلف مرغ باشد که کاملا به سلیقه شما بستگی دارد، فقط در نظر داشته باشید که بافت کتف یا بال نازکتر از بقیه قسمتهای مرغ است و به زمان کمتری برای کباب شدن نیاز دارد.ما توی دستور امروزمان سیبزمینی کبابی را هم اضافه کردیم. کافی است سیبزمینیها را به ابعاد دلخواه برش بزنیم و به میکس موادمان اضافه کنیم (البته شما اگر تمایل ندارید میتوانید این مرحله را هم حذف کنید).
گوشت مرغ به خاطر بافت نرم و لطیفی که دارد سریعا طعمدار شده و تغییر رنگ میدهد. تشخیص این تغییر رنگ بسیار راحت است.
برای طعمدار شدن مرغها حداقل از بیست دقیقه تا یک ساعت توی یه ظرف در دار زمان بدهید.
بعد از طعمدار شدن مرغها آنها را یکییکی به سیخ زده، میتوانید بین تکههای جوجهها از هر سبزیجات دیگری که دوست دارید استفاده کنید و توی سینی فر بچینید.
اگر طعم میکس طعم سیبزمینی و مرغ را دوست دارید، سیبزمینیها را هم کنار سیخ مرغها یا جاهای خالی توی سینی بچینید. توی این مرحله با کمک نمکپاش روی هر دو سطح سیخهامون نمک میپاشیم.
یکی از نکتههای پخت این است که موقع طعمدار کردن مرغها نمک را به جوجه اضافه نکنیم، این کار باعث سفت شدن بافت مرغ میشود و زمان کباب شدن را بیشتر میکند.
در بازه زمانی که مرغهای ما طعمدار و بعد کباب میشوند، میتوانید شروع به پخت برنج مورد نیاز برای این وعده غذایی کنید تا با هم آماده و قابل سرو شوند.
منبع: اکالا (www.foodiecrush.com)