مواد لازم برای 4 نفر:
مرغ: یک کیلوگرم
برنج: 500 گرم
ماست: 300 گرم
زعفران: 2/1 قاشق چایخوری
پیاز بزرگ: 2 عدد
تخممرغ: 3 عدد، فقط زرده
روغن: به مقدار لازم
نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه:
• ابتدا برنج را در نمک زیاد به مدت 2 ساعت خیس کنید، سپس آن را درون صافی بریزید تا آب آن خارج شود.
• پیازها را خرد کرده و درون روغن آنقدر سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند.
• مرغها را به قطعات کوچک تقسیم کنید، پوست آنها را درآورید و همراه با پیازها تا حدی سرخ کنید که رنگ آن تغییر کند.
• به مخلوط فوق، مقداری آب اضافه کنید و بگذارید تا بجوشد، سپس حرارت را کم کرده، و بگذارید تا آرام بپزد. در صورت نیاز آب آن را اضافه کنید. وقتی مرغها کاملا پخته شدند، استخوانهای آنها را درآورید.
• ماست را هم بزنید تا روان شوند.
زعفران را در نصف پیمانه آب داغ بریزید تا رنگ بیاندازد.
• نمک و فلفل و زعفران و روغن را به ماست اضافه کنید و خیلی خوب آنها را هم بزنید.
• چند لیوان آب در یک قابلمه بریزید و آن را جوش آورید، سپس برنج را درون آن بریزید و آنقدر آن را حرارت دهید تا قد بکشد وکمی نرم شود.
• برنج را مجدد از صافی رد کنید.
• چند قاشق روغن و چند قاشق ماست را با هم مخلوط کنید و درون یک قابلمه نچسب بریزید، یک لایه نازک برنج به آن اضافه کنید و با استفاده از پشت قاشق روی آن را صاف کنید.
• یک لایه مرغ و به دنبال آن یک لایه دیگر برنج بریزید سپس روی برنج را صاف کنید و روی آن چند قاشق دیگر مخلوط ماست بریزید و آن را پخش کنید.
• روش فوق را آنقدر تکرار کنید تا کل مواد تمام شود.
• مقداری روغن روی آنها بریزید، درب ظرف را بگذارید و آنها را به مدت 5 دقیقه روی حرارت متوسط بپزید.
• ظرف را به درون فر، که ازقبل روی حرارت 250 درجه فارنهایت از پیش گرم شده، به مدت 2 – 1/30 ساعت حرارت دهید. توجه داشته باشید هر چه زمان پخت بیشتر باشد، ته دیگ آن ضخیمتر خواهد شد.
• وقتی پخت، درب آن را بردارید و بگذارید کمی خنک شود.
• ظرف بزرگی بر روی دهانه قابلمه به طور وارونه قرار دهید و ته چین آماده شده را درون آن برگردانید.
• کل مواد همراه با تهدیگ روی آن باید به صورت یک تیکه داخل ظرف بزرگ برگردد.
• در صورت تمایل میتوانید روی تهچین مرغ را با مقداری زرشک تزیین کنید.