به گزارش همشهری آنلاین، مهر به نقل از ساینس دیلی نوشت: محققان دانشگاه بارسلونا اسپانیا مطالعهای را در طول بیست سال روی ۶۴۲ شرکت کننده بالای ۶۵ سال انجام دادند.
پروفسور «کریستینا آندرس-لاکووا»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «ما شاخصی از بیومارکرهای رژیمی را بر اساس گروههای غذایی که بخشی از رژیم غذایی مدیترانهای هستند، ایجاد کرده و ارتباط آنها را با مرگ و میر ارزیابی کردیم.»
در طی بیست سال، ۴۲۵ مورد مرگ (۱۳۹ مورد به دلیل بیماریهای قلبی عروقی و ۸۹ مورد به علت سرطان) وجود داشت. پس از تجزیه و تحلیل مدلها، امتیاز رژیم غذایی مدیترانهای با استفاده از نشانگرهای زیستی با همه علل مرگ رابطه معکوس داشت.
این مطالعه استفاده از نشانگرهای زیستی غذایی را برای بهبود ارزیابی تغذیه برای افراد مسن نشان میدهد.