به گزارش همشهری آنلاین، یکی از سبزیجات خوشطعم زمستانی ترهفرنگی است. ترهفرنگی اگرچه ظاهری شبیه پیازچه دارد اما ابعاد آن خیلی بزرگ است. به لحاظ طعم، شباهت آن بیشتر به سیر و پیاز است. ترهفرنگی را نه تنها در انواع آش و سوپ استفاده میکنند بلکه از آن خوراکهای متنوع و حتی خورش هم درست میکنند.
ترهفرنگی سرشار از بتاکاروتن، ویتامین C، مقدار کمی ویتامین B۵, B۴, B۳, B۲, B۱ و کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، منگنز، مقدار کمی آهن و روی است.
تره در طب سنتی خیلی گرم و تا حدودی خشک است.
مصرف تره برای دفع سنگ کلیه و مثانه توصیه میشود.
اگر سرمای سختی خوردهاید و مبتلا به لارنژیت یا برونشیت شدهاید، ترهفرنگی را به صورت پخته در سوپ و آش زیاد مصرف کنید. ترهفرنگی پخته صدای گرفته را باز کرده و ورم گلو و به طور کلی التهابات دستگاه تنفسی را از بین میبرد. در ضمن ضدسرفه هم است.
تره به علت داشتن منیزیم یکی از سبزیهای ضدسرطان به حساب میآید.
دو یا سه عدد ترهفرنگی را به صورت حلقهحلقه ببرید و در آب به مدت یک یا دو ساعت بجوشانید. بعد آن را صاف کنید و روزی دو یا سه فنجان در فواصل وعدههای غذایی بنوشید. به این ترتیب، سوءهاضمه و نفخ شما برطرف میشود.
خوردن ترهفرنگی پخته برای یبوست بسیار مفید است.
ترهفرنگی درد و سوزش نقرس و حتی کمردرد را تسکین میدهد. میگویند روزی یک بار ترهفرنگی پخته را که ۲۴ ساعت در سرکه خواباندهاید، روی ناحیه دردناک بگذارید.
یکی از بهترین مرهمها برای محل نیش زنبور یا حشرات دیگر، ترهفرنگی است. برای این منظور ترهفرنگی را پس از شستن له کرده و روی محل گزیدگی بگذارید. البته اگر نیش در محل نیشزدگی باقی مانده است، ابتدا آن را بیرون آورده و سپس مرهم را بگذارید.