به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، خوردن شکر به مقدار زیاد، میتواند آسیبهای زیادی را به سلامتی افراد وارد کند، برای مثال خوردن مقدار زیاد شکر باعث ابتلای شما به کبد چرب میشود. اگر بیش از اندازه قند مصرف کنید، بدن قند اضافی را به سمت کبد خواهد فرستاد، کبد هم آن را به چربی تبدیل و در خودش ذخیره میکند، در نتیجه کبد چرب میشود.
مصرف زیاد شکر میتواند بینایی را مختل کند و باعث مقاومت انسولین در بدن میشود. در نتیجه انسولین آنگونه که باید کار نمیکند و شما به دیابت نوع دوم دچار میشوید. اگر دیابت نوع دو را درمان نکنید، میتواند بینایی را از شما بگیرد.
در این میان با توجه به تمام مضرات شکر سفید، عدهای هستند که شکر قهوهای را برای مصرف توصیه میکنند، اما آیا شکر قهوهای به اندازه شکر سفید ضرر ندارد؟
طبق گفته متخصصان تغذیه، شکر سفید و قهوهای هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند و باید به این نکته توجه داشت که برای بیماران دیابتی هر دو نوع سفید و قهوهای مضر است و میتواند قند خون آنها را با نوسان رو به رو کند؛ اما برای افراد عادی اگر تمایل به مصرف شکر دارند توصیه میشود قند یا شکر قهوهای را مورد استفاده قرار دهند.
برخی از افراد معتقدند که مضرات شکر قهوهای کمتر از شکر سفید است، این تصور پایه علمی ندارد چراکه شکر قهوه ای حاصل تصفیه شکر سفید با ملاس است و حتی میتواند مضرتر باشد. میزان شکر نان سبوسدار بیشتر از نان حجیم سفید است.
نان سبوسدار به طور کلی بسیار مغذیتر از نان سفید است ولی متاسفانه برخی نانوایان به خاطر کاهش تلخی آرد سبوسدار، به آن شکر اضافه میکنند. قبل از خرید نان سبوسدار از نبود شکر در آن مطمئن شوید.