هرچند بوی تند سیر آزاردهنده است اما طعم خوب و خواص درمانی بینظیرش سبب شده طرفداران زیادی داشته باشد. [در مورد خواص درمانی سیر]
سیر را تقریبا در هر غذایی میتوان ریخت. این روزها پودر آن در میان آشپزها طرفدار زیادی دارد هرچند سرآشپزهای حرفهای ترجیح میدهند از سیر تازه استفاده کنند که عطر و طعم بهتری دارد.
هر کله سیر از مجموعه چند حبه تشکیل شده است که با پوسته نازکی به هم متصل شدهاند. اگر برای خرید سیر به بازار میروید ترجیحا سیر خورد و حبهای نخرید.
یک توصیه هم از آشپز همشهری آنلاین بشنوید که سیرهای چینی که در بازار موجودند هرچند قیافه تمیز و شسته رفتهای دارند اما طعم و عطر خوبی ندارند. همان سیرهای گیلان و مازندران را تهیه کنید که از همه سیرهای دنیا بهترند.
در هنگام خرید دقت کنید سیرهای انتخابی گوشتالو و سفت باشند. هیچگاه هم سیر را بیش از اندازهای که طی یک تا دو هفته مصرف میکنید نخرید و سیر را در جای خنک، تاریک و خشک نگهداری کنید.
سیر خام مزه تند و بوی شدیدی دارد اما وقتی پخته میشود طعم آن به شیرینی میزند.
پوست کندن سیر
برای پوست کندن سیر، حبه آن را روی تخته بگذارید و یک کارد آشپزخانه پهن را از پهلو روی آن قرار دهید. حال به کارد فشار وارد کنید. (مواظب لبه تیز کارد باشید.) پوسته نازک و خشک حبه سیر به راحتی جدا میشود.
ریز کردن سیر
با یک کارد آشپزخانه قسمت انتهایی حبه را که به ریشه متصل میشود جدا کنید. بعد حبه را از طول ببرید و تکههای آن را روی هم قرار دهید و آنها را از عرض ریز کنید. ریز کردن را تا زمانی که به اندازه دلخواه برسید ادامه دهید.
نرم کردن سیر
حبههای پوست گرفته سیر را در داخل هاون بریزید و آن را بکوبی. به جای هاون از انبرهای ویژه خرد کردن سیر هم میتوانید استفاده کنید.