همشهری آنلاین: ترکیب سبزیهای تازه با گروههای دیگر مواد غذایی هم میتواند به برنامههای غذایی تنوع دهد و هم به داشتن یک وعده سالم و مقوی کمک کند. سالادهایی که در ادامه شیوه تهیه آنها را یاد میگیرید، از خواص متعدد حبوبات مختلف بهرهمند هستند.
سالاد حبوبات مخلوط
تعداد نفرات: ۲ نفر
مدت زمان آمادهسازی: ۳۰ دقیقه
مدت زمان پخت: ۱ ساعت
مواد لازم:
عدس: ۳ قاشق غذاخوری
نخود: ۱ قاشق غذاخوری
لوبیا: ۲ قاشق غذاخوری
ماش: ۲ قاشق غذاخوری
هویج: ۱ عدد
کاهو: ۲ عدد
کلم برگ: ۲ پیمانه خرد شده
روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، سس مایونز و آبلیمو: به مقدار لازم
روش تهیه:
۱. حبوبات را یک روز قبل از تهیه سالاد در آب خیس کرده و هر چند ساعت یکبار آب آن را عوض کنید.
۲. حبوبات را به همراه آب جدید درون قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا همه حبوبات با هم پخته شوند.
۳. کلم برگ و کاهو را بشویید، آنها را در ابعاد ریز خرد کرده و کنار بگذارید. هویج را هم خرد یا رنده کنید.
۴. حبوبات پخته را در یک آبکش بریزید و زمان دهید تا آب آنها گرفته شود، سپس در ظرف مناسبی ریخته و کاهو، کلم و هویج را به حبوبات اضافه کنید.
۵. در این مرحله باید نمک، فلفل و روغن زیتون به ظرف سالاد اضافه شود. اگر دوست داشتید میتوانید با کمی آبلیمو و سس مایونز هم به سالاد حبوبات خود طعم دهید.
نکته:
زمان پخت حبوبات مختلف با هم یکسان نیست اما چون آنها را خیساندهاید، میتوانید همه حبوبات را با هم بپزید.
سالاد لوبیا چیتی
تعداد نفرات: ۶ نفر
مدت زمان آمادهسازی: ۳۰ دقیقه
مدت زمان پخت: ۲ ساعت
مواد لازم:
سیبزمینی: متوسط ۴ عدد
لوبیا چیتی: ۱ لیوان
خیارشور: ۸ عدد
هویج کوچک: ۲ عدد
شوید خشک: ۲ قاشق غذاخوری
کاهو: ۱۲ برگ
سس مایونز: ۲ قاشق غذاخوری
ماست: ۳ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و آبلیموی تازه: به مقدار لازم
روش تهیه:
۱. لوبیا چیتی را که از قبل خیسانده و چندبار آب آن را عوض کردهاید، در قابلمهای مناسب بپزید.
۲. سیبزمینیها را خوب بشویید، با پوست یا بدون پوست بپزید تا مغزپخت شود اما اجازه ندهید سیبزمینیها خیلی له شوند. آنها را به شکل مکعبهای ریز خرد کنید.
۳. ماست و سس مایونز را با هم ترکیب کنید و خوب هم بزنید. خیارشورهایی را که نگینی کردهاید به این ترکیب اضافه کنید.
۴. کاهو را ریز خرد کرده و هویج رندهشده را به آن اضافه کنید. در این مرحله باید لوبیاهای پخته و سردشده را به ترکیب سالاد اضافه کرد.
۵. سیبزمینی و سس تهیه شده را روی مواد بریزید و همه مواد را خوب با هم ترکیب کنید. حالا وقت اضافه کردن شوید و ادویههاست.
نکته: بهتر است این سالاد را یک ساعت در یخچال بگذارید تا طعم مواد خوب با هم ترکیب شود.
سالاد لوبیا سفید
تعداد نفرات: ۴ نفر
مدت زمان آمادهسازی: ۱۵ دقیقه
مدت زمان پخت: ۱ ساعت
مواد لازم:
لوبیا سفید: ۱ پیمانه
گوجهفرنگی: متوسط خردشده ۲ عدد
فلفل سبز خردشده: ۴ عدد
پیاز قرمز کوچک خردشده: ۱ عدد
روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
آب لیموترش: ۲ قاشق غذاخوری
سماق، نمک و فلفل: هر کدام ۱ قاشق چایخوری
روش تهیه:
۱. لوبیا سفید را بپزید. آبکش کنید و اجازه دهید تا سرد شود.
۲. پیاز ابتدا باید خلالی خرد شود. در ادامه گوجه و فلفل را نیز خرد کنید و کنار بگذارید.
۳. لوبیا را به همراه بقیه مواد سالاد در کاسهای بریزید. نمک، فلفل و روغن زیتون را هم به سالاد اضافه کنید. آب لیموترش را بگیرید و روی سالاد بریزید.
۴. همه مواد را به خوبی زیر و رو کنید. میتوانید برای تزئین سالاد لوبیا سفید از زیتون و جعفری هم استفاده کنید. اگر دوست داشته باشید، اضافه کردن کاهو به این سالاد هم طعم جدیدی میسازد.
نکته: برای راحتی کار میتوانید از کنسرو لوبیا سفید هم استفاده کنید.
سالاد بروکلی
تعداد نفرات: ۴ نفر
مدت زمان آمادهسازی: ۲۰ دقیقه
مدت زمان پخت: ۱ ساعت
مواد لازم:
کلم بروکلی: نیم کیلو
لوبیا چشمبلبلی: ۱ پیمانه
نخود: ۱ پیمانه
قارچ: ۲۵۰ گرم
کنجد سیاه، نمک، فلفل و روغن زیتون: به مقدار کافی
سرکه بالزامیک: ۱ قاشق غذاخوری
روش تهیه:
۱. قارچ و کلم بروکلی را کمی در آب بخیسانید و بعد خوب بشویید و آنها را به اندازه دلخواه برش بزنید.
۲. قارچ و کلم بروکلی را در تابهای تفت دهید بهطوری که کاملا آب آنها تمام شود. اجازه دهید مواد سرد شوند.
۳. نخود و لوبیا چشمبلبلی را جداگانه در آب یکی دو ساعت خیسانده و بگذارید خوب بپزند.
۴. ظرف سالاد را برداشته و مواد را خوب با هم مخلوط و داخل ظرف بریزید. کنجد سیاه را به سالاد خود اضافه و با روغن زیتون، سرکه بالزامیک، نمک و فلفل آن را مزهدار کنید.
نکته:
ترکیب سبزیها با پروتئین گیاهی این سالاد را به گزینهای محبوب برای ورزشکاران تبدیل میکند.