به گزارش همشهری آنلاین به نقل از اسپوتنیک، دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا در سن دیگو رابطه بین مصرف منظم نوشیدنیهای شیرین و خطر مرگ زودرس را توضیح دادهاند.
در مطالعه منتشرشده در پرتال پزشکی PubMed آمده است که دانشمندان به مدت ۲۰ سال رژیم غذایی بیش از ۱۰۰ هزار زن را مطالعه کردند (میانگین سنی حدود ۵۳ سال است). شرکتکنندگان گزارش کردند که بیشتر آنها از کدام نوشابه استفاده میکنند.
در نتیجه، محققان تشخیص دادند که سلامت زنان تحت تأثیر نوشیدنیهای حاوی قند بالاست: نوشیدنیهای میوهای و همچنین آب شیرین و چای شیرین برای بدن خطرناک است. افرادی که روزانه این نوشیدنیها را مصرف میکردند، بسیار بیشتر در معرض مرگ زودرس بودند. بیست سال پس از شروع پیگیری، ۱۴۱۴۳ شرکتکننده بر اثر بیماریهای قلبی عروقی یا آنکولوژیک جان خود را از دست دادند. با این حال، آنها عادت داشتند که بیش از هفت وعده آب شیرین در هفته مصرف کنند.
پیش از این، سازمان بهداشت جهانی از ایالتها خواسته بود تا ۲۰ درصد مالیات بر هزینه نوشیدنیهای شیرین وضع کنند تا میزان چاقی، دیابت و پوسیدگی دندان در جمعیت آمریکا کاهش یابد.