سنجد، یکی از چیدنیهای سفره هفت سین است که اگر با خواص فراوان آن آشنا شوید حتما آن را در برنامه هر روز غذاییتان جای میدهید.
سنجد میوهای درختی است که به علت قابلیت سازگاری بالایی که با محیط دارد، میتوان در بسیاری از مناطق جهان، آن را به عمل آورد.
میوه سنجد دو نوع کوچک و بزرگ دارد که بزرگ آن دارای پوستی نازک و مغزی آردیتر است و به نام سنجد آردی معروف است. طعم این میوه مقداری گس است و دارای طبیعت سرد و خشک میباشد و از لحاظ غذایی کم کالری است.
سنجد، دارای خواص دارویی و صنعتی مختلفی است که به برخی از آنها اشاره میکنیم:
• بهترین اثر سنجد، رفع کمبود ویتامین C بدن است و خوردن آن ، از ورود عفونت به بدن پیشگیری میکند.
• سنجد دارای خاصیت آنتی اکسیدانی قوی میباشد.
• خاصیت ضد التهابی دارد.
• ضد اسهال و قابض است. جوشانده برگ سنجد، بهترین دارو برای اسهال کودکان است.
• پودر هسته سنجد در درمان التهابهای حاد و مزمن کاربرد دارد و آرتروز را درمان میکند.
• ضد تب و درد است.
• بادشکن و مقوی قلب است و سردرد را تسکین میدهد.
• از ریشه آن در صنعت عطرسازی استفاده میشود.
• از گل آن برای التیام زخم استفاده میشود.
• کم کالری و مقوی معده است.
• سنجد پخته شده در روغن زیتون، درد مفاصل و خارش پوست را درمان میکند و برای رشد مو مفید است.