محمدرضا بختیاری در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به آخرین وضعیت بارندگیها در پایتخت اظهار کرد: تا امروز صبح ۲۳۷ میلی متر بارندگی را در تهران شاهد بودیم که این عدد نسبت به سال گذشته که معادل ۳۲۳ میلی متر بود ۲۷ درصد کاهش داشته است.
وی ادامه داد: علاوه بر این میزان بارندگیها نسبت به درازمدت نیز معادل ۲۶۰ میلیمتر بوده كه ۹ درصد کاهش داشته است، اما اتفاق خوبی که در این عرصه افتاد این بود که خوشبختانه بهار خوبی را شاهد بودهایم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران با بیان این که در اردیبشهت ماه و خرداد ماه بارندگی خوبی در تهران وجود داشت، اظهار کرد: علیرغم این که وضعیت بارشها در زمستان خوب نبود، اما توانستیم میزان کاهش را در فصل بهار تا حدودی جبران کنیم.
وی با اشاره به وضعیت مخازن سدهای پنچگانه کشور گفت: در حال حاضر حجم مخازن سدهای تهران ۸۱۷ میلیون مترمکعب است که نسبت به سال گذشته که معادل یک میلیارد و ۱۱۲ میلیون مترمکعب بوده، ۲۹۴ میلیون مترمکعب منفی است.
بختیاری با تاکید بر این مساله که ذخیره برف در پایتخت صفر است، ادامه داد: این در حالی است که سال گذشته به طور متوسط ذخیره برف پایتخت دو متر بوده است و با توجه به این که امسال ذخیره برف صفر است تا حدودی تنش آبی در تهران رخنمایی میکند.
به گفته وی، نمیتوان اعلام کرد که بارانهای فعلی بیتاثیر بوده است، چراکه نه تنها روان آب ها افزایش یافته بلکه با کاهش دما میزان مصرف مردم کاهش یافته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران با اشاره به حجم مخازن سدهای پنجگانه تهران به طور جداگانه گفت: در حال حاضر سد امیرکبیر ۱۷۷ میلیون مترمکعب، سد لتیان ۱۶۷ میلیون مترمکعب، سد لار ۹۱ میلیون مترمکعب، سد طالقان ۳۱۷ میلیون مترمکعب و سد ماملو ۱۶۵ میلیون مترمکعب ذخیره آبی دارد.
بختیاری با بیان این که در سه سد لار، ماملو و طالقان به نسبت پارسال کاهش قابل ملاحظهای را در حجم مخازن مشاهده می کنیم، افزود: سال قبل حجم مخزن سد لار ۲۰۳ میلیون مترمکعب، سد ماملو ۲۳۹ میلیون مترمکعب و سد طالقان ۴۲۳ میلیون مترمکعب بوده است.
به گفته وی، در سد لتیان و امیرکبیر وضعیت مخازن سد همانند گذشته است و برخلاف این که در هفتههای گذشته در سد لتیان با مشکل مواجه بودیم اکنون شرایط به وضعیت نرمال برگشته است و صراحتا میتوان اعلام کرد که بارندگیهای اخیر تا حد قابل ملاحظهای تنش آبی را در تهران کاهش داده است.
نظر شما