همشهری آنلاین: رئیس انجمن علمی روانپزشکان گفت: ۳۰ درصد بیمارانی که به دلیل مواردی مانند سردرد، ناراحتی‌های قلبی، گوارشی، اسکلتی، عضلانی و تنگی نفس به پزشکان مراجعه می‌کنند، بیماری جسمی ندارند بلکه منشا بیماری آنها اختلالات روانی است.

افسردگی

به گزارش ایرنا از انجمن علمی روانپزشکان ایران، دکتر احمد جلیلی اظهار کرد: همچنین 30 درصد از مراجعه کنندگان به پزشکان، مبتلا به بیماری‌های جسمانی و روانی و تنها 40 درصد به مشکلات جسمی مبتلا هستند.

وی اختلالات دوقطبی را یکی دیگر از علل بروز مشکلات جسمی عنوان کرد و افزود: اختلالات دوقطبی به وضعیتی اطلاق می‌شود که در آن بیماران گاهی دچار افسردگی و گاهی دچار سرخوشی غیرطبیعی و شیدایی می‌شوند.

جلیلی با بیان اینکه اختلالات روانی و خلقی بار مالی زیادی را بر اقتصاد خانواده و جامعه تحمیل می‌کند و سبب غیبت از کار می‌شود، افزود: افسردگی شایع‌ترین و پرخرج‌ترین نوع اختلالات خلقی در جهان و ایران به شمار می‌رود که با توجه به سبک زندگی کنونی بشر، آمار آن روبه افزایش است.

رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران یادآور شد: پدیده خودکشی نیز حاصل افسردگی است که توجه به آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

جلیلی گفت: بیماری‌های روانی در کشورهای توسعه نیافته و جهان سوم بیشتر به صورت دردهای جسمانی نمایان می‌شود. بنابراین لازم است پزشکان با بررسی‌های دقیق علت این قبیل اختلالات را شناسایی و درمان اصلی را ارایه دهند.

وی بر ضرورت آشنایی پزشکان به ویژه پزشکان عمومی با علایم بیماری‌های روانی تاکید کرد و افزود: زمانی که بیمار با شکایت‌هایی همچون تپش قلب، تنگی نفس یا درد در اندام‌ها مراجعه می‌کند، لازم است پزشک به جای ارجاع بیمار برای تصویربرداری، در کنار معاینات بالینی مانند بررسی فشار خون و نبض در مورد خواب، اشتها، افسرده بودن و تحریک پذیری از او سوال کند تا منشا بیماری مشخص شود.

جلیلی با یادآوری برگزاری سی و یکمین کنگره سالیانه انجمن روانپزشکان ایران، گفت: این کنگره با محوریت بررسی اختلالات خلقی 22 تا 25 مهرماه جاری در سالن دکتر غرضی بیمارستان میلاد برگزار می‌شود.

به گفته وی، در این کنگره علاوه بر روانپزشکان دیگر گروه‌های پزشکی از قبیل پزشکان عمومی نیز به منظور آشنایی با جدیدترین دستاوردهای علمی در حوزه روانپزشکی حضور می‌یابند.

کد خبر 274224

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha