به گزارش همشهری آنلاین، سوپ شیر یکی از انواع سوپهای پر طرفدار و خوشمزه در سراسر جهان است که به عنوان یک پیش غذای بینالمللی شناخته میشود، برای مشاهده این آموزش آشپزی با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر
شیر نیم لیتر
قارچ ۲۵۰ گرم
سینه مرغ نصف یک سینه کامل
جو پرک ۱۰۰ گرم
هویج ۱ عدد متوسط
پیاز۱ عدد متوسط
آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری
جعفری ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
روغن و زردچوبه به اندازه کافی
دستور پخت سوپ شیر
مرحله اول
برای تهیه سوپ شیر مجلسی ابتدا پیاز را پوست بگیرید سپس به ۴ قسمت تقسیم کنید و به همراه گوشت مرغ، ۴ لیوان آب و مقداری نمک و زردچوبه داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب به جوش بیاید. پس از اینکه آب به جوش آمد حرارت را ملایم کنید.
مرحله دوم
حالا اجازه دهید قابلمه تا زمانی که ۲ لیوان از آب مرغ باقی بماند روی حرارت بماند. پس از اینکه گوشت مرغ پخت و ۲ لیوان از آب مرغ در قابلمه باقی ماند حرارت زیر قابلمه را خاموش کنید و اجازه دهید کمی خنک شود، سپس پیاز را از قابلمه خارج کنید و دور بیندازید.
مرحله سوم
در این مرحله گوشت مرغ را هم از قابلمه خارج کنید و به صورت نگینی ریز یا ریش ریش خرد کنید. آب مرغ را هم صاف کنید و کنار بگذارید. در ادامه هویج را به صورت نگینی ریز خرد کنید (میتوانید هویج را با رنده درشت رنده کنید)
مرحله چهارم
سپس به همراه جو پرک به قابلمه حاوی آب مرغ اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید و هر چند دقیقه آن را با قاشق یا ملاقه هم بزنید زیرا جو پرک خیلی سریع ته میگیرد و باید هر چند لحظه یک بار هم زده شود.
مرحله پنجم
جو پرک خیلی سریع می پزد و لعاب میاندازد ، پس از اینکه جو پرک لعاب انداخت، شیر را به همراه مرغ خرد شده به قابلمه اضافه میکنیم. اجازه دهید حدود ۳۰ دقیقه سوپ با حرارت ملایم بپزد تا شیر به طور کامل به خورد دیگر مواد برود.
مرحله ششم
در همین حین قارچ را به صورت ورقهای خرد میکنیم و به همراه مقدار خیلی کمی روغن (روغن زیاد باعث چرب شدن سوپ میشود) تفت میدهیم تا آب موجود در قارچ تبخیر شود. برای اینکه رنگ قارچ ها تیره نشود آبلیمو را هم حین تفت دادن به قارچها اضافه میکنیم.
مرحله هفتم
پس از اینکه تفت دادن قارچ به پایان رسید آن را به قابلمه سوپ اضافه میکنیم. در همین مرحله نمک و فلفل سیاه را نیز اضافه میکنیم و اجازه میدهیم سوپ جا بیفتد. سوپ نباید خیلی روی حرارت بماند چون سوپ شیر هنگامی که سرد میشود سفتتر میشود.
مرحله هشتم
پس از اینکه سوپ آماده شد آن را در سوپخوری می ریزیم و با جعفری خرد شده تزیین میکنیم. در صورتی که میخواهید سوپ خود را مجلسیتر کنید میتوانید در آخرین مراحل پخت مقداری خامه صبحانه هم به سوپ اضافه کنید و پس از مخلوط کردن خامه، سوپ را سرو کنید.
نکات پخت سوپ شیر
جلوگیری از سفت شدن سوپ
سوپ شیر از جمله سوپهایی است که خیلی سریع سفت میشود پس باید حواستان را جمع کنید تا بیش از حد روی حرارت نماند تا غلیظ شود. البته اگر سوپتان غلیظ شد نگران نباشید میتوانید با اضافه کردن مقداری شیر آن را رقیقتر کنید. پس از اضافه کردن شیر سوپ را خوب مخلوط کنید و طعم آن را بچشید. در صورت نیاز مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه کنید.
سوپ شیر با خامه
اضافه کردن خامه به سوپ شیر علاوه بر اینکه سوپ شما را لطیفتر میکند باعث میشود سوپ خوشمزهتری نیز داشته باشید. پس از اینکه سوپ آماده شد میتوانید خامه را مستقیما به سوپ اضافه کنید یا اینکه در کنار سوپ بر روی سفره یک ظرف خامه بگذارید تا هر کس تمایل داشت از آن استفاده کند. البته باید از این نکته غافل نشوید که خامه کالری بالایی دارد و باعث میشود کالری سوپ زیاد شود.
جلوگیری از بریدن شیر
اگر شما هم با مشکل بریدن شیر پس از اضافه کردن به سوپ روبرو شدهاید باید بدانید که اگر چند نکته ساده را رعایت کنید به هیچ وجه شیر شما پس از اضافه کردن به سوپ نخواهد برید.
۱ . دمای شیر
یکی از دلایل عمده برید شیر پس از اضافه کردن به سوپ این است که شیر سرد است و پس از اضافه کردن به سوپ میبرد. برای رفع این مشکل شیر را به صورت ولرم یا حداقل هم دما با محیط آشپزخانه به قابلمه سوپ اضافه کنید.
۲ . آب لیمو ترش
نکته مهم در مورد اضافه کردن آب لیمو ترش به سوپ شیر این است که هنگام پخت سوپ به هیچ وجه آب لیمو به این سوپ اضافه نکنید چون ممکن است باعث بریدن شیر شود. اگر دوست دارید این سوپ را به همراه آب لیمو ترش سرو کنید در پایان پخت آب لیمو را در کنار سوپ سرو کنید.
سوپ شیر بدون مرغ
گوشت مرغ باعث خوشمزهتر شدن سوپ شیر میشود، اما اگر به هر دلیلی دوست ندارید از گوشت مرغ در سوپ خود استفاده کنید میتوانید گوشت مرغ را به همراه مراحل طبخ آن از دستور بالا حذف کنید و سوپ مرغ را بدون گوشت مرغ تهیه کنید.
منبع: چیشی