چهارشنبه 28 شهریور 1397 | به روز شده: چند لحظه قبل

HAMSHAHRIONLINE

The online version of the Iranian daily Hamshahri
ISSN 1735-6393
سه شنبه 29 فروردین 1391 - 16:16:58 | کد مطلب: 166647 چاپ

آشنایی با روش تهیه آش سماق - غذای محلی اصفهان

زندگی > تغذیه - همشهری آنلاین:
آش سماق یکی از چندین غذای محلی استان اصفهان است. با طرز تهیه آن آشنا شوید.

مواد لازم:

آرد برنج یا برنج خرد کرده: 200 گرم

سماق خشک: نیم کیلو

گوشت چرخ‌کرده: 250 گرم

سبزی (شامل تره، جعفری، ترخون، گشنیز و کمی نعنا): یک کیلو

پیاز درشت: یک عدد

روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه:

* اگر آش سماق را با آرد بپزیم، زود پخته می‌‌شود، ولی اگر خرده‌ی برنج باشد، باید اول برنج را بار کنیم.

* برنج که پخت، سبزی را که قبلا شسته و خرد کرده‌ایم در آن می‌‌ریزیم. هرچه سبزی ریزتر باشد آش خوشمزه‌تر می‌‌شود.

* سپس جداگانه گوشت را نمک و فلفل زده و خوب مخلوط کرده و کوفته‌هایی به اندازه یک گردو از آن درست می‌‌کنیم و سپس در روغن، سرخ کرده و داخل آش می‌‌ریزیم.

* وقتی که کوفته‌ها پخته شد، سماق را تمیز کرده، می‌‌شوییم‌ و در آب خیس می‌‌کنیم. سماق باید یک ساعتی در آب بماند. سپس آن را از صافی پارچه‌ای رد کرده و فشار می‌‌دهیم و آب سماق را که قرمز خوشرنگ است می‌‌گیریم.

* آب سماق را در آش ریخته و پیازی را که داشتیم نیز خرد کرده، سرخ می‌‌کنیم و مقداری از آن را در آش ریخته و کمی برای روی آن نگه می‌‌داریم.

* آش را در ظرف ریخته و روی آن را با نعنا و پیاز داغ تزیین می‌‌کنیم.

* باید توجه داشته باشید که اگر این آش را در ظرف آلومینیومی یا لعابی بپزید، بسیار خوشرنگ می‌‌شود.

آش سماق

 

در همین زمینه: