به گزارش همشهری آنلاین، لوبیا پلو از جمله پلوهای مخلوط خوشمزه و اصیل ایرانی است که طرفداران زیادی دارد. لوبیاپلو به شیوههای مختلفی با گوشتهای متفاوتی تهیه میشود. برخی لوبیا پلو را با گوشت خورشی درست میکنند و بعضی از گوشت چرخکرده برای درست کردنش استفاده میکنند. در اینجا قصد داریم طرز تهیه لوبیاپلو با گوشت چرخکرده را آموزش دهیم که رایجترین روش پخت این غذاست. لوبیاپلو طرز تهیه نسبتا آسانی دارد و لازم نیست یک آشپز حرفهای باشید تا بتوانید آن را درست کنید.
خواص و مزایای خوردن لوبیاسبز
قبل از اینکه آموزش طرز تهیه لوبیاپلو با گوشت چرخکرده را شروع کنیم، کمی درباره خواص و مزایا خوردن لوبیاسبز برایتان میگوییم. لوبیاسبز منبعی سرشار از مواد معدنی، انواع ویتامینها و فیبر است. خوردن این گیاه فوقالعاده به کاهش خطر بیماریهایی مانند دیابت، گرفتگی عروق قلب و چاقی کمک میکند. همچنین خوردن لوبیاسبز به بهبود گوارش، افزایش انرژی و سلامت استخوان منجر میشود. پس، سعی کنید بیشتر به سراغ درست کردن لوبیاپلو و دیگر غذاها با لوبیاسبز بروید.
مواد لازم برای لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده
برنج ۳ لیوان
لوبیاسبز خردشده ۳ لیوان
گوشت چرخکرده ۳۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
سیر ۳ حبه
رب گوجهفرنگی ۲ قاشق غذاخوری
گوجهفرنگی ۲ عدد
نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده
مرحله اول
پیاز و سیرها را ریز خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم شوند. سپس، گوشت چرخکرده را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. پس از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد، گوجهفرنگیهای نگینی خردشده را اضافه کنید و تفت دهید تا آب مواد کشیده شود.
مرحله دوم
پس از خشک شدن آب مواد نیز رب گوجهفرنگی، لوبیاهای خردشده، ۳ لیوان آب، نمک و فلفل را اضافه کنید. در ماهیتابه را بگذارید، اجازه دهید مواد با حرارت ملایم بجوشند و لوبیاها نرم شوند. پس از اینکه آب مواد خشک شد، ماهیتابه را از روی حرارت بردارید و کناری قرار دهید تا مایه لوبیاپلو خنک شود.
مرحله سوم
در مدت زمانی که مایه لوبیا پلو آماده میشود، برنج را آبکشی کنید. البته برنج را ۳۰ دقیقه قبل از پخت باید در مقداری آب و نمک خیس دهید.
برنج را با چند لیوان آب و مقداری نمک داخل قابلمه بریزید. سپس، قابلمه برنج را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و با آب ولرم آبکشی کنید (برنج را زمانی آبکشی کنید که وقتی دانه برنج را میان دو انگشت میفشارید، اطراف آن نرم و مغزش کمی خام باشد).
مرحله چهارم
در قابلمه کمی روغن بریزید و نان یا سیب زمینی ورقهشده برای تهدیگ را کف قابلمه قرار دهید. داخل قابلمه لایه لایه از برنج آبکششده و مایه لوبیا پلو بریزید و در آخر مواد را با چنگال کمی مخلوط کنید.
دمکنی را روی قابلمه قرار دهید و اجازه دهید لوبیا پلو با حرارت ملایم دم بکشد.
نکات طلایی در تهیه لوبیاپلو با گوشت چرخکرده
– استفاده از سیر در این دستور پخت سلیقهای است و میتوانید آن را حذف کنید.
– به جای گوشت چرخکرده در این دستور پخت میتوانید از سویا یا گوشت مرغ نیز استفاده کنید.
- برای درست کردن لوبیاپلو باید پیاز و سیر را خرد کنید و در روغن تفت دهید. بعد از طلایی شدن سیر و پیاز نیز گوشت چرخکرده را اضافه کنید و تفت دهید. هنگامیکه رنگ گوشت تغییر کرد، گوجهفرنگی خردشده را بیفزایید و اجازه دهید آبش کشیده شود.
- بعد از خشک شدن آب گوجهفرنگی نیز لوبیاهای خردشده را به همراه ۳ لیوان آب، نمک و فلفل به مواد اضافه کنید و در ماهیتابه را بگذارید تا لوبیاها نرم شوند. بعد از آماده شدن مایه لوبیا، برنج را آبکش کنید و مقداری روغن در یک قابلمه بریزید. سپس، سیبزمینی یا نان را کف قابلمه قرار دهید، برنج و مایه گوشتی را لایه لایه در قابلمه بریزید و در آخر با قاشق مخلوط کنید. دمکنی را روی قابلمه بگذارید و اجازه دهید لوبیاپلو با حرارت ملایم دم بکشد.
منبع: irancook