نکات ریز برای دم کردن چای و قهوه

تغذیه > نوشیدنی‌ها- همشهری آنلاین:
دم‌کردن چای خوش‌طعم و عطر و حاضر کردن قهوه دلچسب رموزی دارد. بگذارید کمی از این رموز را که از باتجربه‌ها فرا گرفته‌ایم به شما بگوییم.

مدت دم کشیدن

مدت دم کشیدن چای مرغوب سه تا چهار دقیقه است ولی بعضی از انواع چای بعد از پنج یا شش دقیقه دم می‌کشند. در هر دو صورت بهتر است چای مصرفی خود را بشناسید و زمان دم کشیدن آن را نیز بدانید. دقت کنید که چای جوشیده طعم و عطر خود را از دست می‌دهد و تلخ و تیره می‌شود.

چه کنیم که چای دم بکشد اما نجوشد؟

اگر برای حاضر کردن چای و آب جوش از کتری استفاده می‌کنید آب کتری را تا نصفه پر کنید و بگذارید خوب جوش بیاید. با این مقدار آب، چای را دم کنید. سپس کتری را پر کنید تا در حین دم کشیدن چای، آب هم جوش بیاید. در این صورت چای شما مدت طولانی گرم می‌ماند ولی نمی‌جوشد.

فقط با آب سرد

هرگز در کتری، سماور و چای‌ساز آب داغ نریزید. چون ذرات معلق روی آب باقی می‌ماند و در لیوان‌ها آب داغ و زلال نخواهید داشت. همچنین پس از به جوش آمدن آب در چای‌سازها، کمی صبر کنید تا ذرات معلق ته‌نشین شود.

روش شستن چای

اگر از چای غیر بسته‌بندی شده و باز استفاده می‌کنید وقتی برگ‌های چای را داخل قوری ریختید کمی آب‌جوش در قوری ریخته و خالی کنید تا خاک آن گرفته شود.

چای طبیعی اما طعم‌دار

طعم‌دهنده‌های سنتی چای معمولا لیموترش و نبات است. گاه با افزودن یک قاشق چای‌خوری دارچین می‌توانید چای دارچین سنتی تهیه کنید. دارچین خواص تسکین‌ درد و کاهش اضطراب دارد. چند پر نعنا خشک هم طعم طبیعی نعنا به چای می‌دهد. افزودن چند دانه هل یا مقدار بسیار کم زعفران، عطر چای را عوض می‌کند ولی در این کار زیاده روی نکنید چرا که طعم چای را برمی‌گرداند. چای زعفران نیز تسکین دهنده اضطراب و ‌آرامش‌بخش است. برخی افراد به دلیل همین خواص زعفران، زعفران خالص را دم می‌کنند و با نبات می‌خورند.

چای‌ خوب، چای سنتی

اگر می‌خواهید از چای دم کشیده و خوش‌طعم لذت ببرید، دستگاه چای‌ساز و کتری برقی را فراموش کنید؛ چون آب جوش این دستگاه‌ها زود خنک می‌شود؛ چای نیز با حرارت آب، دم نمی‌کشد و طعم اصلی‌اش را بروز نمی‌دهد- حتی اگر از بهترین چای استفاده کنید.

چای سبز دم کشیدن نمی‌خواهد

چای سبز که نوعی چای چینی است معمولا احتیاج به دم کردن ندارد. پس از اینکه لیوان را از آب داغ، پر کردید چند برگ چای سبز را توی آن بریزید و نعلبکی را برعکس روی لیوان قرار دهید. بعد از یک دقیقه، چای آماده می‌شود و می‌توانید نوش جان کنید. توجه داشته باشید هر چه مقدار برگ‌های داخل لیوان بیشتر باشد طعم تلخ آن هم بیشتر می‌شود.

اگر طعم تلخ چای سبز را دوست ندارید کمی آب لیموترش به آن اضافه کنید یا از معطرکننده‌هایی مانند یاس خشک شده و هل استفاده کنید.

چای سبز که برای کاهش کلسترول و ایجاد آرامش موثر است، تفاله‌اش هم به عنوان ماسک صورت که حاوی منبع بتاکاروتن است استفاده می‌شود؛ برای این کار، تفاله آب‌دار چای سبز را پنج دقیقه با پنبه روی پوست ماساژ دهید.

چای قرمز

چای ترش مانند چای معمولی دم می‌شود و رنگی قرمز دارد. این چای بیشتر مصارف درمانی دارد و برای کاهش فشارخون استفاده می‌شود. اگر دیابت ندارید می‌توانید این چای را با نبات یا شکر میل کنید.

چای یخ

چای‌های کیسه‌ای طعم‌دار مانند طعم انواع میوه‌ها علاوه بر آنکه به تنوع و تغییر ذائقه کمک می‌کند برای تهیه «آیس‌تی» خانگی یا چای یخ تابستانی استفاده می‌شود. برای تهیه آن، کمی آب داغ را روی چای طعم‌دار بریزید و پنج دقیقه بعد آب سرد و یخ را همراه با کمی آب لیموترش و شکر اضافه کنید.

کیسه چای بر چشم

چای‌های کیسه‌ای معمولا برای بیش از یک لیوان کفایت می‌کنند ولی برای استفاده مجدد، باید آن را در ظرف دردار بگذارید. همچنین می‌توانید پس از استفاده از چای کیسه‌ای، آن را کمی در یخچال سرد کنید و برای کمپرس چشم‌هایی که دچار خستگی‌اند استفاده کنید.

قهوه، نسکافه، فوری، فوری

قهوه‌ها یا فوری هستند یا باید آماده شوند. قهوه فوری یا نسکافه و کافی‌میکس‌ها برای یک فنجان بزرگ‌ آب‌جوش بسته‌بندی شده‌اند. باید نیمی از فنجان را با شیر داغ و نیمی آب داغ و شکر پر کنیم، بعد توی آن یک قاشق مرباخوری نسکافه بریزیم.

قهوه ترک و دیدن حباب‌ها

قهوه ترک را در ایران معمولا دم می‌کنیم. برای دم کردن، به تعداد افراد، قاشق چای‌خوری قهوه و شکر را مخلوط کنید و سپس به تعداد افراد، فنجان قهوه‌خوری آب اضافه کنید. بعد بگذارید روی حرارت بسیار کم‌جوش بیاید. به محض ظاهر شدن حباب و کف، فورا شعله را خاموش کنید و قهوه را در فنجان بریزید.

از یاد نبرید که مقدار کافئین قهوه ترک و قهوه‌‌های غلیظ دیگر مانند قهوه فرانسه و اسپرسو از قهوه فوری بیشتر است. بنابراین فنجان کوچک انتخاب کنید چرا که ممکن است شما یا مهمان‌تان دچار بی‌خوابی شوید.

دستگاه مخصوص برای کاپوچینو

برای تهیه قهوه کاپوچینو از دستگاه مخصوص این قهوه استفاده می‌شود. اگر این دستگاه را در خانه دارید، حتما بعد از هر بار استفاده، کاملا بشویید و خشک کنید؛ چرا که ذره‌ای از شیر و قهوه باقی مانده در دستگاه باعث بوی تند و زننده‌ای در فنجان قهوه بعدی می‌شود.

http://www.salamatiran.com

 

سه شنبه 19 اردیبهشت 1391 - 10:37:06
کد مطلب: 169597
نسخه چاپی
پربیننده ترین