مجموع نظرات: ۰
پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۲
۰ نفر

همشهری آنلاین: یک فرد بزرگسال معمولی دو تا چهار بار در سال سرما می‌خورد. کودکان ممکن است تا ۱۰ بار در سال به این بیماری مبتلا شوند.

شما دستگیره آلوده به ویروس یک در را لمس می‌کنید، سپس چشم‌هایتان را می‌مالید و با طریقی همین سادگی سرما می‌خورید. در هر حال بهترین روش پیشگیری از سرماخوردگی این است: دست‌هایتان را بارها بشویید.

اگر سرماخوردید، بر مبنای مقاله‌ این ماه نشریه "ماخذ سلامت زنان" کلینیک مایو، باید این کارها را انجام دهید:

خوردن سوپ و هر نوع مایع دیگر می‌تواند کمک‌کننده باشد. مصرف مایعات باعث نرم‌شدن پوشش مخاط مجاری تنفسی می‌شود که پرخونی آنها به علائمی مانند گرفتگی بینی را به وجود می‌آورد. مرطوب ‌کردن هوا نیز مفید است. استامینوفن تب را خواهد کاست و گلو درد را تسکین خواهد داد. آسپیرین، ایبوپروفن و ناپروکسن هم همین خواص را دارند، اما ممکن است باعث درد و ناراحتی معده شوند.

داروهایی که موثرند:
داروهای ضداحتقان یا ضدپرخونی مخاط، گرفتگی بینی را تسکین می‌دهند. این داروها بافت متورم درون بینی را جمع می‌کنند. اما اسپری‌ها یا قطره‌های ضداحتقان بینی اگر بیش از  دو یا سه روز مصرف شوند، گرفتگی بینی را بدتر می کنند. اگر مبتلا به فشارخون بالا، بیماری کلیوی، آب سیاه یا گلوکوم، مشکلات تیروئید یا دیابت هستید قبل از مصرف داروهای ضداحتقان با دکترتات مشورت کنید. اسپری‌ها یا قطره‌های نمکی (سالین) نیز پرخونی را تسکین می دهند.

داروهایی که موثر نیستند:
مقاله فوق‌الذکر توصیه می‌کند که داروهای آنتی‌هیستامین را کنار بگذارید. آنتی‌هیستامین‌ها که اغلب برای درمان آلرژی‌ها به کار می‌روند، مخاط بینی را خشک می‌کنند و جریان مخاطی را که به پاک‌شدن میکروب‌ها از مجاری بینی کمک می‌کند، کند می‌کنند.


داروهای ضدسرفه؟ بسیاری از پزشکان، از جمله اعضای کالج متخصصان ریه آمریکا می‌گویند داروهای ضدسرفه‌ای که بدون نسخه از داروخانه قابل تهیه‌اند، کمک چندانی به تسکین سرفه نمی‌کنند.

ویتامین‌ها؟ اغلب بررسی‌ها از  استفاده از ویتامین C  یا روی به عنوان درمان‌کننده سرماخوردگی پشتیبانی نمی‌کنند. با این حال شاید قرص‌های مکیدنی حاوی روی طول دوره علائم سرماخوردگی را کاهش دهند.

پزشکان کلینیک مایو توصیه می‌کنند اگر دچار تب بالا، بدن‌درد یا کاهش اشتها شده‌اید، ممکن است آنفلوآنزا گرفته باشید و نه سرماخوردگی، و در این صورت باید به دکتر مراجعه کنید.


LIveScience, 10 Jan, 2007

کد خبر 13141

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دانش

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز