یکشنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۶ - ۱۵:۴۸
۰ نفر

همشهری آنلاین: هرکدام از مواد غذایی دارای طبع و مزاج خاص خودش است و در هر فصل باید میوه‌های همان فصل را مصرف کرد تا از بیماری‌ها پیشگیری شود.

  • خواص بالنگ

1. دارای دو نوع است که نوع کوچک آن را ترنج و نوع بزرگ آن را بالنگ می‌گویند.

2. طبیعت پوست زرد آن، گرم و خشک است و شحم آن یعنی گوشت آن که زیر پوست زرد آن است و شیرین‌مزه و سرد و تر است ولی سردی آن زیادتر از تری آن است و مغز ترش آن سرد و خشک است.

3. بالنگ ترش، ملطف و صاف‌کننده روح طبیعی و خون از صفرا و مسکن قی (استفراغ) صفراوی است.

4. بالنگ ترش برای خفقان قلب, تقویت کبد, معده و تسکین حرارت احشا مفید است.

  • خواص لیموترش

1. لیموترش سرد و خشک است.

2. ملطف و از بین برنده خلط‌های غلیظ و لزج است.

3. برای سردرد, سرگیجه و ورم‌های حلق مفید است.

4. برای خفقان ناشی از سودا, جوشش خون, التهاب معده و قی صفراوی مفید است.

5. برای سرد‌مزاجان, اعصاب و سرفه زیان‌آور است و مصلح آن شکر و عسل است.

6. طبیعت لیموی شیرین، سرد و تر است و از نظر منافع، بسیار ضعیف‌تر از لیموترش است اما مضر اعصاب نیست.

  • خواص نارنگی

1. طبیعت آن سرد و تر است.

2. نارنگی مفرّح قلب است و خفقان قلب را از بین می‌برد.

3. موجب تسکین تیزی خون و صفرا می‌شود و تشنگی را نیز کم می‌کند.

4. گُر‌گرفتی کبد و معده را کم می‌کند و ادرارآور است.

  • خواص نارنج

1. ترش آن سرد و خشک است.

2. نارنج ترش لزوجتی دارد که برای نزله‌های سینه و سرفه‌های گرم مفید است مخصوصاً اگر با پوست از وسط دو نیم کرده و پس از درآورن تخم‌های آن مقداری نبات کوبیده بر آن پاشیده شود و تا حدّ جوش حرارت داده شود، سپس میل شود.

باشگاه خبرنگاران پویا

کد خبر 385128

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha