به گزارش همشهری آنلاین، نکته جالب ماجرا اینجا بود که این المپیاد، در ایتالیا برگزار شد؛ جایی که مهد پیتزاست اما با این حال این مبتکر ایرانی توانست در این جشنواره خوش بدرخشد و بین ۴۱ شرکتکننده به عنوان نفر منتخب شناخته شود. در حالی که حدود چهار سال از این ماجرا میگذرد، با حسین اربابی درباره ابتکارهای جدیدش در خصوص پیتزاها حرف زدیم؛ البته با پیتزاهای عجیب و غریب بعدی او، یعنی پیتزای زرشک پلو و کله پاچه آشنا میشوید.
همشهری سرنخ سال ۱۳۹۰ گفت و گویی با این ایرانی خوش ذوق انجام داده است که عین آن گفت و گو را میخوانید:
حسین اربابی سال هاست که در ایتالیا و شهر لچه زندگی میکند. او یکی از ایرانیان مبتکر است که حالا خیلی از ایتالیاییها و ایرانیهای سراسر دنیا او را میشناسند؛ چون اربابی با ارائه پیتزای قورمهسبزی برای خودش توانست در بین پیتزاپزهای دنیا جایی باز کند: «همه چیز از روزی شروع شد که در ایتالیا در کلاس انجمن پیتزاپزها شرکت کردم تا با نحوه پخت و تهیه پیتزا آشنا شوم. هیچ وقت فکر نمیکردم روزی همین پیتزا باعث معروف شدنم شود.»
نماینده ایران در المپیاد پیتزاها وقتی در کلاس انجمن پیتزاها شرکت کرد، با نحوه پخت انواع پیتزاها آشنا شد. اما کمی بعد مربیاش به او پیشنهادی داد که باعث شد اربابی به یکی از مبتکران دنیای پیتزا تبدیل شود، «وقتی آقای مربی به من گفت که میتوانم در المپیاد پیتزاها به عنوان نماینده ایران ظاهر شوم خیلی خوشحال شدم برای همین وقتی به خانه برگشتم ماجرا را با خانوادهام در میان گذاشتم».
تولد پیتزای قورمهسبزی
اربابی برای ادامه تحصیل در رشته دکترای داروسازی به ایتالیا رفت، اما بعد از مدتی و به خاطر دلایلی تحصیل را نیمهکاره رها کرد و مشغول تجارت در زمینه فرش شد. بعد از ازدواج با یک دختر ایتالیایی برای خودش خانوادهای تشکیل داد: «با دختری ایتالیایی ازدواج کردم، خدا را شکر الان سه دختر هم دارم. وقتی هم که قرار شد برای شرکت در المپیاد، پیتزایی از ایران را معرفی کنم، با خانوادهام مشورت کردم و به کمک دخترانم توانستم پیتزای قورمهسبزی را درست کنم.»
فرزندان آقای اربابی به او کمک کردند تا پدرشان بتواند با استفاده از غذاهای سنتی کشورمان پیتزایی درست کند و در المپیاد شرکت کند: «چند غذای ایرانی را امتحان کردم تا بالاخره توانستم. آن اوایل به هرکسی میگفتم میخواهم با قورمهسبزی پیتزا درست کنم میگفت تو دیوانه شدهای! چنین کاری امکانپذیر نیست. اما من تصمیمم را گرفته بودم برای همین خیلی تمرین کردم تا توانستم پیتزای قورمهسبزی را درست کنم».
فرمول اختصاصی
آقای مبتکر با تمرین زیاد و به دست آوردن تجربه در بیش از یک ماه بالاخره توانست پیتزای قورمهسبزی را برای شرکت در المپیاد آماده کند: «جشنواره در شهر سالوماجیوره ایتالیا برگزار شد و ۴۱ آشپز از کشورهای مختلف حدود ۴۱۰ پیتزا ارائه کرده بودند. من هم پیتزای قورمهسبزی را به این المپیاد بردم و توانستم در این جشنواره که در مدت سه روز برگزار شد و داورهای زیادی داشت، مقام سوم را به دست بیاورم.»
به گفته اربابی، ایرانیهای زیادی این ابتکار را به او تبریک گفتند و نشریات زیادی که در حوزه آشپزی در خارج و داخل کشور فعالیت میکنند، شرح فعالیت او را نوشتند اما در این بین تعدادی از آشپزهای ایتالیایی رفتارشان با او عوض شده: «این آشپزها از این شکایت دارند که یک ایرانی در جشنواره پیتزاها مقام آورده. آنها ادعا میکنند که چون ایتالیایی هستند و پیتزا به کشور آنها تعلق دارد باید خودشان انتخاب میشدند».
از کشک بادمجان تا کله پاچه
اربابی بعد از اینکه پیتزای قورمهسبزی را ابداع کرد، دست از تلاش و کوشش برنداشت و پیتزاهای منحصر به فرد دیگری هم درست کرد: «در جشنواره دیگری هم که در لاس وگاس برگزار شد، پیتزای زرشک پلو را ارائه کردم که با استقبال خوبی روبهرو شد. بعد از آن هم با کشک و بادمجان، کله پاچه، خورش قیمه، زرشک پلو و فسنجان هم پیتزا درست کردم.»
اربابی از هر فرصتی برای ایدهپردازی استفاده میکند تا پیتزای جدیدی درست کند. مثلا پیتزای کله پاچه ابتدا برایش در حد یک شوخی بود: «زمانی که پیتزای قورمهسبزی را درست کردم، فیلم مصاحبه من روی چند سایت قرار گرفت. آنجا خیلی از ایرانیها برایم نظر میگذاشتند. یکی از هموطنانم برایم نوشته بود اگر راست میگویی پیتزای کله پاچه درست کن! وقتی این نظر را دیدم، تصمیم گرفتم پیتزای کله پاچه را هم درست کنم».