فریبا عبدالمنافی در گفت وگو با ايسنا، با اعلام این خبر گفت: نمک یددار تصفیه شده نمکی است که ناخالصیهای نامحلول مانند فلزات سنگین و آهک، شن و ماسه طی فرآیندی در کارخانه حذف شده و ید به آن اضافه شده است.
عبدالمنافی افزود: نمک دریایی به علت داشتن ناخالصیهای مختلف و حتی فلزات سنگین مثل سرب، جیوه، کادمیوم و یا آرسنیک خاصیت سرطان زایی داشته و مصرف مداوم آن در افراد سالم منجر به بروز ناراحتی های گوارشی، کلیوی، کبدی و حتی کاهش جذب آهن در بدن می شود.
وی گفت: نگهداری و ذخیره نمک یددار بیش از یک سال، موجب از دست رفتن بخشی از ید آن میشود.
عبدالمنافی ادامه داد: برای حفظ ید در نمک، باید نمک را دور از نور و رطوبت و در ظرف در بسته پلاستیکی، چوبی، سفالی و یا شیشههای رنگی و تیره نگهداری کرد و جهت اضافه کردن آن به غذا در زمان طبخ، نمک را در انتهای پخت اضافه نمود تا ید آن در حداکثر مقدار حفظ شود.
وی تصریح کرد: فقط نمکهایی قابل مصرف و مجاز هستند که شماره پروانه ساخت بر روی بستهبندی آنها درج شده باشد.
این کارشناس تغذیه در پایان خاطرنشان کرد: دقت کنید که عبارت "نمک ید دار تصفیه شده "بر روی بستهبندی نمک درج شده باشد و از هر گونه نمک با عنوان "صادراتی صنعتی" که مصرف خوراکی ندارد و یا "نمک دریا" که ید کافی ندارد خودداری نمایید.
نظر شما