همشهری آنلاین - آرش نهاوندی: آشپزخانه در واقع مکانی است که خلاقیت پخت و پز در آن در مرکز توجه قرار میگیرد و آشپز با نوعی کیمیاگری مواد غذایی خام را به وعدههای غذایی لذت بخشی تبدیل میکند. از شلوغی صبحگاهی تهیه صبحانه تا آرامش یک میان وعده آخر شب، آشپزخانه شاهد ریتم زندگی روزمره است.
برای یک آشپزی دلپذیر آشپزخانه باید همه روزه همیشه تمیز باشد. اما هر روز تمیز کردن آشپزخانه میتواند یک چالش بزرگ باشد، که اغلب کارهای روزمره خانه را به یک آزمون روزانه تبدیل میکند. به نظر میرسد عواقب بعد از آماده سازی غذا، با ظروف، قابلمهها و تابههای زیادی که برای طبخ غذا استفاده شده، به طور تصاعدی چند برابر میشود و ردی از چربی و خرده ریزهای غذاها در سطوح و کف آشپزخانه باقی میماند. چرخه بی امان پاک کردن میزها، شستن اجاق گاز، و خالی کردن و شستن سینک یا حفظ بهداشت عمومی در آشپزخانه پر از ظروف میتواند مانند یک نبرد بی پایان در برابر آشفتگی اجتناب ناپذیر باشد. از آنجایی بسیاری از کثیفیها از آشپزخانه به سایر نقاط خانه راه پیدا میکنند، نظافت هر روزه آشپزخانه رمز تمیزی بیشتر و رعایت بهداشت عمومی در خانه است.
در این مطلب به ۱۰ نکته برای تمیز نگه داشتن آشپزخانه برای همیشه اشاره شده است.
قبل از شروع به تمیز کردن آشپزخانه، فهرستی از تمامی وسایل مورد نیاز به همراه کارهایی که لازم است انجام دهید تهیه کنید؛ تا در هنگام کار چیزی فراموش نشود. تهیه یک فهرست از کارهای نظافتی در آشپزخانه باعث میشود کارتان را در زمان کمتر و با نظم بیشتری انجام دهید.
اتخاذ روشهای متفاوت برای نظافت
جهت تمیز کردن هر یک از قسمتهای خانه لازم است به روشی متفاوت عمل کنید که از آن به نتیجه مورد نظر برسید. آشپزخانه نیز از این قاعده مستثنی نیست. در وافع هر قسمت از آشپزخانه را باید به شیوهای متفاوت تمیز کرد.
تعیین روزهای نظافت
روزهای خاصی را برای نظافت آشپزخانه تعیین کنید. دانستن زمان انجام کارها، مانند زمان پاک کردن اجاق گاز، باعث میشود شما سر زمانی که تعیین کردهاید لوازم آشپزخانه را پیش از آنکه بیشتر کثیف شوند و به اصطلاح کثیفیها کهنه شود و کار نظافت را بسیار دشوار کند، تمیز کنید.
اهمیت مرتب کردن وسایل
برای جلوگیری از آشفتگی ظروف و اختلال در روند ن کثیف را روی پیشخوان نگذارید و ظرفها را در کنار سینک یا داخل سینک مرتب کنید و سپس شست و شو را شروع کنید. نظم دهی و مرتب کردن وسایل آشپزخانه یکی از مهمترین مراحلی است که لازم است برای نظافت آشپزخانه به صورت اصولی آن را انجام دهید.
تخلیه سریع سینک
ظروف را در اسرع وقت بشوئید تا سینک زودتر تخلیه شود و بتوانید آن را تمیز کنید، بلافاصله اجازه دهید آب ناشی از شستن ظرفها از سینک خارج شود و خشک کردن سینک را شروع کنید. استفاده از ترکیب هیدروژن پراکسید به همراه جوش شیرین در اکثر مواقع جهت تمیز کردن سینک، وان و حتی سینیهای فلزی بسیار موثر خواهد بود.
مقابله سریع با خرده ریزها و لکهها
تمیز کردن خردههای نان یا برنجها و چربیها و لکههای ریخته شده روی سطوح را به تاخیر نیاندازید. پاک کردن لکههای تازه، بسیار سادهتر از مقابله با یک لکههای خشک شده است. اگر از اسکاچ جهت تمیز کردن گاز، کف و دیوارهای آشپزخانه استفاده میکنید؛ لازم است برای هر قسمت از اسکاچی جداگانه جهت عدم انتقال باکتریها به مکانهای دیگر به کار ببرید.
تمیز کردن سریع وسایل
شستن فوری وسایلی مانند رنده پنیر یک روش هوشمندانه در آشپزخانه است که از دردسر شستن وسایل خشک که ممکن است تمیز کردن آنها به دلیل خشک شدن ذرات پنیر و غذا بسیار دشوار باشد، جلوگیری می کند. این عادت ساده نه تنها طول عمر و تمیزی ابزار آشپزخانه شما را تضمین می کند، بلکه به تجربه آشپزی لذت بخش کمک میکند.
تمیز کردن کف آشپزخانه
هر شب کف آشپرخانه را با جارو برقی یا جارو تمیز کنید. این کار از پخش شدن کثیفی آشپزخانه در داخل خانه جلوگیری میکند.
نظافت سطوح
وقتی سطوح پاک باشند آشفتگی کمتر رخ میدهد و شما پیش از جا به جایی ظروف آنها را میتوانید به طور مرتب روی سطوح آشپزخانه قرار دهید. لازم است جهت استفاده از مواد شوینده جدید برای نظافت سطوح اشپزخانه ابتدا ماده شوینده در قسمت کوچکی از سطوح تست شود تا از عدم واکنش آن با سطح اطمینان حاصل کنید.
نهایت دقت در نظافت
هنگام جا به جا کردن وسایل جهت تمیز کردن آنها، گردگیری فضای پشت و زیرین آنها را فراموش نکنید.
پاکسازی سریع بعد از غذا
بعد از هر وعده غذایی نظافت کلی را انجام دهید . میز را پاک کنید و از همه اهل خانه در نظافت آشپزخانه کمک بگیرید. سپس از استراحت خود لذت ببرید.
بیشتر بخوانید: