این فرودگاه از لحاظ سوق الجیشی و استرتژیکی در استان خوزستان از اهمیت خاصی برخوردار است.
فرودگاه بین المللی اهواز تا قبل از سال ۱۳۳۹ در منطقه (باغات شاه) اهواز مستقر و شرکت ملی نفت ایران مسئولیت اداره و نگهداری آن را به عهده داشت.
در سال ۱۳۴۲ شرکت ملی نفت به دلیل نیاز و تردد کارشناسان خود مبادرت به ساخت باندی به طول ۱۳۷۰ متر و عرض ۳۰ متر نمود و بلافاصله طی صورتجلسهای به صورت بلاعوض به سازمان هواپیمایی کشوری واگذار کرد و تبدیل به فرودگاه عملیاتی گردید.
ارتفاء فرودگاه بینالمللی اهواز از سطح دریا ۱۹ متر (۶۴ FT) و هواپیمای طرح آن ایرباس میباشد. طول باند این فرودگاه تا ۳۴۰۰ متر و عرض ۴۵ متر میباشد. میانگین پروازهای داخلی و خارجی فرودگاه بینالمللی اهواز روزانه ۸۵ پرواز میباشد.
هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران هما کلیه روزهای هفته از تهران به مقصد اهواز پرواز دارد و از فرودگاه بینالمللی اهواز به مقاصد داخلی تهران - اصفهان - مشهد مقدس - شیراز - بندرعباس - تبریز - رشت - ساری و مسیر بینالمللی کویت پرواز دارد.
فرودگاه اهواز به سیستم ILS مجهز است که این سیستم به صورت ۲۴ ساعته فعال میشود. این دستگاه در مواقع دید کم، وقوع طوفان و دیگر مواقع نامساعد جوی مورد استفاده قرار میگیرد.
قرار است برای شهر اهواز فرودگاه جدیدی احداث شود و فرودگاه کنونی اهواز پس از پایان این پروژه به وزارت نفت واگذاری شود تا پروازهای داخلی خود را در آن انجام دهد.