دکتر اوما نایدو، روانپزشک و متخصص تغذیه، عضو هیئت علمی دانشکده پزشکی هاروارد و نویسنده کتاب «مغز شما در غذا است» می‌گوید مغز متفکر تقریباً همه چیز (افکار، حافظه، تمرکز، حرکات، تنفس، ضربان قلب) را تحت تأثیر قرار می‌دهد  و برخی غذاها می‌توانند به قوی‌تر، تیزتر و باهوش‌تر شدن مغز کمک کنند.

به گزارش همشهری آنلاین، انتخاب به نقل از CNBC نوشت: مغز و رژیم غذایی ما نقشی کلیدی در طول عمر دارد. به گفته موسسه ملی پیری، آنچه می‌خوریم می‌تواند مستقیماً بر التهاب و استرس اکسیداتیو در بدن ما تأثیر بگذارد، که هر دو می‌تواند بر خطر بیماری‌های عصبی از جمله آلزایمر و پارکینسون تأثیر بگذارد.

به اعتقاد دکتر نایدو، ۵ خوراکی برای تقویت حافظه، تمرکز و سلامت کلی مغز مفید است:

شکلات تلخ

شکلات تلخ، مملو از آنتی‌اکسیدان‌ها و فلاوانول‌های کاکائویی است که به حفظ سلامت سلول‌های مغزی کمک می‌کند. همچنین حاوی فیبر برای کمک به کاهش التهاب مغز و جلوگیری از زوال‌شناختی است. مطالعه‌ای در سال ۲۰۲۰ نشان داد که شکلات تلخ و شکلات سفید چگونه می‌توانند بر حافظه جوانان سالم تأثیر بگذارند. در مقایسه با گروهی که شکلات سفید دریافت کرده بودند، شرکت‌کنندگان که شکلات تلخ به آن‌ها داده شد، دو ساعت پس از مصرف شکلات، عملکردهای حافظه کلامی بهتری داشتند.

انواع توت‌ها

توت‌ها سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها، مواد مغذی گیاهی، فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند. این مواد مغذی به حفظ حافظه کمک می‌کند و محتوای فیبر به میکروب‌های روده کمک می‌کند تا التهاب مغز را کاهش دهد. می‌توانید از بین انواع توت‌های قرمز، آبی و سیاه‌رنگ انتخاب کنید. به عنوان مثال، توت‌فرنگی سرشار از فلاونوئید است و ممکن است به کاهش سرعت شناختی کمک کند. بلوبری حاوی انواع مختلف فلاونوئیدها است که با استرس اکسیداتیو جلوگیری می‌کند؛ و توت سیاه منابع عالی آنتی‌اکسیدان است که به سلامت سلول‌های مغزی کمک می‌کند.

زردچوبه

زردچوبه یکی از ترکیبات اصلی پودر کاری است، حاوی ترکیبی به نام کورکومین است که راز پشت آن شامل مزایای تقویت مغز است. کورکومین یک ماده ضد التهابی قوی است. مطالعات نشان داده‌اند که مصرف آن می‌تواند به کاهش علائم اضطراب و کاهش افت شناختی با افزایش سن کمک کند. زردچوبه به‌تنهایی خوب است، اما وقتی با فلفل سیاه ترکیب شود فواید آن می‌تواند قوی‌تر باشد.

سبزهای پهن‌برگ

سبزیجات برگ‌دار جزء اصلی رژیم‌های سالم مغز هستند، زیرا حاوی فولات هستند که نوعی ویتامین B است و از رشد عصبی و عملکرد انتقال‌دهنده عصبی حمایت می‌کند. کمبود فولات با افزایش علائم افسردگی و  پیری شناختی مرتبط است.

غذاهای تخمیرشده

تخمیر شامل افزودن غذاها به فرهنگ میکروارگانیسم‌هایی است که سپس از قندهای موجود در غذا تغذیه می‌کنند. این باعث ایجاد محصولات دیگری مانند اسید لاکتیک می‌شود که می‌تواند باکتری‌های دوستدار روده تولید کند. نایدو می‌گوید: ما چیزی داریم که ارتباط روده و مغز نامیده می‌شود؛ بنابراین وقتی ما غذاهای تخمیرشده می‌خوریم و سلامت روده خود را افزایش می‌دهیم، ممکن است عملکرد شناختی خود را نیز بهبود بخشیم. 

برچسب‌ها