سیب زمینی خاصیت سیر کنندگی بالایی دارد و دیر هضم است به همین دلیل جایگاه خاصی در انواع غذاهای رژیمی دارد. در این مطلب طرز تهیه ۵ غذای ساده و خوشمزه رژیمی با سیب زمینی آب پز آموزش داده شده است.

به گزارش همشهری آنلاین، سیب زمینی یکی از مواد غذایی است که به دلیل خاصیت سیر کنندگی بالایی که دارد در رژیم لاغری جایگاه خاصی پیدا کرده است. سیب زمینی می‌تواند تا مدت‌ها شما را سیر نگه دارد و مانع پرخوری شود. سیب زمینی سرشار از نشاسته مقاوم است که بدن قادر به هضم آن نیست ولی به تغذیه پروبیوتیک‌های روده کمک می‌کند. 

نشاسته مقاوم به دلیل این‌که باعث می‌شود مواد غذایی به کندی هضم شوند، مانع بالا رفتن ناگهانی قند خون و حساسیت به انسولین را بهبود می‌دهد و با کاهش اشتها تاثیر زیادی بر کاهش وزن دارد. 

یکی دیگر از مشکلاتی که ارتباط مستقیم با چاقی دارد، اختلال در میکروبیوم روده است.

نشاسته مقاوم می‌تواند از طریق ساخت اسیدهای چرب زنجیره کوتاه توسط پروبیوتیک‌ها، میکروبیوم روده را تقویت و سلامت روده را تضمین کند و با کاهش التهاب باعث سلامت کلی بدن شود. 

برای این‌که نشاسته مقاوم سیب زمینی ساخته شود باید سیب زمینی را آب پز کنید و ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری کنید و سپس به صورت سرد یا هم دما با اتاق میل کنید. 

اسنک سیب زمینی رژیمی

مواد لازم اسنک سیب زمینی رژیمی

تخم مرغ دو عدد 

 سیب زمینی با اندازه متوسط سه عدد

آویشن، نعناع و زرد چوبه از هر کدام یک قاشق مربا خوری

 نمک ۲/۱ قاشق مربا خوری

فلفل قرمز ۴/۱ قاشق مربا خوری 

کنجد برای تزئین

طرز تهیه اسنک سیب زمینی رژیمی

سیب زمینی را آب پز کنید و پوستش را بگیرید و له کنید و با تخم مرغ مخلوط کنید. 

سایر مواد را اضافه کرده هم بزنید یکدست شود. 

مواد را داخل قیف بریزید و داخل قالب دونات را پر کنید یا این‌که سر قیف را ماسوره بگذارید و کف سینی فر کاغذ روغنی بیندازید و مواد را ماسوره بزنید و رویشان کنجد بپاشید. 

سیب زمینی‌ها را به مدت نیم ساعت در فری که با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم شده است قرار دهید تا طلایی شود. 

پوره سیب زمینی رژیمی

مواد لازم پوره سیب زمینی رژیمی 

 سیب زمینی ۹۰۰ گرم

 کره ۲ قاشق غذاخوری

 پیاز خرد شده یک عدد

 خامه ترش یک فنجان

 شیر نصف فنجان

تره خرد شده یک قاشق غذا خوری 

نمک و فلفل سیاه به مقادیر دلخواه

طرز تهیه پوره سیب زمینی رژیمی

سیب زمینی را آب پز کنید و پوستش را بگیرید و کناری بگذارید کمی خنک شود.

پیاز را خرد کنید و به همراه کره روی حرات ملایم تفت دهید و سپس سیب زمینی را اضافه کنید و نمک بزنید. 

حدود ۱۰ – ۱۵ دقیقه مواد را تفت دهید و سپس سیب زمینی‌ها را له کنید. 

خامه ترش و شیر را به سیب زمینی اضافه کرده و مخلوط کنید. 

سایر مواد را به پوره اضافه کنید و هم بزنید تا غلیظ و یکدست شود و سپس شعله را خاموش کنید. 

کوکو سیب زمینی و هویج رژیمی

مواد لازم کوکو سیب زمینی و هویج رژیمی برای ۶ نفر

هویج دو عدد 

سیب زمینی با اندازه متوسط چهار عدد 

تخم مرغ سه عدد

پیازچه خرد شده صد گرم 

زردچوبه، فلفل و نمک به میزان نیاز

طرز تهیه کوکو سیب زمینی و هویج رژیمی 

سیب زمینی‌ها را آب پز کرده و له کنید. 

هویج را رنده کنید و به همره پیازچه، تخم مرغ، نمک، زردچوبه و فلفل به سیب زمینی اضافه کرده و کف تابه رژیمی را چرب کرده مود را داخلش بریزید و در تابه را بگذارید و با حرارت ملایم دو طرفش را برشته کنید. 

خوراک سیب زمینی و هویج

مواد لازم خوراک سیب زمینی و هویج رژیمی 

هویج پوست کنده و خرد شده سیصد گرم 

سیب زمینی پوست کنده و خرد شده سیصد گرم 

شوید تازه ساتوری شده یک شاخه

زنجبیل تازه پوست کنده و خرد شده یک قطعه کوچک 

 زرد چوبه نصف قاشق چای خوری

 آب لیموی ترش تازه نصف قاشق چای خوری

 پودر چیلی یک چهارم قاشق چای خوری

 نمک یک و نیم قاشق چای خوری

 پودر گشنیز یک و نیم قاشق چای خوری

زیره سبز یک قاشق چای خوری 

 فلفل سبز تند و ریز شده یک عدد

کره یا روغن دو قاشق غذاخوری 

طرز تهیه خوراک سیب زمینی آب پز با هویج رژیمی

سیب زمینی، هویج، فلفل سبز، شوید و زنجبیل را خرد کنید و در ظرف‌های جداگانه بریزید. 

زیره سبز را تفت دهید تا بویش بلند شود سپس زنجبیل را اضافه کرده ۱۰ دقیهق تفت دهید. 

هویج و سیب زمینی خرد شده را اضافه کرده و مخلوط کنید و ۱ پیمانه آب اضافه کنید و اجازه دهید بپزند. 

شوید را بعد از ۱۰ دقیقه اضافه کنید و زمانی که سبزیجات نرم شدند شعله را خاموش کنید. 

سالاد سیب زمینی آلمانی رژیمی 

مواد لازم سالاد سیب زمینی آلمانی رژیمی 

 بیکن شش برش 

 سیب زمینی نهصد گرم 

 پیاز قرمز خرد شده یک عدد 

 روغن زیتون  یک قاشق غذا خوری

سس خردل تند یک قاشق غذا خوری 

 سرکه سیب ۴/۱ فنجان

 آب دو قاشق غذا خوری

 شکر ۲/۱ قاشق چای خوری

نمک و فلفل سیاه به میزان نیاز

طرز تهیه سالاد سیب زمینی آلمانی رژیمی

سیب زمینی‌ها را با مقدار کافی نمک آب پز کنید و از وسط نصف کرده کناری بگذارید.

تابه‌ای رژیمی را روی حرارت قرار داده و بیکن‌ها را تفت دهید تا برشته شوند.

۲ قاشق غذا خوری چربی آب شده از بیکن‌ها را در تابه نگه دارید و بقیه را از تابه خارج کنید.

پیاز را خرد کرده به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی و نرم شوند. 

شکر، سس خردل، آب، سرکه سیب و روغن زیتون را به تابه اضافه کرده و صبر کنید نیم جوش شود سپس شعله را خاموش کرده، نمک و فلفل بزنید.

سس و بیکن را روی سیب زمینی‌ها بریزید و میل کنید. 

منبع: بیتوته

برچسب‌ها