کارشناسان تغذیه معتقدند، قرار دادن فیبر در رژیم غذایی باعث تامین سلامتی فرد می شود. حبوبات هم از فیبر و پروتئین بالایی برخوردارند، به همین دلیل استفاده از نخود، لوبیا، عدس و انواع حبوبات برای مصرف غذایی روزانه گروه‌های خاص مانند بیماران دیابتی، سالمندان، مادران شیرده و حتی نوزادان پیشنهاد می‌ شود.

همشهری آنلاین: برخی از شیوه‌های تهیه غذا برای گروه‌های خاص را معرفی کرده‌ایم که به سادگی قابل پخت هستند.

ویژه نوزادان / سوپ حبوبات

تعداد نفرات: یک نفر

مدت زمان آماده‌سازی‌: ۲۴ ساعت قبل

مدت زمان پخت: ۲ ساعت

مواد لازم:

عدس: ۱ قاشق غذا خوری

لوبیا: ۱ قاشق غذاخوری

جو: ۱ قاشق غذاخوری

بلغور جو: ۱ قاشق غذاخوری

ماش: ۱ قاشق غذا خوری

گشنیز و جعفری: به اندازه یه گردو متوسط

کدو تنبل: ۱ تکه کوچک

کلم بروکلی (اختیاری) : ۱ تکه کوچک

هویج: ۱ عدد متوسط

زردک: ۱ عدد متوسط

روش تهیه:

۱. هویج و زردک رو نگینی ریز خرد کنید.

۲. همه مواد را داخل قابلمه مسی بریزید. (اگه قابلمه مسی نیست داخل یه شیشه در بسته ریخته و داخل زودپز بگذارید و کمی آب دور شیشه باشد)

۳. حدود ۲ ساعت زمان لازم هست تا همه مواد با هم پخته شود (داخل زود پز زمان بیشتر می‌شود.)

۴. بعد از پخت مواد را میکس کنید وهنگام سرو کمی نمک و آبلیمو در آن بریزید.

نکته:. حبوبات و جو استفاده شده در سوپ از ۲۴ ساعت قبل باید خیس شود تا نفخ نداشته باشد.

ویژه دیابتی‌ها / بلغور پلو با نخود و گوجه‌فرنگی

تعداد نفرات: ۲ نفر

مدت زمان آماده‌سازی‌: ۲۰ دقیقه

مدت زمان پخت: ۲۰ دقیقه

مواد لازم:

نخود پخته: ۱ لیوان

گوجه گیلاسی: ۲۰۰ گرم

ریحان تازه: مقداری

بلغور: ۱ فنجان چایخوری

روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری

نمک: کمی

فلفل سیاه: به مقدار لازم

روش تهیه:

۱. بلغور را شسته و در ظرفی بریزید. به اندازه کافی به آن آب داغ اضافه کرده و ۳۰ دقیقه استراحت دهید.

۲. گوجه گیلاسی را ریز خرد کرده و با نخود پخته مخلوط کنید.

۳. ریحان را خرد کرده و به مخلوط اضافه کنید.

۴. ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون، نمک و فلفل را اضافه کرده و مخلوط کنید.

۵. بلغور را خوب هم بزنید و سپس به مواد اضافه کنید.

۶. در انتها ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون را اضافه کرده و نمک و فلفل اضافی را به سلیقه خودتان اضافه کرده و مخلوط کنید.

نکته:

۱. بیماران دیابتی به جای برنج، بلغور مصرف کنند.

۲. برای مزه‌دار کردن می‌توان از گوجه فرنگی و نخود استفاده کرد.

۳.هر ۱۰۰ گرم از این غذا معادل ۱۷۱ کالری است.

ویژه مادران باردار و شیرده / کوفته لوبیا سفید

تعداد نفرات: ۲ تا ۳ نفر

مدت زمان آماده‌سازی‌: ۲ ساعت

مدت زمان پخت: یک ساعت

مواد لازم:

لوبیا سفید پخته‌شده: ۱ پیمانه

سیب‌زمینی آبپز: ۱۵۰گرم

پیاز خرد شده ۱عدد

سیر: ۲ حبه

جعفری تازه خرد شده: ۱ قاشق غذاخوری

آب سبزی یا آب: ۲ پیمانه

نمک دریا و فلفل سیاه: به مقدار کم

روش تهیه:

۱. لوبیا سفید را از شب قبل خیس کنید.

۲. برای پخت، لوبیاها را داخل ظرفی به همراه آب بریزید تا نرم شوند و در ظرفی دیگر سیب زمینی بپزید.

۳. در یک کاسه، پیاز را همراه با لوبیا سفید پخته شده، سیب زمینی له شده، سیر رنده‌شده، نمک و فلفل ورز دهید تا یک دست شود. در ادامه مواد را با دست گلوله کنید.

۴. ماهیتابه‌ای را روی حرارت ملایم قرار داده، آب را اضافه کنید و اجازه دهید به جوش‌ آید.

۵. در تابه را گذاشته و کوفته‌ها را به‌مدت ۲۰ دقیقه روی شعله قرار دهید تا پخته شود.

۶. می‌توان از جعفری تازه خردشده هم برای تزیین استفاده کرد.

نکته:

خوردن لوبیا و دیگر غذاهای برای مادران شیرده کاملا ایمن است، هرچند بسیاری اعتقاد دارند که این غذاها می‌توانند باعث ایجاد گاز و نفخ در یک کودک شیرخوار شوند، اما پژوهش‌ها می‌گویند که اینطور نیست.

ویژه سالمندان / آش عدس با برنج

تعداد نفرات: ۲ تا ۳ نفر

مدت زمان آماده‌سازی‌: ۲ تا ۳ ساعت

مدت زمان پخت: یک ساعت

موارد لازم

عدس: ۱ پیمانه

برنج: ۱/۲ پیمانه

پیاز متوسط: ۲عدد

سبزی آش: ۴۰۰گرم

نمک دریا و فلفل سیاه: به مقدار کم

روش تهیه:

۱. عدس و برنج را در ظروف جداگانه خیس کنید.

۲. پیاز را خلالی خرد کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا سبک شود.

۳. عدس را به همراه برنج به پیاز اضافه کرده و چند لیوان آب درون قابلمه بریزید و اجازه دهید تا خوب پخته شود.

۴. پس از پخت کامل عدس و برنج، سبزی‌اش را اضافه کنید.

۵. وقتی سبزی پخته شد، نمک و فلفل در حد کم به غذا زده شود.

نکته:

برای طعم‌دار کردن غذا می‌توان از یک حبه سیر هم استفاده کرد.

منبع: روزنامه همشهری