دوشنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۸
۰ نفر

همشهری‌آنلاین: سباستین پینیه‌را، رئیس‌جمهور سابق شیلی توانست در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری به پیروزی دست یافته و مجددا مسیر سیاسی این کشور را به راست‌گرایی بازگرداند.

مقام‌های انتخاباتی شیلی اعلام کردند که پس از شمارش تقریبا همه آراء دور دوم انتخابات، سباستین پینيه‌رای میلیاردر توانسته 54.6 درصد آراء را به دست آورد و رقیب او سناتور آلخاندرو گویلیه‌ر که از جناح چپ میانه‌روست توانسته 45.4 درصد آراء را کسب کند.

با این حال تحلیلگران انتظار یک رقابت بسیار نزدیک‌تر را داشتند هرچند که از زمان برگزاری دور اول انتخابات در ماه نوامبر تاکنون هیچ‌گونه نظرسنجی در شیلی برگزار نشده‌است.

این در حالی است که اخیرا در آمریکای لاتین شمار رهبران محافظه کارا که به قدرت رسیده‌اند، افزایش یافته است.

پینرا که تقویت رشد اقتصادی را محور تبلیغات خود قرار داده بود بعد از مشخص شدن پیروزی‌اش در انتخابات از رقبایش تشکر کرده و خواهان وحدت در شیلی شد.

به گزارش ایسنا به نقل از آسوشیتدپرس، او یکشنبه شب به حامیانش گفت: امروز همه صدای مردم شیلی را شنیدند. ما با فروتنی و امیدواری از این پیروزی استقبال می‌کنیم.

حامیان پینيه‌را در این کشور 17 میلیون نفری به جشن و پایکوبی پرداختند. تعدادی از مردم پرچم‌ها و بنرهایی را تکان داده و عده‌ای دیگر نیز در خودروهایشان با بوق زدن واکنش نشان دادند.

پینيه‌را از سال 2010 تا 2014 رئیس‌جمهور شیلی بود.

او در دور اول این انتخابات در ماه گذشته میلادی بیشترین آراء را کسب کرد اما آراء او بسیار کمتر از چیزی بود که نظرسنجی‌ها نشان داده بودند.

در عین حال پیش‌بینی می‌شد که حضور رای‌دهندگان در دور دوم انتخابات پایین باشد چراکه شیلی برخلاف دیگر کشورهای منطقه رای‌دادن را در سال 2012 از حالت اجباری خارج و داوطلبانه کرد.

در عین حال گویليه‌ر 64 ساله از حمایت میشله باچلت، رئیس‌جمهور فعلی شیلی نیز بهره‌مند بود و وعده داده بود که طرح او برای افزایش مالیات‌های شرکت‌ها به منظور تامین مالی اصلاحات آموزشی، اصلاح قانون اساسی و تقویت نظام بهداشت و درمان و حقوق‌های بازنشستگی را ادامه دهند.

با این حال بسیاری از مردم شیلی از کندی رشد اقتصادی کشورشان در دولت باچلت ناراضی بودند. بخش زیادی از علت این مساله کاهش قیمت بین‌المللی فلز مس بود.

کشور شیلی بزرگ ترین تولید کننده مس در جهان است و تولید این فلز ستون فقرات اقتصاد شیلی است.

همچنین بسیاری از رای دهندگان شیلی احساس می‌کردند که ميچله باچلت از وعده‌اش در زمینه اجرای تغییرهاي اجتماعی عمیق به ویژه در حوزه‌های کار و آموزش کوتاهی کرده‌است.

در عین حال پیروزی پینيه‌را نشان‌دهنده چند دستگی‌ها در ائتلاف چپ‌گرای باچلت موسوم به ائتلاف "اکثریت جدید" و ظهور رهبران محافظه کار در سال‌های اخیر در دیگر کشورهای منطقه از جمله آرژانتین، پاراگوئه و پرو است.

پینيه‌را در اولین دوره ریاست جمهوری‌اش با موج اعتراض‌ها علیه نابرابری‌های اقتصادی و همچنین مطالبه اصلاحات آموزشی روبه‌رو شد و در حالی قدرت را ترک کرد که محبوبیت به شدت پایینی داشت.

با این حال در دولت او رشد سالانه اقتصادی شیلی به حدود پنج درصد رسیده بود.

کد خبر 392951

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آمریکا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha