به گزارش همشهری آنلاین، در این مطلب با طرز تهیه تعدادی از این سالادهای هوسانگیز آشنا میشویم.
تا حالا به این فکر کردهاید که با صرف هشت دقیقه میتوان یک غذای کامل و پرانرژی آماده کرد؟ محمره یک غذای خاورمیانهای با همین شرایط است.
مُحَمَره
دستگاه خردکن را آماده کنید و تکههای نان را همراه با همه مواد لازم و البته به استثنای روغن زیتون در آن بریزید و بعد از چند بار روشن و خاموش کردن مخلوط را به خمیری یکنواخت تبدیل کنید. وقتی به خمیر مورد نیاز رسیدید، حالا روغن زیتون را به مخلوط اضافه کرده و یکی دو بار روشن و خاموش کنید. با روغن زیتون خمیر نرم و کمی روغنی میشود.
مواد لازم برای ۴ نفر
۲ /۱ یک تکه نان تست سبوسدارتست شده
۴ عدد فلفل قرمز تازه
۱ پیمانه گردوی خرد شده
۳ تا ۴ حبه سیر
۱ تا ۲ ق. س سرکه بالزامیک
آب نصف لیموترش
۲ /۱ ق. چ پودر زیره
۲ /۱ ق. چ شکر
۷ ق. س روغن زیتون
نمک
سالاد فتوش
در کشورهای خاورمیانه به خصوص کشورهای عربی سالادی متشکل از انواع و اقسام سبزیجات فصل درست میکنند که همراه با تکههای نان پیتا سرو میشود. این سالاد برای رژیمیها ایدهآل است.
۱. نانهای پیتا را در دستگاه تست کن یا روی اجاقگاز گریل کرده و با چاقو یا قیچی مخصوص به تکههای کوچک ببرید.
۲. خیار، فلفل دلمهای، گوجهفرنگی و پیازچه را تقریبا به طور هماندازه خرد کرده و در کاسهای بزرگ بریزید. کاهو را هم شسته و خرد کنید و به این مواد بیفزایید.
۳. مواد لازم سس را در شیشه سسی بریزید و بعد از بستن در آن، شیشه را چندین بار محکم تکان دهید تا مواد خوب با هم مخلوط شوند. حالا مخلوط سبزیجات را درون ظرف مورد نظر ریخته و سس را روی آن بریزید. در پایان هم تکههای نان پیتای تفت داده شده را همراه زیتون سیاه روی سالاد بچینید. سالاد برای مصرف آماده است.
مواد لازم برای ۴ نفر:
۲ عدد نان پیتا
۱ عدد کاهوی متوسط
۱ عدد فلفل دلمهای
۱ عدد خیار
۴ عدد گوجهفرنگی
۴ عدد پیازچه
مقداری زیتون سیاه
مواد لازم برای سس سالاد:
۴ ق. س روغن زیتون
۳ ق. س آب لیمو ترش
۲ حبه سیر
۳ ق. س جعفری تازه خرد شده
۲ ق. س نعنای تازه
نمک و فلفل به مقدار لازم
یهجور دیگه
در فصل اسفناج به جای کاهو میتوانید از برگهای جوان و شاداب اسفناج استفاده کنید. به این روش هم خوشمزه است.
سالاد تبوله
با ترکیب چند ماده ساده و در دسترس میتوان سالادی مقوی و پرخاصیت آماده کرد. این سالاد مخصوص کشورهای عربی است که به عنوان پیشغذا هم مورد استفاده قرار میگیرد.
۱. بلغور گندم را در کاسهای ریخته و روی آن آب بریزید و پوستهها و موادی را که روی آب آمدند، دور بریزید. سپس نیمساعت کناری بگذارید تا خیس بخورد و پس از این مدت بلغور گندم را در صافی بریزید و آب اضافی آن را خارج کنید.
۲. بعد از اینکه آب اضافی گندم خارج شد، آن را در همان کاسه برگردانید. پیازچهها را هم پس از شستن به صورت ریز خرد کرده و به بلغور اضافه کنید و با قاشق بزرگ مدام هم بزنید.
۳. خیار، گوجه فرنگی، زیره، جعفری، نعنا، آب لیموترش، روغن زیتون و نمک و فلفل را به مخلوط بلغور و پیازچه اضافه کنید و یکربع همانطور کناری بگذارید تا طعم مواد به خورد همدیگر برود.
۴. روی ظرف موردنظر برای سالاد را با برگهای درسته سالاد بپوشانید. سپس سالاد را روی کاهوها بریزید و سرو کنید. برای تزئین بیشتر میتوانید از سبزیجات تشکیلدهنده آن مثل خیار، گوجه فرنگی، لیموترش به همراه نعنا و زیتون هم استفاده کنید.
باچی بخوریم؟
در بعضی جاها در کنار سالاد تبوله، ماست هم سرو میکنند. شما هم میتوانید امتحان کنید.
مواد لازم برای ۴ تا ۶ نفر:
۱/۴ یک پیمانه بلغور گندم
یک دسته بزرگ پیازچه
یک عدد خیار
سه عدد گوجه فرنگی
۱/۴ ق. چ پودر زیره
یک دسته نعناع تازه
۲ عدد آب لیموترش
۴ ق. س روغن زیتون
چند برگ کاهو
نمک و فلفل