قطر ساقههای این گیاه بین اندازه یک مداد تا انگشت شست متغیر است و به خاطر عطر بینظیرشان در آشپزی کاربرد زیادی دارند. رایجترین نوع مارچوبه رنگی سبز دارد که گاهی انتهای آن بنفش کمرنگ است. در هنگام خرید دنبال مارچوبههای ترد و صاف باشید و دقت کنید که دو سر آن هم سفت باشد.
اگر مارچوبهها را لای کاغذی مربوط بپیچید و در کیسه پلاستیکی در یخچال نگهداری کنید تا چهار روز تازه میمانند. ساقهها را پیش از مصرف پاک کنید.
برای تمیز کردن ساقههای مارچوبه قسمت سفت دو انتهای آن را ببرید و دور بیاندازید.