همشهریآنلاین - حسن حسنزاده: این آبشار زیبا که در میانه مسیر کوهنوردی شیرپلا در حافظه مشترک بسیاری از کوهنوردان جا گرفته است، ادامه آبشار «دوقلو» محسوب میشود. در مسیر دسترسی به این آبشار، چند آبشار دیگر هم وجود دارد که هر کدام با زیبایی منحصربهفرد خود جلوهای خاص به طبیعت شیرپلا بخشیدهاند. آبشار مرتفع و زیبای دو قلو در مسیر رودخانه شیرپلا، در پایین دست در مسیر «اوســون» آبشار «سوتک» و آبشار زیبای اوسون و آبشار «پســنگ» و «ارس» و ســپس آبشــار زیبای آقا رجب از جاذبه های این مسیر است. اما دلیل نامگذاری این آبشار هم ماجرای جالبی دارد. در کنار آبشار رجب، قهوهخانهای قدیمی قرار داشت که صاحب آن شخصی به نام «رجب» بود. به نظر میرسد نام رجب را هم کوهنوردانی که در این مسیر بارها مهمان قهوهخانه آقا رجب شدهاند، برای این آبشار انتخاب کردهاند و اکنون سالهاست که این آبشار زیبا به آبشار رجب معروف شده است.
آبشار رجب، یک آبشار فصلی است که پیچیدن صدای گوشنواز جریان آب در دامنه زیبای اطراف آن به جذابیت این آبشار معروف افزوده است. این آبشار درفصل پاییز بسیار تماشایی است و به همین دلیل شمار زیادی از کوهنوردان و طبیعتگردان پاییز را برای بازدید از آبشار رجب در مسیر شیرپلا انتخاب میکنند.
نا آبشار رجب، یادآور نام شیرپلا یکی از مسیرهای محبوب کوهنوردی شمال تهران است. شیرپلا یک واژه مازندرانی است که در گویش مردم این استان به معنی «شیر برنج» است که هنوز هم خوراک گاوداران مازندران در بلندیهای البرز به شمار میرود. کیقباد، پادشاه اساطیری، پیش از رسیدن به سلطنت به کمک جهان پهلوان رستم، در قلعه کیقباد که در شیرپلای امروزی قرارداشته، زندگی میکرده. البته در مورد نام شیرپلا برخی از کوهنوردان نیز معتقدند نام شیرپلا از واژه شیب پناه گرفته شده و به مرور زمان به شیرپلا تبدیل شده که این عقیده نیز با توجه به موقعیت این پناهگاه دور از ذهن نیست. اگر قصد بازدید از این آبشار زیبا را در مسیر کوهنوردی شیرپلا دارید فراموش نکنید که برای رفتن و تماشــای جاذبههای کوهستانی دربند، لوازم شخصی، کمکهای اولیه و تغذیه مورد نیاز، همراهتان داشته باشید.