همشهری آنلاین- یکتا فراهانی: انتخاب مناسب و تصمیمات درست همیشه با آگاهی و شناخت لازم انجام میشوند. بنابراین با توجه به اینکه ما اغلب به تنهایی قادر به آگاهی از تمام جنبههای لازم برای انتخاب صحیح نیستیم بهتر است از متخصص کمک بگیریم.
تصمیم گیری در خصوص ازدواج نیز همین گونه است. یعنی ما برای چنین تصمیم گیری مهمی باید با کمک و مشاوره گرفتن از افراد متخصص سعی کنیم بهترین تصمیم را بگیریم.
البته گاهی مشاوره گرفتن برای ازدواج میتواند ترس زیادی در دل بسیاری از زوجها ایجاد کند. ممکن است ما درمانگری را تصور کنیم که قضاوتمان میکند، یک نفر را بر دیگری ارجح میداند و به این ترتیب باعث میشود احساس شکست و ناکامی کنیم و در نهایت نیز وقت و پولمان هدر برود. حالا آنکه چنین برداشتی از مشاوره قبل از ازدواج صحیح نیست چون افرادی که آگاهانه، با شناخت درست و توجه به همه جوانب و مشورت با متخصص تصمیم میگیرند حتماً انتخاب بهتری خواهند داشت
دلایل ترس از مراجعه به مشاور پیش از ازدواج
دکتر ندارحیمی، مشاور پیش از ازدواج و مدرس دانشگاه درباره دلایل ترس از مراجعه به مشاور پیش ازازدواج میگوید: «گاهی ما میترسیم از اینکه شاید در این جلسات به نکاتی دردناک و آسیب زا یا اختلالات روان شناختی در خودمان یا طرف مقابلمان پی ببریم. ، از اینکه شاید از تفاوتها یا شباهتهای مشکل ساز خود در رابطه با هم آگاه شویم. یا از اینکه مشاور پیش از ازدواج به ما بگوید که به هر دلیلی ازدواج ما با طرف مقابلمان به صلاحمان نیست.
بعضی اوقات هم میترسیم که شاید قسمتهای پنهان و نگران کننده ما یا زندگی ما برای طرف مقابلمان مشخص شود یا مسائلی که ما به علت ترس از دست دادن طرف مقابلمان از آنها گذشتهایم یا خواستههایی که برای رسیدنمان به طرف مقابلمان نادیده گرفتهایم مشخص شود.
در این مواقع ما ترس از دست دادن داریم، ما ترس شکل نگرفتن ازدواجمان با طرف مقابلمان را داریم.
در واقع ما میترسیم با آگاه شدنمان از نقاط نگران کننده خودمان، طرف مقابلمان و رابطه آیندهمان در ازدواجمان تردید کنیم یا طرف مقابلمان برای ازدواج با ما مردد شود.
نقش آگاهی بخشی جلسات مشاوره پیش از ازدواج
به گفته این روان شناس نباید از جلسات مشاوره پیش از ازدواج بترسیم، چون این جلسات برای انتخاب درستتر همسر مناسب، پیش بینی ازدواج موفق و رضایتبخش و پردوام، کاهش طلاق و ترغیب شدن برای درمانها و رشد فردی نقش مهم و مؤثری دارد.
جلسات تخصصی مشاوره پیش از ازدواج برای کمک به مراجعان برای انتخاب درستتر و با آگاهی بیشتر است
خیلی وقتها افراد انتخابشان را برای ازدواج میکنند، بدون آنکه از متخصص مشاوره پیش از ازدواج کمک تخصصی بگیرند.
آنها فکر میکنند خودشان بهترین فردی هستند که هم خودشان را میشناسند و هم طرف مقابلشان را. بنابراین نیازی به مشورت گرفتن حتی از شخص متخصص نیست چون خودشان بهترین مشاور برای خودشان هستند.
حتی گاهی به صورت آگاهانه یا نا آگاهانه میترسند به متخصص مراجعه کنند چون نگران تأیید نشدن طرف مقابلشان یا ازدواجشان از طرف متخصص یا تشخیص اختلالات روان شناختی و روان پزشکی در خودشان یا طرف مقابلشان هستند.
ضرورت جلسات مشاوره پیش از ازدواج
دکتر رحیمی میگوید مشاوره پیش از ازدواج برای آگاهی بیشتر دو طرف از خودشان، خصلتهای شخصیتیشان، آسیب پذیری ها و اهدافشان، نیازها و انتظاراتشان و اختلالات شخصیتی یا روان پزشکی خودشان یا طرف مقابلشان، برای تشخیص صدمهها و آسیبهای احتمالی ارتباطی دو نفر، برای کمک به انتخاب درستتر و دقیقتر و برای آموزش مهارتهای مورد نیاز فردی و ارتباطی در جهت زندگی مشترک رضایت بخش و پردوام برای افراد در شرف ازدواج در نظر گرفته میشود.
تصمیم نهایی با شماست
به گفته این مدرس دانشگاه، مشاور پیش از ازدواج حرفهای برای هیچ فردی تصمیم نمیگیرد، بلکه با بررسی تخصصی و بدون سوگیری و تحلیل شخصیتی دو طرف و ارتباطشان با همدیگر، پیش بینی تخصصی قسمتهایی از ارتباط دو طرف در آینده و آگاهی دادن موارد پرخطر و آسیب رسان ارتباط آنها و کمک به خودشناسی عمیق و مفید دو طرف به انتخاب درستتر و ازدواج مناسبتر کمک میکند و در صورت لزوم جلسات درمان مسائل فردی را قبل از ازدواج برای دو نفر یا یکی از آنها توصیه میکند.
بنابراین جلسات تخصصی مشاوره پیش از ازدواج جنبه پیش گیری دارد، ضروری است و نباید از آن ترسید.