خاویار مادهای پرانرژی و سرشار از انواع ویتامینها، موادمعدنی، اسیدهای چرب و آنتی اکسیدانها بوده و منبعی غنی از امگا 3 است.
تحقیقات نشان میدهد خاویار و 15 نوع موجود دریایی دیگر سرشار از اسیدچرب ضروری هستند. پروتئین آن دارای اسیدآمینه آرژنین، هیستامین، ایزولوسین لیزین است، چربی آن به دو صورت عمده وجود دارد که حاوی 25 درصد کلسترول و 75 درصد لیستین است.
خاویار غنی از نوعی الکل چرب با زنجیره بلند است که در بدن به اسیدچرب تبدیل میشود. این اسید چرب به دست آمده در سنتز میلین (پوشش سلول عصبی) نقش بسزایی دارد. همچنین در پیشگیری از بیماریهای قلبی- عروقی و آرتریت روماتوئید (التهاب مفاصل) موثر بوده و سرشار از آهن است که مصرف آن در افراد دچار کم خونی ناشی از فقرآهن توصیه میشود.
خاویار سرشار از ویتامینهای C، B،A، D، E، اسید فولیک و اسید پانتوتنیک است. ویتامین A موجود در خاویار در ترمیم و نگهداری اپیتلیان، رشد استخوان و ترمیم رنگدانه مردمک چشم هم نقش بسزایی دارد و ویتامین D موجود در آن موجب تعادل کلسیم و فسفر میشود که مصرف آن در دوره نقاهت، جراحیهای بزرگ و بیماریهای عفونی در بازگرداندن نیروی از دست رفته مفید است.
www.salamatnews.com