باقلوا در بسیاری از کشورهای خاورمیانه به عنوان دسر جشن‌ها و مراسم مختلف استفاده می‌شود. این دسر ترکیه‌ای از لایه‌هایی از شیرینی‌های ترد و کره‌ای فیلو ساندویچ گردوی خرد شده با هل و آغشته به شربت درست می‌شود.

به گزارش همشهری آنلاین، اگرچه ممکن است تهیه باقلوا ترکیه ای در وهله اول سخت به نظر برسد، اما درست کردن آن واقعا آسان است. ما در این بررسی از وبسایت «همشهری آنلاین» به طور کامل به طرز تهیه کیک باقلوا ترکیه ای به دو روش با فر و بدون فر می‌پردازیم تا به شما در تهیه آسان این دسر خوشمزه کرده باشیم.

کیک باقلوا چیست؟

کیک باقلوا یک دسر ترکیبی لذت بخش است که طعم غلیظ، آجیلی و شربتی باقلوای سنتی را با بافت نرم و مرطوب کیک ترکیب می‌کند. معمولاً دارای لایه‌هایی از کیک ادویه‌ای است که اغلب با دارچین یا هل طعم‌دار می‌شود یا روی آن آجیل‌های ریز خرد شده مانند پسته یا گردو قرار می‌گیرد. این کیک با یک شربت شیرینی که از عسل، شکر یا ترکیبی از هر دو درست می‌شود، شبیه شربتی که در باقلوای سنتی به کار می‌رود. این دسر منحصر به فرد می‌تواند شیرینی و ترد باقلوا را با لطافت آرامش بخش یک کیک کلاسیک ترکیب کرده و آن را به یک خوراکی عالی برای مناسبت‌های خاص تبدیل کند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک قهوه به روش کافی‌شاپی

طرز تهیه کیک باقلوا با فر

کیک باقلوا ترکیبی لذت بخش از باقلوای سنتی و کیک اسفنجی نرم است. لایه‌هایی از خمیر فیلو کره‌ای، آجیل خرد شده و یک شربت غنی را با بافت کرکی کیک ترکیب می‌کند و در نتیجه یک خوراکی شیرین با بافت‌ها و طعم‌های متنوع به دست می‌آید. این دستور غذا با فر تهیه می‌شود و قبل از هر چیزی باید مواد اولیه را تهیه کنید.

مواد لازم

مقدار

مواد لازم کیک

تخم مرغ

۳ عدد بزرگ

شکر

یک پیمانه

روغن نباتی

½ فنجان

شیر

یک فنجان

آرد همه منظوره

۲ پیمانه

بکینگ پودر

دو قاشق چایخوری

عصاره وانیل

یک قاشق چایخوری

پسته یا گردو

یک فنجان (ریز خرد شده)

دارچین آسیاب شده

یک قاشق چایخوری

مواد لازم شربت

شکر

یک و ½ فنجان

آب

یک فنجان

آب لیمو

یک قاشق چایخوری

گلاب (اختیاری)

یک قاشق غذاخوری

ورق‌های خمیر فیلو

۸ تا ۱۰ ورق

کره

½ فنجان (ذوب شده)

تهیه کیک باقلوا ترکیه ای با فر طبق مراحل زیر است:

  1. در یک قابلمه شکر و آب را با هم مخلوط کنید. روی حرارت متوسط ‌رو به بالا حرارت دهید تا شکر حل شود.
  2. مخلوط را به جوش بیاورید، حرارت را کم کنید و ۸ تا ۱۰ دقیقه بجوشانید تا کمی غلیظ شود.
  3. آب لیمو و گلاب را اضافه کنید (در صورت استفاده). از روی حرارت بردارید و بگذارید کاملا خنک شود.
  4. فر را با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد گرم کنید و یک ظرف پخت را چرب کنید.
  5. در ظرفی تخم مرغ‌ها و شکر را با همزن بزنید تا سبک و پف کند. روغن و شیر را اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  6. آرد، بکینگ پودر و عصاره وانیل را به تدریج الک کرده و به آرامی هم بزنید تا یکدست شود. کنار بگذارید.

  1. یک ورقه از خمیر فیلو را در ظرف پخت قرار دهید و روی آن را با قلم مو سخاوتمندانه با کره ذوب شده بمالید. این کار را برای ۴ تا ۵ ورق تکرار کنید تا یک پایه محکم ایجاد کنید.
  2. نیمی از مغزهای خرد شده را به طور مساوی روی فیلو پخش کنید.
  3. نیمی از خمیر کیک را روی مغزها بریزید و آن را به طور یکنواخت پخش کنید.
  4. این کار را با ۳ تا ۴ ورقه دیگر از خمیر فیلو تکرار کنید و هر کدام را با کره ذوب شده بمالید.

  1. آجیل‌های باقی مانده را پهن کنید و باقی مانده کیک را روی آنها بریزید.
  2. با یک لایه نهایی از ۲ تا ۳ ورقه فیلو، هر لایه را با قلم مو با کره به پایان برسانید.
  3. ظرف را در فر از قبل گرم شده قرار دهید و به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه یا تا زمانی که روی آن قهوه‌ای طلایی شود و کیک پخته شود بپزید (با خلال دندان تست کنید).
  4. بعد از اینکه کیک پخت، آن را از فر خارج کرده و بلافاصله شربت خنک شده را به طور یکنواخت روی کیک داغ بریزید.

  1. اجازه دهید کیک حداقل یک تا ۲ ساعت استراحت کند تا شربت کاملا جذب شود.
  2. کیک باقلوا را به شکل الماس یا مربع برش دهید.
  3. در صورت تمایل با آجیل خرد شده اضافی تزئین کنید و سرو کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک اسفنجی | چطور کیک ساده پف‌دار بپزیم؟

طرز تهیه کیک باقلوا بدون فر

کیک باقلوا بدون فر یک نسخه خلاقانه از دسر کلاسیک است که غنای باقلوا را با روش کیک بدون پخت ترکیب می‌کند. به جای پخت، لایه‌های آجیل، خمیر فیلو و فیلینگ کیک خامه ای روی اجاق گاز یا تابه آماده می‌شود. این دستور غذا برای کسانی که به فر دسترسی ندارند عالی است و در عین حال همان طعم‌های دلپذیر را ارائه می‌دهد.

مواد لازم

مقدار

مواد لازم کیک

تخم مرغ

سه عدد بزرگ

شکر

¾ فنجان

روغن نباتی

½ فنجان

شیر

یک فنجان

آرد همه منظوره

یک و ½ فنجان

بکینگ پودر

یک قاشق چایخوری

عصاره وانیل

یک قاشق چایخوری

پسته یا گردو

¾ فنجان (ریز خرد شده)

دارچین آسیاب شده

یک قاشق چایخوری

مواد لازم شربت

شکر

یک پیمانه

آب

¾ فنجان

آب لیمو

یک قاشق چایخوری

گلاب

یک قاشق غذاخوری

ورق‌های خمیر فیلو

۵ تا ۶ ورق

کره

¼ فنجان (ذوب شده)

تهیه کیک باقلوا ترکیه ای بدون فر طبق مراحل زیر است:

  1. شکر و آب را در یک قابلمه با هم ترکیب کنید. روی حرارت متوسط ‌رو به بالا حرارت دهید تا شکر حل شود.
  2. مخلوط را بجوشانید، حرارت را کم کنید و ۵ تا ۷ دقیقه بجوشانید تا کمی غلیظ شود.
  3. آب لیمو و گلاب را با هم مخلوط کنید (در صورت استفاده)، سپس از روی حرارت بردارید. بگذارید کاملا خنک شود.
  4. در ظرفی تخم مرغ و شکر را با همزن بزنید تا سبک و کف کند. روغن و شیر را اضافه کنید، هم بزنید تا خوب مخلوط شوند.

  1. آرد و بکینگ پودر را به تدریج الک کرده و به آرامی تا کنید تا خمیری نرم ایجاد شود.
  2. عصاره وانیل را مخلوط کرده و خمیر را کنار بگذارید.
  3. یک تابه بزرگ نچسب یا ماهیتابه کم عمق را با درب روی حرارت متوسط ‌رو به پایین گرم کنید. آن را کمی با کره چرب کنید.
  4. یک ورقه از خمیر فیلو را در ماهیتابه بریزید و روی آن را با کره آب شده بمالید. این کار را با ۲ تا ۳ ورقه تکرار کنید و هر کدام را با کره بمالید.
  5. نیمی از آجیل‌های خرد شده را به طور یکنواخت روی فیلو لایه لایه بپاشید.
  6. نیمی از خمیر کیک را روی آجیل‌ها بریزید و به آرامی پخش کنید تا بپوشد.
  7. ۲ تا ۳ لایه دیگر از خمیر فیلو را اضافه کنید، هر کدام را با قلم مو کره بمالید، سپس آجیل‌های باقی مانده را بپاشید.

  1. باقیمانده خمیر کیک را روی آن بریزید و آن را صاف کنید.
  2. ماهیتابه را با درب بپوشانید و به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه روی حرارت ملایم بپزید و هر از گاهی چک کنید.
  3. برای اطمینان از پخت یکنواخت، بعد از ۱۵ دقیقه کیک را با احتیاط با استفاده از یک صفحه یا تخته صاف برگردانید (بسته به عمق تابه، اختیاری).
  4. وقتی کیک پخته و طلایی شد، آن را از روی حرارت بردارید. بگذارید کمی خنک شود.
  5. شربت آماده شده را به طور یکنواخت روی کیک بریزید و مطمئن شوید که در تمام لایه‌ها خیس می‌شود.
  6. اجازه دهید کیک حداقل یک ساعت استراحت کند تا شربت کاملا جذب شود.
  7. برش بزنید و با مغزهای خرد شده اضافه تزئین کرده و سرو کنید.

ترفندهای تهیه کیک باقلوا ترکیه ای

در ادامه به ترفندهای مهم در طرز تهیه کیک باقلوا ترکیه ای اشاره می‌کنیم:

  • خمیر فیلو را می‌توانید در خواربار فروشی‌های بزرگ پیدا کنید. معمولاً در قسمت فریزر درست در کنار خمیر پف‌دار یا پوسته پای است.
  • گردوها را خیلی ریز آسیاب کنید و باید شبیه آرد شوند تا به خوبی به داخل کیک بروند تا بافت خوبی ایجاد کنند.
  • وقتی شربت را به باقلوا اضافه می‌کنید یک قانون وجود دارد. به باقلوای گرم شربت سرد یا به باقلوای سرد شربت داغ اضافه کنید؛ اما توصیه می‌کنیم همیشه ابتدا شربت را تهیه کنید. قبل از اینکه روی کیک باقلوا بریزید، شربت به زمان نیاز دارد تا خنک شود.
  • وقتی کره ذوب شده را روی ورقه‌های خمیر فیلو می‌گذارید، هیچ نقطه خشکی باقی نگذارید.
  • بهتر است کیک باقلوا را یک شب یا حداقل دو ساعت در یخچال بگذارید. این دسر برای جذب تمام شربت به زمان نیاز دارد. گاهی باقلوا خشک می‌شود و برای احیای آن باید شربت اضافی تهیه کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک لبو شب یلدا؛ با پف زیاد و هزینه کم

کلام آخر

طرز تهیه کیک باقلوا ترکیه ای ساده است، فقط باید چند بار آن را درست کنید تا در تهیه آن ماهر شوید. مطمئنا برای دفعه اول، نواقصی در کار وجود دارد، اما دفعه های بعدی بهتر می‌توانید میزان شیرینی و مواد اولیه را تنظیم کنید.

توصیه می‌کنیم این دسر خوشمزه را هر چند وقت یکبار درست کنید، زیرا به خصوص کودکان عاشق آن هستند و از خوردن آن بسیار لذت می‌برند.