همشهری: این غذا معمولا بهصورت عصرانه یا ناهار بین عزاداران توزیع میشود. در ادامه طرز تهیه آش جو برای ۱۰۰ نفر را بخوانید.
مواد لازم:
جو پوست گرفته: ۲ کیلوگرم
بلغور گندم: یک کیلوگرم
سبزی آش: ۱۲ کیلوگرم
آب قلم: به میزان لازم
پیاز: ۱۰ عدد متوسط
نعناخشک، روغن، نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
تعداد نفرات: ۱۰۰ نفر
مدت زمان آمادهسازی: ۲ ساعت
مدت زمان پخت: ۴ ساعت
طرز تهیه:
۱. ابتدا جو و گندم را شسته و داخل قابلمه بریزید، سپس روی آن آبقلم و آبجوش ریخته، روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید گندم و جو به آرامی بپزد.
۲. سبزیها را بعد از شستن و خردکردن به قابلمه اضافه کنید و در قابلمه را باز بگذارید تا رنگ سبزی تیره نشود.
۳. وقتی سبزی پخته و با گندم و جو کاملا ترکیب شد، کشک را میتوانید اضافه کنید.
۴. پیازها را نگینی خرد کرده و نعنارا هم بخیسانید و آبکش کنید و سپس بهصورت جداگانه در تابهای داغ با روغن سرخ کنید.
۵. وقتی آش جا افتاد با پیاز داغ و نعناداغ سرو کنید.
نکته: این آش را میتوانید با گوشت چرخکرده هم درست کنید. برای این کار بعد از اضافه کردن سبزی گوشت تفت داده شده را به آن اضافه کنید.