تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۵

یکی از غذاهایی که در جنوب کشور خصوصا در خوزستان و آبادان خیلی طرفدار دارد مگشت پلو است.

همشهری آنلاین: این غذا با ماهی یا تن ماهی سرو می شود و برای این که طبع سرد ماهی مشکلی ایجادنکند از کشمش در پخت آن استفاده می کنند. مگشت پلو در شب یلدا در اکثر خانه ها خوزستان پخته می شود.

مگشت پلو خوزستان

زمان آماده سازی: نیم ساعت

پخت: ۴۵ دقیقه

تعداد: ۳ نفر

مواد لازم:

برنج: ۳۰۰گرم

ســبزی ماهــی: ۲۰۰گرم ساطوری شــده

ســیر: ۲حبه

کنسرو تن ماهی: یــک عــدد

رب گوجه فرنگــی: یک قاشق غذاخوری

زردچوبه، فلفل سیاه، پودر دارچین و زیره: هرکدام یک چهارم قاشــق چایخوری

پودر تخم گشــنیز: یک هشتم قاشق چایخوری

پودر لیمو امانی: نصف قاشق غذاخوری

پودر گردو و کشمش: هر کدام ۱۵۰گرم

زعفران دم کرده: یک قاشق غذاخوری

نمک و روغن: به میزان لازم

طرز تهیه:

۱ .رب گوجه را تفت دهید. سپس سیرهای رنده شــده، زردچوبــه، فلفل ســیاه، پودر دارچین، پودر تخم گشــنیز و پودر لیمو را اضافه کنید تا کمی سرخ شوند.

۲. ماهی تن را له کنید تا کاملا در مواد داخل تابه مخلوط شود. گردوی خرد شده را نیز به آن اضافه کنید و ۲دقیقه با هم تفت دهید. در نهایت کشمش و نمک را داخل مواد بریزید.

۳ .برنج را آبکش کنید. کف قابلمه روغن بریزید و سپس یک لایه برنج و کمی از مواد مگشت پلو را روی آن اضافه کنید و روی مواد را کمی سبزی ماهی ســاطوری شده بریزید. دوباره یک لایه برنج بریزید و همین کار را تا تمام شــدن همه مواد ادامه دهید. سپس بگذارید دم بکشد.

۴. برای اینکه مگشت پلوی مجلسی داشته باشید، از زعفران دم کرده برای روی برنج استفاده کنید.

نکته: می توانید بــه جای پــودر لیمــو امانی، از ۲قاشق آبلیمو هم استفاده کنید.

منبع: روزنامه همشهری