به گزارش همشهری آنلاین به نقل از جام جم آنلاین، عضو هیات علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی اظهار داشت: مرزنجوش با نام علمی Origanum Vulgare L گیاهی است علفی و دائمی به ارتفاع ۸۰ سانتیمتر که ساقه آن دارای انشعابات زیاد، پوشیده از تارهای کوتاه و به رنگ سبز مایل به قرمز است و مناطق اصلی رویش این گیاه در ایران، مناطق شمالی، بهخصوص استانهای خراسان، مازندران، گیلان و آذربایجان است. یکی از مشخصات گیاه، بوی معطر و قوی آن است.
دکتر نسیم زرینپنجه اضافه کرد: از مهمترین ترکیباتی که در عصاره آبی گیاه مرزنجوش وجود دارد، میتوان به رزمارینیک اسید، اریوسیتین، آپی ژنین گلیکوزید، اوریگانول و اورسالیک اسید اشاره کرد. مشخص شده است که رزمارینیک اسید علاوه بر کاهش استرس، سبب بهبود یادگیری فضایی در بیماری آلزایمر میشود.
این عضو هیات علمی درخصوص تاثیر آنتیاکسیدانی این گیاه بر حافظه بیان کرد: ترکیبات آنتیاکسیدان این گیاه سبب بهبود یادگیری میشوند، باید دانست که رزمارینیک اسید که فراوانترین ترکیب عصاره آبی مرزنجوش است، فعالیت جاروبگری قوی برای ترکیبات رادیکالهای آزاد دارد.
زرینپنجه دیگر خواص مرزنجوش را قاعدهآور، نیرودهنده، معرق، ضد نفخ، آرامبخش و به دلایل تلخ بودن، مقوی معده برشمرد.
از دمکرده ۱۰ تا ۲۰ گرم سر شاخههای گلدار بهمدت ۱۰ دقیقه در یک لیتر آب جوش پس از صاف کردن و با عسل شیرین کردن برای درمان بیماریهای دستگاه تنفسی، بهعنوان صافکننده خون و نیز برای تسهیل هضم و تسکین دردهای ماهانه، روزانه سه فنجان تناول کنید.