مقدمه:
به منظور:
- حفظ میراث هنری کشور در بخش موسیقی,
- ارتقاء کیفی و رشد ارزش های معنوی موسیقی ایرانی و آثار مبتنی بر فرهنگ ملی ,
- حمایت از حقوق قانونی و معنوی موسیقی دانان در نقاط مختلف کشور,
- سمت وسو بخشیدن به فعالیت های موسیقی دانان و هنرجویان برای تداوم و ارتقاء سنن ملی موسیقی,
- بارور ساختن استعدادهای هنری در رشته موسیقی,
- معرفی و عرضه موسیقی ایران به ملت های دیگر,
کانون فرهنگی هنری خانه موسیقی به عنوان موسسه ای فرهنگی و هنری با اهداف صنفی، تخصصی و غیر سیاسی متشکل از دست اندرکاران متعهد موسیقی کشور شامل مصنفین، نوازندگان، خوانندگان، محققین، مدرسین، سازندگان ساز، ترانهسرایان و تولیدکنندگان و پخشکنندگان آثار موسیقی که به انگیزه ترویج و اشاعه و اعتلای فرهنگ و هنر اصیل ایرانی و اسلامی و بر اساس اهداف فرهنگی مطروحه در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران با التزام به رعایت ضوابط حاکم بر تاسیس موسسات و مراکزفرهنگی هنری و بر طبق مشخصات و شرایط پیش بینی شده در این اساسنامه تشکیل گردیده است.
تبصره: خانه موسیقی میتواند در آینده تخصصهای دیگری را که مرتبط با موسیقی باشد به عضویت خود در آورد.
فصل اول: کلیات، تعاریف، اهداف و موضوع فعالیت
ماده 1) نام کانون فرهنگی هنری," خانه موسیقی ایران " می باشد که در این اساسنامه به اختصار " خانه موسیقی" نامیده می شود.
ماده2) نوع کانون صنفی، تخصصی، غیرسیاسی، غیر دولتی و غیر انتفاعی است.
ماده3) سرمایه و تابعیت خانه موسیقی ایرانی است.
ماده4) مدت فعالیت خانه موسیقی از تاریخ صدور مجوز و رسمیت آن نامحدود است.
ماده 5) مرکز اصلی و نشانی خانه موسیقی تهران، انتهای خیابان فاطمی غربی، نرسیده به جمالزاده شمالی، پلاک 284 می باشد.
ماده6) تغییر مرکز اصلی و نشانی خانه موسیقی و نیز ایجاد دفتر نمایندگی و یا شعبه و نیز تعطیل آنها با تصویب هیئت مدیره و با اطلاع قبلی و تایید دبیر خانه هیئت رسیدگی به امور مراکز فرهنگی بلامانع است.
ماده 7) خانه موسیقی دارای شخصیت حقوقی و استقلال مالی است و از نظر خط مشی و اصول کلی سیاست های فرهنگی هنری تحت نظارت وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی فعالیت خواهد نمود.
ماده8) اهداف و موضوع فعالیت:
8-1) حفظ میراث هنری کشور در زمینه موسیقی و تمهیدزمینه های اعتلای آن.
8-2) ارتقاء کیفی و رشد ارزش های معنوی در موسیقی کشور.
8-3) حمایت از حقوق قانونی و معنوی موسیقی دانان ایرانی در زمینه های مختلف موسیقی.
8-4) ترتیب برقراری همکاری و هماهنگی های مطلوب میان موسیقی دانان و متولیان و مسئولان کشور.8-5)سمت و سو بخشیدن به فعالیت های موسیقی دانان و هنرجویان ایرانی به منظور تداوم حضور سنن ملی موسیقی در جامعه و شناسائی و باروری استعداهای هنری جهت رشد موسیقی کیفی در ایران.
8-6) ترتیب معرفی و نشر و ارائه موسیقی ایران در کلیه زمینه ها به جوامع و ملل دیگر جهان.
8-7) تلاش در جهت ارتقاء دانش و مهارت های فنی موسیقی دانان کشور از راه آموزش.
8-8) برگزاری سمینار و نشست های داخلی و بین المللی.
8-9)تلاش جدی بــه امر پژوهش در موسیقی قدیم و نوین ایران جهت شناخت ظرفیت های موسیقی ملی.8-10)برگزاری جشنواره های موسیقی در بخش های مختلف از جمله جوان، سنتی، نواحی و……
8-11)حضور فعال در جشنواره های مختلف موسیقی در خارج از کشور به منظور معرفی و شناساندن موسیقی و موسیقی دانان ایرانی و آشنایی با تحولات موسیقی در جهان0
8-12)کوشش درجهــت جمع آوری انواع موسیقی مکتوب وشفاهی گذشته وحـال که دارای ارزش های معنوی وکیفی لازم باشد.8-13)ترتیب برنامه های اجرائی انواع موسیقی که در اعتلای فرهنگ موسیقی کشور نفش موثر داشته باشد.
8-14)همکاری در تولید و نشرآثار موسیقی و خلاقه موسیقی دانان ایرانی به صورت صوتی، تصویری.
8-15)همکاری با وزارت فرهنگ وارشــاد اسلامی و سایــرسازمانهای ذیربـط درجهت بــرقراری حمایت های قانونی و معنوی از موسیقی دانان کشور در زمینه های مختلف موسیقی و تامین امنیت شغلی آنان.
8-16)تسهیل امور موسیقی دانان در ارتباط با مراودات و مراجعات آنان به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی.8-17)همکاری در تدوین دیدگاه های بلند مدت و میان مدت برنامه های موسیقی کشور با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر سازمان های ذیربط.
8-18) تعیین و تصویب چارچوب های مــدون وبررســـی و تصویــب صلاحیت های حرفــه ای موسیقی دانان جهت اشتغال به امر آموزش موسیقی در بخش خصوصی.
8-19)همکاری در بهبود سیاست های تولید آثار موسیقی و نشر آنها.8-20) حمایـت از گروه های مختلف موسیقی در کشور که کیفیت مناسب و متفاوت دارند به ویژه گروه های جوان و نوآور که در ارتقاء فرهنگ موسیقی موثر می باشند.
8-21)همکاری در تعلیم موسیقی در مراکز رسمی آموزشی ( در سطوح دبیرستانی و دانشگاهی و کلاس های خصوصی) به منظور ارتقاء کیفیت آموزش در تهران و شهرستانها.8-22)تبادل اساتید و گروه های موسیقی با مراکز آموزش ( علمی و فرهنگی ) کانون های فعال در بخش موسیقی در کشورهای مختلف جهان با هماهنگی مسئولین مربوطه در چارچوب سیاست های هنری کشور.
8-23) انجام فعالیت های پژوهشی هنری به منظور کمک به رشد و توسعه فرهنگ عمومی موسیقی در جامعه و ارائه نظرات به مسئولین اجرائی.
8-24)کوشش درجهت همکاری و هماهنگی با بخش های دولتـــی و خصوصــــی به منظور ایجاد دوره های آموزشی برای هنر جویان و هنر آموزان برای پرورش نیروهای خلاق و مطلوب, جهت تامین نیازهای موسیقی کشور.
8-25) تلاش برای انتشار نشریه موسیقی در چار چوب توسعه فرهنگ ملی.
8-26) تمهید زمینه های لازم جهت برقراری حکمیت در حل اختلافات اعضاء خانه موسیقی با اعضاء و طرف دیگر در صورت ارجاع طرفین.8-27) تلاش در جهت تامین امور رفاهی اعضاء با حمایت مسئولین دولتی و بخش خصوصی.
8-28) تشکیل گروه های مختلف موسیقی و اجرای برنامه با توجه به سیاست های هنری وکارشناسی.8-29) تاسیس آرشیو صوتی، کتابخانه موسیقی سایت خبری و بانک اطلاعاتی موسیقی و موسیقی دانان ایران.
8-30) فعالیت در جهت ارائه خدمات مربوط به انتشار و ورود کتاب , C D و نوار صوتی تصویری مناسب.
8-31) فراهم ساختن امکان تامین مراکز آموزشی موسیقی در همه سطوح در سراسر کشور توسط افراد ذیصلاح.
8-32) تاسیس شعبات خانه موسیقی در استان ها به منظور هماهنگ نمودن فعالیت های خانه موسیقی در سطح کشور با رعایت ماده 6
8-33)تهیه و توزیع لوازم و تجهیزات و مواد خام موردنیاز نوازندگان و دست اندرکاران استودیوهای ضبط و موسسات تولید نوار موسیقی از داخل و خارج کشور.
8-34) ارائه و عرضه محصولات صوتی و تصویری موسیقی و سازهای ساخته شده در داخل کشور و کتب و آثار موسیقی ایرانی.8-35) تلاش جهت اجرا، نشر و معرفی موسیقی و موسیقیدان آثار ایرانی درخارج از کشور.
8-36) همکاری با وزارت فرهنــگ و ارشاد اسلامــی جهت نظارت بر فعالیت های آموزشــی آموزشگاه های آزاد و هنرستانهای موسیقی.
37-8) همکاری با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بررسی و تصویب مجوز نشر آثار موسیقی صوتی و تصویری و کتاب های موسیقی و رسانه های چند منظوره.
ماده 9) هرگونه تغییر در اهداف و موضوع فعالیت خانه موسیقی بایستی قبل از ثبت تغییرات به اطلاع و تایید دبیرخانه هیئت رسیدگی به امور مراکز فرهنگی برسد.
ماده 10)کلیه فعالیت ها و اقدامات موسسه بایستی در چارچوپ قوانین و مقررات موضوعه کشوری و سیاست های فرهنگی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و هماهنگ با برنامه های فرهنگی وزارت و ارشاد اسلامی انجام پذیرد.
ماده 11) به منظور نیل به اهداف و موضوع فعالیت های پیش بینـی شــده در اساسنامــه ، خانه موسیقی می تواند با رعایت مقررات مربوط به عملیات زیر مبادرت نماید :
11-1) تدارک وسایل و ابزارکار و تهیه و تامین مواد و کالاهای مورد نیاز و تلاش به منظـور تامین هزینه های خانه موسیقی.
11-2) سرمایه گذاری و مشارکت با اشخاص حقیقی و حقوقی به منظور بالا بردن سطح کارآیی و توانایی های خانه موسیقی.
11-3)انعقاد قرارداد و انجام مساعدت مجاز در محدوده اهداف و موضوع اساسنامه .
11-4)تاسیس موسسات و شرکت های مرتبط با موضوع فعالیت.
ماده 12) هرگاه انجام برنامه ها و فعالیت های موسسه با وظایف و اختیارات برخی از سازمان ها و موسسات دولتی ، نهادهای انقلابی و وزارتخانه ها ارتباط داشته باشد قبل از اجرای آن نسبت به کسب مجوز از سازمان و موسسه دولتی نهاد انقلابی یا وزارتخانه ذیربط اقدام خواهد شد .
فصل دوم : عضویت
ماده 13) شرایط عمومی عضویت در خانه موسیقی به شرح ذیل می باشد :
الف: اعضای خانه موسیقی بایستی حائز شرایط زیر باشند :
1) تابعیت جمهوری اسلامی ایران.
2) عدم سوءپیشینه کیفری موثر.
3) توانایی حرفه ای در یکی از رشته های نوازندگی ، خوانندگی ( فردی و جمعی ) ، آهنگسازی ، ساخت ساز ، تولید و پخش آثار موسیقی، مدرس موسیقی ، نت نویسی ، چاپ و انتشار کتب و مجلات موسیقی ،پژوهش موسیقی، صدابرداری در استودیو های ضبط موسیقی ، ترانه سرایی ، رهبری گروه همخوانی و ارکستر به تایید شورای عالی خانه موسیقی براساس آیین نامه ای که شورای مذکور تدوین خواهد نمود.
4) پرداخت حق عضویت سالانه .
5) پذیرش اساسنامه خانه موسیقی و کلیه مصوبات مجمع عمومی وآیین نامه های اجرایی آن .
تبصره : هیئت مدیره می تواند نسبت به اعطا عضویت افتخاری به شخصیت های علمی ، فرهنگی ، هنری و اجتماعی اقدام نماید .
6) شرایط عضویت پیوسته ، وابسته و افتخاری طبق شرایط عضویت مندرج در آیین نامه عضویت مصوب خانه موسیقی و شرایط اختصاصی کانون های تخصصی می باشد .
ب: موارد سلب عضویت :
1) عدم پایبندی به اساسنامه و ضوابط و آیین نامه های اجرایی و مصوبات مجمع عمومی .
2) عدم پرداخت حق عضویت سالانه .
3) انجام اقداماتی که مغایر با شئونات حرفه ای موسیقی دانان باشد.
تبصره : سلب عضویت به پیشنهاد هیئت مدیره کانون مربوطه و تصویب هیئت مدیره خانه موسیقی میسر می باشد.
فصل سوم: ارکان اصلی
ماده 14) ارکان اصلی خانه موسیقی به شرح زیر است:
هیئت موسس/مجمع عمومی/هیئت مدیره/مدیر عامل/شورای عالی/ بازرسان
هیئت موسس
ماده 15) وظایف هیئت موسس خانه موسیقی به شرح زیر می باشد :
1) تدوین و تصویب اساسنامه.
2) کسب مجوز از مراجع ذیربط دبیرخانه هیئت رسیدگی به امور مراکز فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر مراجع ذیربطدر صورت لزوم.
3) ثبت خانه موسیقی در اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری .
4) ترتیب تشکیل اولین مجمع عمومی
تبصره 1 : هیئت موسس پس از تصویب اساسنامه در نخستین نشست نسبت به انتخاب اعضا هیئت مدیره، شورای عالی خانه موسیقی و مدیر عامل اقدام خواهد کرد .
تبصره 2 : هیئت موسس تا انجام عضو گیری و تشکیل اولین مجمع وظایف مجمع عمومی و بازرسان را به عهده خواهد داشت.
تبصره 3 : هیئت موسس حداکثر ظرف یک سال از طریق هیئت مدیره نسبت به تشکیل مجمع عمومی و انجام انتخابات هیئت مدیره و شورای عالی خانه موسیقی اقدام خواهدنمود .
5) هیئت موسس پس ازبرگزاری اولین مجمع عمومی و انتخاب هیئت مدیره وبازرسان خانه موسیقی ، به عنوان موسسین وظیفه و مسئولیتی نداشته و کلیه اسناد و مدارک مربوط را به هیئت مدیره منتخب تسلیم نموده و وظایف و اختیارات آن حسب مورد به سایر ارکان اصلی منتقل می شود .
مجمع عمومی
ماده 16) مجمـع عمومی عادی خانه موسیقـی که متشکل از ســـه نفر از اعضا ی پیوستــه هیئت مدیره هر یک از کانون های تخصصی و حرفه ای مختلف فعال در خانه موسیقی می باشد ، حداقل یکبار در سال بنا بر دعوت هیئت مدیره خانه موسیقی یا بازرسان و یا یک سوم اعضای مجمع و حداکثر 15 روز پس از ارسال دعوت نامه تشکیل می گردد.
16-1) در مجمع عمومی عادی هر کدام از اعضای شرکت کننده حق ارائه یک رای خواهد داشت
16-2 ) جلسات مجمع عمومی عادی با حضور دو سوم اعضا رسمیت خواهد یافت .
تبصره 1:چنانچه در نوبت اول تعداد اعضای مجمع به حد نصاب لازم نرسد . به فاصله 15 روز هیئت مدیره موظف است مجمع عمومی عادی نوبت دوم را تشکیل داده و این جلسه با هر تعداد از اعضاء رسمیت خواهد داشت.16-3) تصمیم های متخذه در هر یک از جلسات مجمع عمومی با اکثریت مطلق آراء اعضای حاضر در جلسه به تصویب خواهد رسید.
تبصره 2: در مورد تصویب پیشنهادات برای تغییر مواد اساسنامه رای دو سوم اعضای مجمع عمومی با رعایت ضوابط قانونی ملاک خواهد بود.
تبصره 3: در مورد انتخاب بازرس و هیئت مدیره اکثریت نسبی ملاک و معتبر خواهد بود.
ماده 17) وظایف مجمع عمومی عادی به شرح زیر است:
17-1) تصویب حق عضویت سالانه.
17-2) بررسی چگونگی و عملکرد فعالیت های هیئت مدیره.
17-3) بررسی عملکرد شورای عالی موسیقی.
17-4) استماع گزارش بازرسان و تصویب تراز مالی.
17-5) تصویب سیاست های کلی خانه موسیقی.
17-6) انتخاب اعضاء هیئت مدیره.
17-7) تایید اعضاء شورای عالی خانه موسیقی به پیشنهاد هیئت مدیره.
17-8) انتخاب بازرسان.17-9) بررسی پیشنهادات برای تغییر مواد اساسنامه و تصویب آن با تصویب دوسوم واجدین حق رای با رعایت ضوابط قانونی.
17-10) تعیین و پرداخت هرگونه حقوق ، دستمزد و پاداش به اعضای هیئت مدیره، شورای عالی موسیقی و بازرسان
17-11 ) مجمع عمومی عادی با حضور دوسوم واجدین حق رای از هر کانون تخصصی رسمیت خواهد یافت .
17-12 ). چنانچه در نوبت اول تعداد اعضای مجمع به حد نصاب لازم نرسد به فاصله 15 روز هیئت مدیره موظف است مجمع عمومی عادی نوبت دوم را تشکیل داده و این جلسه با هر تعداد از اعضاء رسمیت خواهد داشت.
ماده18) مجمع عمومی فوق العاده :
18-1) مجمع عمومی به طور فوق العاده در هر زمان از سال به درخواست یک سوم اعضاءیا بازرس یا هیئت مدیره و یا شورای عالی خانه موسیقی تشکیل می گردد .
تبصره: هیئت مدیره موظف است ظرف یازده روز پس از دریافت درخواست نسبت به تشکیل مجمع عمومی فوق العاده اقدام نماید.18-2) حد نصاب لازم برای رسمیت مجمع عمومی فوق العاده حضور دو سوم اعضاء خواهد بود و در صورتی که حد نصاب لازم حاصل نگردد مجمع برای بار دوم با حضور نصف به علاوه یک اعضاء رسمیت خواهد داشت و تصمیمات با اکثریت آراء اعضاء حاضر معتبر خواهد بود.
18-3) اختیارات مجمع عمومی به طور فوق العاده عیناً مانند اختیارات مجمع عمومی عادی است.
هیئت مدیره
ماده 19) هئیت مدیره خانه موسیقی مرکب از 7 عضو اصلی و دو عضو علی البدل است که از میان اعضای پیوسته کانون های تخصصی در مجمع عمومی برای مدت دو سال انتخاب می شوند.
تبصره 1: انتخاب مجدد اعضاء هیئت مدیره برای دوره های بعد بلامانع است
تبصره 2: علاوه بر اعضای اصلی دو نفر حائز آراء بیشتر به عنوان اعضای علی البدل انتخاب می شوند.
19-1) هیئت مدیره در اولین جلسه از میان خود یک نفر را به عنوان رییس ، یک نفر را به عنوان نایب رییس و یک نفربه عنوان دبیر و یک نفر را به عنوان سخنگو انتخاب می نماید.
19-2) جلسات هیئت مدیره بنا بر دعوت رییس و در غیاب وی نایب رییس و حداقل با حضور پنج نقر از اعضاء رسمیت خواهد یافت و تصمیمات با اکثر آرای موافق اتخاذ می گردد.
19-3) چنانچه هر یک از اعضاء هیئت مدیره سه جلسه متوالی غیبت غیر موجه داشته باشند ، مستعفی شناخته شده و اولین عضو علی البدل جانشین آنان خواهد گردید.
19-4) درصورت استعفاء یا سلب عضویت سه نفر از اعضاء هیئت مدیره ، هیئت مذکور منحل اعلام و بنا بر دعوت رییس ، نایب رییس یا یکی از اعضاء هیئت مدیره که در سمت خود باقی است ، ظرف پانزده روز مجمع عمومی فوق العاده دعوت گردیده نسبت به تجدید انتخاب هیئت مدیره اقدام خواهد نمود.
19-5 )هیئت مدیره در اولین دوره از بین اعضاء دعوت شده به وسیله هیئت موسس انتخاب خواهد شد
19-6 )درصورت استعفا یا سلب عضویت سه نفر از اعضا هیئت مدیره ، هیئت مذکور منحل اعلام و بنابر دعوت رییس ، نایب رییس یا یکی از اعضاء هیئت مدیره که در سمت خود باقی است ظرف پانرده روز مجمع عمومی فوق العاده دعوت گردیده نسبت به تجدید انتخاب هیئت مدیره اقدام خواهد نمود .
ماده 20) وظایف هیئت مدیره خانه موسیقی:
20-1) سیاستگزاری فعالیت های خانه موسیقی.
20-2) نظارت بر اجرای دقیق اساسنامه.
20-3) دعوت برای تشکیل مجامع عمومی.
20-4) تشکیل کمیته های تخصصی و نهادهایی که برای اداره امور خانه موسیقی ضروری تشخیص داده شود.20-5) هماهنگی و نظارت جهت تدوین آیین نامه های داخلی و تشکیلات کمیته های تخصصی و سایر نهادهای وابسته.
20-6) انتخاب و عزل مدیر عامل.
20-7) نظارت بر فعالیت های مدیرعامل .
20-8) گشایش حساب های بانکی و تعیین دارندگان حق برداشت.
20-9) تشکیل شورای داوری و نصب مشاور حقوقی.20-10) تاسیس شعبات خانه موسیقی در استان ها و عنداللزوم در خارج از کشور.
20-11) برقراری ارتباط با نهادها و سازمانهای فعال در زمینه موسیقی در داخل و خارج از کشور.20-12)ترتیب اجرای برنامه های موسیقی و برگزاری جشنواره ها در داخل و خارج از کشور.
20-13) چاپ و نشر مجله ، کتب و مقالات پژوهشی – علمی در زمینه موسیقی ملی و جهانی .20-14) ایجاد بانک اطلاعاتی در زمینه موسیقی ملی و موسیقیدانان ایرانی.
20-15) ایجاد آرشیو صوتی – تصویری موسیقی و نت ها و کتب موسیقی.
20-16) ترتیب و ایجاد مراکز آموزش موسیقی با شیوه های علمی در زمینه موسیقی ملی و جهانی.
20-17) تولید و پخش موسیقی مطلوب در داخل و خارج از کشور.
20-18) فعالیت موثر در جهت ساخت و صدور سازهای ایرانی ، نت ها و کتب و آثار صوتی تصویری و وارد نمودن وسایل ، ابزار ، کتب و منابع تحقیقی ـ آموزشی مورد نیاز موسیقیدانان و زمینه های وابسته به هنر موسیقی از جمله نوازندگان ، استودیوهای ضبط و مراکز آموزش موسیقی.20-19) ترتیب حضور هنرمندان ایرانی در جشنواره ها ، کنفرانس ها و سمینارهای بین المللی موسیقی و برقراری ارتباط با نهادهای هنری و هنرمندان سایر کشورها.
20-20) رسیدگی به تخلفات اعضاء و اجرای احکام داوری.20-21) رسیدگی به امور رفاهی اعضاء و تشکیل نهادهای رفاهی و تعاونی های مربوطه .
20-22) توجه و پی گیری در امور مربوط به تامین حقوق معنوی اعضاء از جمله حقوق مولفین و مصنفین.20-23) تعیین حق عضویت اعضاء.
20-24) تعیین میزان و ترتیبات کسب منابع مالی برای خانه موسیقی.
20-25) اجرای مصوبات شورای عالی خانه موسیقی و ابلاغ موارد لازم الاجرا به مدیرعامل.
20-26) تعیین نمایندگان خانه موسیقی در نهادها، شوراها ومراکزی که با خانه موسیقی ارتباط دارند.20-27) پیشنهاد اعضاء شورای عالی خانه موسیقی به مجمع عمومی.
20-28) ارائه پیشنهاد تغییر در اعضاء شورای عالی یا انحلال آن به مجمع عمومی .
20-29)تاسیس شرکت به منظور انجام فعالیت های مرتبط با مندرجات اساسنامه
مدیرعامل
ماده 21) اعضاء هیئت مدیره از بین خود یا خارج از آن یک نفر را به عنوان مدیرعامل با اکثریت مطلق اعضاء حاضر برای مدت دو سال با حقوق و مزایا و اختیارات اجرایی معین در چارچوب و مصوبات هیئت مدیره انتخاب می نماید.
تبصره 1: انتخاب مجدد مدیرعامل برای دوره های بعد بلامانع است.
تبصره 2: مدیرعامل در انجام وظایف محوله نسبت به هیئت مدیره پاسخگو بوده و در قبال مجمع عمومی مسئولیت مشترک دارد.
ماده 22) وظایف مدیرعامل :
22-1) ارائه طرح تشکیلاتی خانه موسیقی به هیئت مدیره.
22-2) انجام کلیه امور اجرائی در چارچوب مصوبات مربوطه .
22-3) نظارت بر ا مور مالی و اداری و تنظیم گزارش مالی و تراز سالیانه.
22-4) عزل و نصب کارکنان و تعیین حقوق و دستمزد و پاداش آنان .
22-5) عقد کلیه قراردادهای مربوط به خانه موسیقی در چارچوب اساسنامه و مصوبات مربوطه.
22-6) ارائه گزارش فعالیت های انجام شده به هیئت مدیره.
شورای عالی خانه موسیقی
ماده 23) هفت نفر از موسیقی دانان برجستـه ، متعهد ، خوش نام و فعــال در عرصـــه موسیقی و در زمینه های مختلف موسیقی که حداقل سی سال سابقه فعالیت هنری در کشور داشته و عضو خانه موسیقی باشند به پیشنهاد هیئت مدیره و تصویب مجمع عمومی برای مدت سه سال به عنوان اعضاء اصلی و علی البدل شورای عالی خانه موسیقی که بالاترین مرجع تخصصی و فنی خانه موسیقی است انتخاب می شوند .
تبصره1: در اولین دوره انتخاب اعضاء شورای عالی خانه موسیقی ، شرط عضویت در خانه موسیقی رعایت نمی گردد.
تبصره 2: در صورت احراز شرایط فوق ، عضویت اعضای هیئت مدیره در شورای عالی موسیقی بلامانع می باشد .
23-1) جلسات شورا با حضور چهار نفر از اعضاء رسمیت خواهد یافت.
23-2) کسب حداقل چهار رای برای مصوبات شورا الزامی است.23-3) شورای عالی خانه موسیقی درنخستین نشست ازبین خود نسبت به انتخاب رییس ، نایب رییس ،سخنگو ، دبیر و دونفر عضو علی البدل اقدام می نماید.
23-4) غیبت غیر موجه سه جلسه متوالی ، فوت و یا بیماری صعب العلاج و سفر بیش از شش ماه هر یک از اعضاء در حکم استعفا تلقی گردیده و یکی از اعضاء علی البدل به تشخیص رییس شورا جانشین او خواهد شد.23-5) در صورت استعفاء عزل یا فوت بیش از دو نفر از اعضاء شورا منحل اعلام و هیئت مدیره ظرف یک ماه نسبت به دعوت از مجمع عمومی فوق العاده و معرفی نامزدهای شورا اقدام می نماید.
23-6) به منظور ایجاد هماهنگی میان فعالیت های شورای عالی خانه موسیقی و هیئت مدیره یک نفر از اعضاء هیئت مدیره بدون حق رای در جلسات شورای عالی شرکت می کند.
ماده 24) وظایف شورای عالی خانه موسیقی:
24-1) بررسی و تصویب صلاحیت متقاضیان عضویت در خانه موسیقی.
24-2) بررسی و تصویب لغو عضویت اعضاء به پیشنهاد هیئت مدیره.
24-3) اعلام نظرات کارشناسی در مورد استعلام از جانب نهادهای خانه موسیقی یا مراجع دیگر.24-4) اعلام نظرات تخصصی و راهبردی مشورتی در کلیه حوزه های موسیقی کشور.
24-5) ارائه توصیه های هنری و تخصصی به مجمع عمومی و هیئت مدیره و مدیرعامل در جهت ارتقاء کیفی فعالیت های خانه موسیقی.
بازرسان
ماده 25) مجمع عمومی از میان نامزدهای حاضر در جلسه مجمع یک نفر را به عنوان بازرس اصلی و یک نفر را به عنوان بازرس علی البدل برای مدت یک سال انتخاب می نماید.
ماده 26) وظایف و اختیارات بازرسان:
26-1) انجام امور حسابرسی.
26-2) نظارت بر حسن جریان امور خانه موسیقی بر اساس اساسنامه و مصوبات مجمع عمومی.
26-3) رسیدگی به دفاتر، اسناد ومدارک مالی و اداری.
26-4) رسیدگی به شکایات اعضاء از هیئت مدیره و شورای عالی موسیقی و مدیرعامل و ارائه گزارش به مجمع عمومی.26-5) دعوت به تشکیل مجمع عمومی فوق العاده .
26-6) گزارش عملکرد مالی خانه موسیقی به مجمع عمومی.
26-7) بازرس می تواند در صورت تمایل در کلیه جلسات هیئت مدیره بدون حق رای شرکت نماید.
ماده 27) چنانچه بازرس اصلی به علل مختلف از جمله فوت ، استعفاء یا غیبت بیش از سه ماه وظایف محوله را به انجام نرساند بازرس علی البدل بنا به دعوت رییس هیئت مدیره تا پایان دوره انتخابی یک ساله جانشین وی خواهد گردید.
فصل چهارم : امور مالی، محاسباتی ، انحلال و تصفیه
ماده 28) منابع مالی
منابع مالی خانه موسیقی عبارتند از :
1) مبلغ 1میلیون ریال که به عنوان سرمایه اولیه از سوی موسسان تامین و پرداخت خواهد شد.
2) حق عضویت اعضاء .
3)کمک های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی.
4) کمک های دریافتی از موسسات عمومی و خصوصی و اشخاص حقیقی و حقوقی و قبول هبه .
5) در آمدهای ناشی از فعالیت خانه موسیقی با توجه به اهداف فرهنگی هنری .
ماده 29) تصمیم در خصوص انحلال با نصاب تعیین شده و اکثریت مقرر در این اساسنامه با تصویب مجمع عمومی خانه موسیقی انجام خواهد گرفت و همزمان با انحلال ، یک یا چند نفر به عنوان مدیر یا مدیران تصفیه تعیین خواهند شد. مدیر تصفیه مکلف است به حساب دیون و مطالبات خانه موسیقی رسیدگی و پس از وصول مطالبات و پرداخت بدهی ها گزارش تصفیه را به مجمع عمومی تسلیم نماید.
تبصره: پس از انحلال ، کلیه اموال و دارایی های باقی مانده خانه موسیقی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی واگذار می گردد.
ماده 30) سال مالی خانه موسیقی منطبق با سال شمسی و از ابتدای فروردین ماه هرسال آغاز و به پایان اسفند ماه همان سال ختم می شود.
تبصره: در نخستین دوره تاسیس خانه موسیقی سال مالی از زمان تاسیس آغاز و در پایان همان سال خاتمه می یابد.
ماده 31) کلیه اسناد مالی تعهد آور و قرار دادها و اسناد واوراق بانکی از قبیل چک ، سفته و برات با دو امضای مدیر عامل و مدیر امور مالی و یا یکی از دو امضای معرفی شده توسط هیئت مدیره و مهر خانه موسیقی معتبر بوده و سایر مکاتبات عادی با امضای مدیر عامل یا رئیس هیئت مدیرهو مهر خانه موسیقی صادر خواهد شد.
ماده32) کلیه اموال و دارایی هایی که به خانه موسیقی تعلق گرفته یا بعداً به آن افزوده شود در دفاتر مربوطه به نام خانه موسیقی ثبت خواهد شد و در صورتی که از محل فعالیت های آن در آمدی تحصیل شود، پس از وضع هزینه های جاری و قانونی و منظور نمودن قسمتی از آن به ذخیره احتیاطی ، باقیمانده آن به مصرف هزینه های مربوط به توسعه و پیشبرد امور خانه موسیقی خواهد رسید و عواید حاصله بین اعضاء قابل تقسیم نیست.
ماده 33) هرگونه تغییر یا اصلاح مفاد اساسنامه یا تغییر در موسسات ، هیئت مدیره و مدیرعامل و اعضای خانه موسیقی بایستی قبل از ثبت به تایید دبیرخانه هیئت رسیدگی به امور مراکز فرهنگی برسد.
ماده 34) در باره مسائلی که در این اساسنامه پیش بینی نشده طبق مقررات قانونی حاکم بر موسسات غیر تجاری و ضوابط تاسیس موسسات و مراکز فرهنگی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی رفتار خواهد شد.
این اساسنامه در چهار فصل مشتمل بر 34 ماده و 19 تبصره درتاریخ مهر1378به تصویب مجمع عمومی رسید.