با اجرای این طرح در این میدان، مخاطب از هر طرف که به اثر نگاه کند وجهی از مضامین انقلاب اسلامی و روایتی از وقایع آن را میبیند.مرتضی گودرزی دیباج با بیان اینکه طرح جدید دارای چند وجهو گویش متنوع است و هارمونی و پیوستگی ساختاری و مفهومی خود را حفظ کرده است گفت: کار در مجموع حدود 13 متر ارتفاع دارد و دارای 18 پرسوناژ مختلف در اندازههای مختلف است.
وی افزود: برای رعایت تمامی جوانب از جمله وضعیت فیزیکی، پرسوناژ محیط و وجود ایستگاه مترو، طرح دارای سازه محکم اما توخالی است که از نظر وزن سبک خواهد بود.مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری گفت: برای طراحی اثر میدانی که عموم مردم ما انتظارات فراوانی از آن خواهند داشت باید ملاحظات و محاسبات متعددی انجام شود و ضرورت دارد طرح حاوی نمادهای مختلف باشد.
گودرزی دیباج اضافه کرد: این طرح دارای ساختار چند وجهی است که در ترکیبی از حجمهای مختلف بهصورت هرمی از بالا به پایین گسترده میشود و دارای مکعبهایی به هم پیوسته است که از نظر اندازه با هم متفاوتند.وی با اشاره به وجوه مکعب و طرحهایی که در قالب نقش برجسته اجرا میشود، گفت: این مکعب در مجموع روایتهای مختلفی از وقایع انقلاب اسلامی مانند حضور مردم، پیوستن نظامیان به جریان انقلاب، ورود و سخنرانی معروف حضرت امام(ره)، حضور و تاثیر زنان در انقلاب اسلامی دارد.
مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری ادامه داد: روی جداره کوچکترین این مکعبها نقوشی از چهره شاهان گذشته معاصر کشور تعبیه شده که بهصورت نمادین شکاف برداشته است و فلزی براق و طلاگونه از درون آن سنگها قابل رویت است.
وی افزود: روی یکی دیگر از سکوهای متصل به طرح، صفی از اقوام کشور اعم از لر، بلوچ، عرب و ترکمن و... قرار دارد که در جریان نهضت اسلامی حضور داشتهاند.
مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری، طرح فردی نمادین که دارای 2بال بوده و دستان او از زنجیر آزاده شده است را یکی دیگر از وجوه این طرح دانست و گفت: بر بلندای کل طرح یعنی بلندترین نقطه آن نیز پیکره جوانی است که بهعنوان نماد همه جوانانی است که در جریان انقلاب اسلامی حضور فعال و تعیینکنندهای داشتند.
گودرزی دیباج ادامه داد: میدان انقلاب اسلامی تنها یک میدان نیست بلکه نقطه عطف انقلاب اسلامی و محل تمرکز خاطرات حماسی و جانفشانیهای انقلابیون دین مدار و فداکار ایرانی با پرچمداری بزرگ مرد تاریخ یعنی حضرت امام (ره) است. سازمان زیباسازی شهر تهران، عملیات اجرایی نصب نماد جدید این میدان را آغاز کرده است.
آغاز عملیات نصب
در همین رابطه سید محمدجواد شوشتری، مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران نیز با اشاره به اینکه طراحی نماد اصلی میدان انقلاب اسلامی از یک سال و نیم گذشته 2بار از سوی سازمان زیباسازی فراخوان شده است گفت: از اردیبهشت سالجاری این کار به حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی سپرده شده است و در مرداد ماه سالجاری چند طرح از حوزه هنری واصل شد. در نهایت در شهریور ماه 2طرح مورد تایید واقع شد که یکی از آنها در آبان ماه مورد وفاق اعضای هیأت مدیره قرار گرفت.
وی افزود: در حال حاضر نیز سازمان زیباسازی در حال آمادهسازی و سبک کردن بار میدان برای رسیدن به بتن است و فاز نخست این طرح درصورت مساعد بودن شرایط جوی تا پایان امسال به بهره برداری میرسد.