به گزارش همشهری آنلاین به نقل از سلامت نیوز، بعد از یک نیم روز سخت و طاقت فرسا گذراندن زمان با خانواده و یا دوستان و میل کردن یک ناهار دلچسب می تواند بسیار لذت بخش باشد؛ اما بهترین زمان برای ناهار خوردن چه وقتی است؟
آئودرا ویلسون، متخصص پزشکی، می گوید: «تعیین بهترین زمان برای ناهار با درک اهمیت صبحانه در برنامه روزانه شما آغاز می شود.» ویلسون تاکید می کند که چه بخواهید وزن کم کنید یا فقط بخواهید در طول روز انرژی بیشتری داشته باشید، صبحانه برای دفع گرسنگی شدید و تثبیت خلق و خوی شما در طول روز حیاتی است. خوردن صبحانه اندکی پس از بیدار شدن به شما کمک می کند تا انرژی بیشتری داشته باشید و عادات غذایی سالم تری را ترویج دهید.
یک صبحانه کوچک و پر پروتئین مانند یک تخم مرغ کامل، ماست ترکیب شده با میوه یا نان غلات کامل با کره آجیل روی آن را امتحان کنید. نان تست می تواند نشانه های طبیعی گرسنگی بدن شما را دوباره احیا کند.
در حالت ایده آل، باید چهار تا پنج ساعت بعد از خوردن صبحانه ناهار بخورید تا قند خون خود را ثابت نگه دارید.
ویلسون توضیح میدهد: «اگر ساعت هفت صبح صبحانه میخورید، ناهار را بین ساعت ۱۱ صبح تا ظهر هدف قرار دهید».
یک میان وعده ساده و کوچک و مفید می تواند شما را تا آن زمان نگه دارد. میانوعدههای ایدهآل ترکیبی از پروتئینها، کربوهیدراتها و چربیهای سالم هستند، مانند یک سیب با یک مشت آجیل یا سبزیجات همراه با هوموس.
پروتئین، چربی و فیبر سالم، سیستم بدنی شما را متعادل نگه میدارد تا دفعه بعد که غذا میخورید احساس گرسنگی شدید نکنید. برای وعده ناهار اصلی، وعده های غذایی غنی از همین مواد مغذی را انتخاب کنید تا رسیدن زمان شام احساس گرسنگی نداشته باشید.
و اگر در مورد شام متعجب هستید، سعی کنید از همان قانون سرانگشتی پیروی کنید: شام را چهار تا پنج ساعت بعد از ناهار بخورید.
این کار به جلوگیری از افراط در وعده عصر کمک می کند. اگر شام زودهنگام امکان پذیر نیست، یک میان وعده سبک و مغذی در بعد از ظهر می تواند به کنترل گرسنگی شما تا زمان صرف غذا کمک کند. برخی از کارشناسان می گویند اگر سه ساعت قبل از خواب غذا بخورید و دیگر چیزی میل نکنید، این کار به شما کمک می کند هم وزن سالمی داشته باشید و هم قند خون خود را ثابت نگه دارید.
چرا زمان خوردن ناهار اهمیت دارد؟
مطالعات همچنان بر اهمیت زمان وعده های غذایی ما تأیید می کنند.
یک مطالعه در سال ۲۰۲۳ از دانشگاه نورث وسترن، غذا خوردن در یک محدود زمانی را در کانون توجه قرار داد و نشان داد که این کار می تواند به اندازه کالری شماری برای مدیریت رژیم غذایی موثر باشد. غذا خوردن با محدودیت زمانی روشی است برای برنامه ریزی وعده های غذایی خود؛ به گونه ای که تمام غذای روزانه خود را در یک بازه زمانی معین بخورید. این محدوده اغلب در بازه زمانی ۸ تا ۱۲ ساعته قرار دارد.
دکتر شاینا الکساندریا، استادیار پزشکی پیشگیرانه در بخش آمار زیستی در دانشگاه نورث وسترن، خاطرنشان میکند که شمارش کالری اغلب منجر به خستگی از یک رژیم غذایی میشود، در حالی که غذا خوردن در یک محدوده زمانی سادهتر است.
در اصل همه چیز به زمان وعدههای غذایی شما بستگی دارد. با تمرکز بر زمان غذا خوردن، به جای شمارش هر کالری، پایبندی به یک برنامه غذایی سالم می تواند بسیار آسان تر شود.