به گزارش همشهری آنلاین به نقل از سیناپرس، شکلاتهای کاکائویی از محبوبترین فراوردههای دانههای گیاهی کاکائو است. این ماده مصرفی دارای ویتامینهای مختلف و مواد مغذی بسیاری است که از شایعترین آنها میتوان به ویتامین K، ویتامین A، ویتامین E اشاره کرد.
مطالعات نشان میدهند که کاکائو میتوانند فشار خون و سفتی شریانی را مانند بهترین داروهای فشار خون کاهش دهد. با این حال، دانشمندان نگرانیهایی داشتند که مصرف کاکائو در زمانی که فشار خون شما طبیعی یا پایین است، میتواند آن را بیش از حد کاهش دهد.
اکنون، یک مطالعه جدید نشان میدهد که جای نگرانی وجود ندارد. محققان استرالیایی میگویند: «کاکائو تنها زمانی فشار خون را کاهش می دهد که به طور غیر طبیعی بالا باشد». مطالعه جدید اشاره میکند که آزمایشهای قبلی تنها تأثیر مفید کاکائو بر قلب را تحت شرایط کاملاً کنترل شده بررسی کردهاند. این موضوع باعث میشود که مشخص نباشد آیا کاکائو در افراد سالم نیز فشار خون را کاهش میدهد یا خیر. برای افرادی که عاشق شکلات هستند، این بدان معنا نیست که شما باید به فروشگاه بروید و یک جعبه شکلات بخرید.
شکلاتی که حاوی سطوح بالاتری از کاکائو است مفیدترین است؛ اما فراموش نکنید که خوراکیهای شکلاتی میتوانند حاوی سطوح بالایی از قند و چربی نیز باشند که این به نوبه خود مضر است. تیمی از محققین میگویند که مطالعه آنها یکی از اولین مطالعاتی است که مصرف کاکائو و تأثیر آن بر قلب را در یک سناریوی واقعی بررسی میکند. کریستین هیس، استاد پزشکی قلب و عروق، در یک بیانیه دانشگاهی میگوید: «فشار خون بالا و سفتی شریان خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و سکته مغزی را در افراد افزایش میدهد، بنابراین بسیار مهم است که روشهای ابتکاری برای درمان چنین شرایطی را بررسی کنیم».
تاثیر مثبت فلاوانول های کاکائو بر سیستم قلبی عروقی ما، غیرقابل انکار است. پزشکان اغلب میترسند که برخی از قرصهای فشار خون باعث شود فشار خون در برخی روزها بسیار کاهش یابد. آنچه دانشمندان به آن دست یافتهاند، نشان میدهد که فلاوانولهای کاکائو تنها در صورت افزایش فشار خون، فشار خون را کاهش میدهند.