همشهری آنلاین: وزیر جهاد کشاورزی گفت: برای کاهش کانون‌های تولید گرد و غبار، روزانه ۲۰۰ هکتار نهال‌کاری در خوزستان انجام می‌شود.

محمود حجتی

به گزارش مهر، محمود حجتی عصر امروز پنجشنبه در جلسه شورای اداری خوزستان و کارگروه ملی مبارزه با ریزگردها اظهار کرد: طرح توسعه کشاورزی خوزستان موسوم به طرح مقام معظم رهبری که سال‌های بسیاری بدون اعتبار و کم اعتبار مانده بود با پیگیری ویژه رئیس جمهور اجرایی شد.

وی افزود: در فاز اول با همکاری وزارت نیرو و مبادله موافقتنامه با سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، تاکنون ۲۴۰ هزار هکتار از ۳۱۸ هزار هکتار تحویل شده و در سال آینده کل فاز اول به اتمام می‌رسد. شاید یک مقدار محدودی کم‌تر از چهار هزار هکتار در آبادان آن هم در زمینه نخیلات که در سال ۹۴ به طرح اضافه شده را نیز دنبال می‌کنیم.

حجتی در ارتباط با بحران گرد و خاک در خوزستان گفت: با منابع و وضعیتی که داشتیم در مجموع چه بخشی که قرارگاه خاتم با منابع وزارت نفت کار کردند، قطعا سالانه هشت هزار هکتار بیابان‌زدایی آن طور که باید و شاید آثار خود را نشان نمی‌دهد. امروز عنایتی که به مسئله ریزگردها در خوزستان شده باعث می‌شود تا همه با همکاری یکدیگر با برنامه و تأمین منابع اعتباری قابل قبول اقدامات لازم را انجام دهیم. انشاالله با کمک خود مردم در زمانی قابل قبول و روش‌های علمی کارها به سرانجام برسد.

وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: آنچه امروز در دستور کار قرار گرفته سطح ۴۲ هزار هکتار و آن هم بخشی از منطقه چهار است. به صورت کلی مناطق یک تا ۹ حدود ۸۰۰ هزار هکتار است که به مناطق بحرانی و فوق بحرانی تبدیل شده است.

حجتی افزود: طرحی را که در دستور کار قرار دادیم این است که حدود پنج میلیون نهال کاری انجام شود. در واقع با استقرار ۶ اکیپ و افزایش این اکیپ‌ها، روزانه ۲۰۰ هکتار نهال‌کاری انجام می‌دهیم.

از صاحب‌نظران دعوت می‌کنیم تا هر روز طرح را مورد بازنگری قرار دهند تا یک طرح نهایی را عملیاتی کنیم.

وی با اشاره به انجام بررسی شناسایی منابع آب قابل انتقال برای انجام نهال کاری گفت: امروز به دنبال این هستیم که منابع آب مشخصی را برای این کار انجام دهیم. انتقال آب از کارون را نیز مورد بررسی قرار می‌دهیم تا انشالله مناطقی که به خاطر فصل اجازه نهال‌کاری نداریم را حداقل مرطوب کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: امیدوارم در یک دوره سه ماهه، نهال‌ها را غرس کنیم و قطعا نهال‌های سازگار منطقه را استقرار می‌کنیم. بحث بوته‌کاری در عرصه‌هایی که مردم روی آن ادعا دارند نیز یکی دیگر از کارهایی است که برای تثبیت انجام می‌دهیم تا از افزایش خاک جلوگیری شود.

حجتی خبر داد: البته با استفاده از فرصت سیلاب‌ها و با مدیریت آنها برای مرطوب کردن عرصه‌های بیابانی تا حدودی این عرصه‌ها را کنترل کنیم. این کار در خوزستان خیلی راحت‌تر از استان‌های کویری است که انشاالله با یک برنامه قابل قبول آن را به خوبی عملیاتی خواهیم کرد.

کد خبر 363277

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha