به گزارش روابط عمومی ارتش جمهوری اسلامی ایران، حجت الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل هاشم این مطلب را در همایش سیاسی فرماندهان ستاد هوانیروز عنوان کرد.
وی با اشاره به در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای شهر و روستا گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی نقش مردم در تصمیمگیریهای کلان، شکلگیری نهادها و تعیین مسئولان نظام خط بطلانی بر برداشتهای نادرست از اسلام بود که یک گفتمان مردمسالاری و دموکراسی را در کشور ارائه کرد.
نماینده ولی فقیه در ارتش با یادآوری دیدار اخیر فرماندهان ارتش با فرمانده کل قوا، افزود: در این دیدار عنوان شد که این گفتمان جمهوری اسلامی نشان داد که اسلام و معنویت در مقابل مردم سالاری نیستند بلکه میتوان مردم سالاری را در چارچوب معیارهای اسلامی اعمال کرد که نظام جمهوری اسلامی ایران در طول سالیان گذشته با برگزاری 34 انتخابات این مهم را محقق کرد.
رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش با بیان اینکه انتخابات در نظام مردم سالاری دینی دارای ویژگیهایی است که این ویژگیها در نظامهای دموکراتیک غربی وجود ندارد، ادامه داد: نخستین ویژگی انتخابات ایران، رأی دادن به عنوان یک تکلیف شرعی مطرح است.
آل هاشم یادآور شد: در نظام مردم سالاری دینی رأی دادن صرفاً یک اقدام سیاسی نیست بلکه یک اقدام ریشهای، عقیدتی و الهی است و رأی دادن هم حق مردم بوده و هم یک تکلیف شرعی است. بر اساس این تکلیف مردم نسبت به سرنوشت خودشان و سرنوشت جامعه اسلامی احساس مسئولیت میکنند.
وی توضیح داد: دومین ویژگی انتخابات در نظام اسلامی حق الناس بودن رأی مردم است، این امر باعث میشود که نه تنها به شکل ظاهری بلکه به شکل عینی و ذهنی امکان تخلف و فساد در انتخابات به کمترین میزان ممکن برسد در حالی که در نظامهای دموکراتیک غرب چنین دیدگاه الهی و شرعی نسبت به حق الناس بودن رأی مردم وجود ندارد.
وی سومین ویژگی منحصر به فرد انتخابات در نظام اسلامی را انتخاب فرد اصلح از سوی مردم عنوان و اضافه کرد: این ویژگی نیز در جوامع غربی وجود ندارد.
رییس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، ویژگیهای لازم برای یک رئیس جمهور منتخب در ایران را تدین، امانتداری، حرکت در مسیر انقلاب، صداقت، اخلاص، شجاعت، توانمندی، حلم، استقامت و ایستادگی در برابر دشمن برشمرد.
نظر شما