با افزایش سن، خوب غذا خوردن کلیدی است برای چشماندازی مثبت به زندگی و تعادل روانی با افزایش امید به آن.
از جمله علل موثر در تغذیهی ضعیف و نامناسب
* کاهش حس چشایی و بویایی و در نتیجه عدم لذت بردن از غذا.
* کاهش اشتها و عدم احساس طعم غذا به دلیل مصرف یکسری از داروها که برای برخی بیماریهایی که در سنین بالا رخ میدهد، تجویز میشود.
* مشکلات دندانی
* عدم تحرک
* فراموشی
* افسردگی
طولانیتر و قویتر زندگی کنیم
تغذیهی سالم راهی برای حفظ قوت استخوانها ، ماهیچهها و سایر اندامها است. مواد غذایی سرشار از ویتامینها ، مقاومت بدن را افزایش داده و با سموم بیماریزا مبارزه میکند.
یک رژیم غذایی مناسب (کم کالری و غنی از ویتامینها و موادمعدنی) خطر بیماریهای قلب و عروق ، سکته ، فشار خون ، دیابت ، تحلیل استخوانی، سرطان و کمخونی را کاهش میدهد.
محافظت از حافظه
مطالعات نشان دادهاند مصرف میوههای رنگارنگ، سبزیجات برگدار سبز رنگ ، محصولات دریایی و آجیلها که سرشار از اسید چرب امگا 3 هستند، تمرکز را افزایش داده و از آلزایمر ممانعت میکنند.
احساس بهتر
خوب غذا خوردن باعث بهتر شدن حواس پنج گانه میشود.
وعدهی غذایی مناسب باعث انرژی بیشتر، نگاه بهتر به زندگی و افزایش اعتماد به نفس میشود.
در واقع بدن وقتی احساس خوبی دارد که ما از درون احساس خوبی داشته باشیم.
تغذیهی سالم راهی برای حفظ قوت استخوانها، ماهیچه ها و سایر اندامها است. مواد غذایی سرشار از ویتامینها، مقاومت بدن را
افزایش داده و با سموم بیماری زا مبارزه میکند.
کالری مورد نیاز زنان بالای 50 سال
* آنهایی که فعالیت فیزیکی خاصی ندارند، حدود 1600 کیلو کالری در روز احتیاج دارند.
* آنهایی که فعایت فیزیکی متوسط دارند، حدود 1800 کیلو کالری در روز احتیاج دارند.
* آنهایی که فعالیت فیزیکی بالایی دارند، حدود 2000 کیلو کالری در روز نیاز دارند.
کالری مورد نیاز مردان بالای 50 سال
* آنهایی که فعالیت فیزیکی خاصی ندارند، حدود 2000 کیلو کالری در روز احتیاج دارند.
* آنهایی که فعالیت فیزیکی متوسط دارند، حدود 2000 تا 2400 کیلو کالری در روز احتیاج دارند.
* آنهایی که فعالیت فیزیکی بالایی دارند، حدود 2400 تا 2600 کیلو کالری در روز نیاز دارند.
نکات در خور توجه
سالمندان باید برخی توصیهها را بیشتر از بقیه مدنظر داشته باشند، در ادامه برخی از آنها را برایتان آوردهایم:
* خوردن مایعات فراوان خصوصا آب
* کمتر کردن مصرف نمک
* لذت بردن از چربیها: با مصرف به اندازهی روغنهای گیاهی خصوصا روغن زیتون ، خوردن گردو و محصولات دریایی و روغن دانه بذر کتان
* نخوردن قندهای ساده و عدم مصرف مداوم شیرینیها، در عوض خوردن کربوهیدراتهای پیچیده مانند نان خصوصا با آرد کامل، میوهها، سبزیجات و حبوبات.
* استفاده از روشهای پخت مناسب مانند کباب کردن ، بخار پز کردن و گریل کردن با مصرف روغن در کمترین میزان.
* استفاده از تمام رنگها در بشقاب! مصرف سبزیجات با رنگ گوناگون!
منبع: تبیان