سه‌شنبه ۲۰ تیر ۱۳۹۱ - ۰۹:۲۵
۰ نفر

همشهری آنلاین: از دید متخصصان، هوای گرم تابستان دوست میکروب‌هایی است که به راحتی رشد می‌کنند و انتشار می‌یابند و برای افراد به خصوص کسانی که قصد سفر دارند یا اینکه در سفر هستند دردسرهایی را ایجاد می‌کند که می‌توان با رعایت نکاتی کوچک اما بسیار مفید از این دردسرها کم کرد و از موقعیت تابستان لذت برد.

علی اشرف رشیدی، کارشناس ارشد تغذیه و رژیم‌های درمانی در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید بر این‌که باید در طول سفر از خوردن غذاهای آماده پرهیز شود، کم بودن ارزش های غذایی در این غذاها را یادآور شد و گفت: حتی الامکان نباید از این غذاها استفاده کرد و در صورت اجبار، استفاده از کنسروهای غذایی با رعایت اصول بهداشتی و جوشاندن مناسب آن‌ها مانعی ندارد.

وی با بیان این‌که مصرف مایعات در طول سفر از دیگر توصیه‌های مهم است، گفت: مصرف به اندازه مایعات باعث می‌شود از بروز یبوست جلوگیری شده و فرد سفر راحت‌تری را بگذراند.

رشیدی، مصرف دوغ، شیر، آبمیوه و آب را در طول سفر بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: باید از لبنیات، آب‌های معدنی و آبمیوه‌های بهداشتی و دارای بسته‌بندی استفاده کرد. وی با بیان این‌که مصرف لبنیات غیراستاندارد و بدون بسته‌بندی باعث مسمومیت‌های غذایی می‌شود، اظهار کرد: لبنیات پاستوریزه و حتی در برخی موارد استرلیزه نیز باید در یخچال نگهداری شود تا علاوه بر خنک نگه داشتن آن‌ها، بهداشت آن‌ها هم رعایت شود.

این کارشناس ارشد تغذیه افزود: باید از مصرف یخ‌های آماده که در حالت غیربهداشتی و پر گرد و غبار نگهداری می‌شوند، پرهیز گردد.

وی بیان کرد: غذاهایی که باید در شرایط سرد نگهداری شوند مانند انواع گوشت‌های خام نیز لازم است در یخچال، یخدان و یا باکس‌های جای یخ نگه داشته شود، چرا که اگر در طول سفر این مواد بدون نگهداری در یخچال حمل شوند، فعالیت میکروب‌ها در آن‌ها افزایش یافته و در صورت استفاده، مسمومیت غذایی ایجاد می‌کنند.

رشیدی با تاکید بر رعایت مصرف میوه و سبزی ( سبزی‌های خوراکی، خیار، گوجه و هویج) به اندازه کافی در سفر، خاطرنشان کرد: باید قبل از سفر، این مواد با کمی مایع ظرفشویی و یا مواد ضدعفونی کننده و آب کافی شسته شوند و بعد از خشک کردن کامل آن‌ها، برای سفر در محل مناسبی آماده شوند.

وی، خوردن نوشابه نه تنها در سفر بلکه در تمامی زمان‌ها را غیراصولی خواند و افزود: اینکه برخی افراد برای جلوگیری از مسمومیت‌های غذایی در سفر از نوشابه استفاده می کنند کار غلطی است، چرا که این امر تنها توجیهی برای استفاده از نوشابه است و هیچ پایه علمی ندارد. نوشابه دارای ارزش غذایی پایینی است و تاثیری بر جلوگیری از مسمومیت‌ها ندارد.

این کارشناس ارشد تغذیه گفت: در صورت بروز مسمومیت غذایی در فرد، بهترین کار این است که به اورژانس منتقل شود و در صورت بروز اسهال در فرد، قبل از مراجعه به درمانگاه، از مایعات کافی و نمک برای کاهش بی‌آبی بدن کمک بگیرد.

کد خبر 176963
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز