دوشنبه 2 مهر 1397 | به روز شده: 27 دقیقه قبل

HAMSHAHRIONLINE

The online version of the Iranian daily Hamshahri
ISSN 1735-6393
سه شنبه 18 دی 1386 - 17:38:13 | کد مطلب: 41161 چاپ

آشنایی با نکاتی درباره ماهی‌های آب شیرین و شور

دانش > دانش - همشهری آنلاین:
آب شیرین برای ماهی تن، یکی از ماهی‌های اقیانوسی یا آب شور، مرگبار است.

اما قزل‌آلا و سایر ماهی‌های anadromous (ماهی‌هایی که برای تخم‌ریزی از آب شور اقیانوس‌ها به آب‌های شیرین رودخانه‌ها مهاجرت می‌کنند) می‌توانند هم در آب شیرین و هم در آب شور زندگی کنند.

مسئله به چگونگی کارکرد  بدن ماهی از لحاظ آبی که می‌نوشد و آبی که به صورت ادرار دفع می‌کند، بستگی دارد.

آنزیم‌هایی در بدن ماهی‌های آب شور به آنها کمک می‌کند تا نمک اضافی را که هنگام نوشیدن آب دریا در بدن آنها تجمع می‌یابد، دفع کنند. به علاوه کلیه‌های این ماهی‌ها حجم‌های کمی از ادرار تولید می‌کنند که حاوی غاظت‌های بالای نمک است.

در مقابل ماهی‌های آب شیرین مقدار زیادی ادرار رقیق با میزان نمک کم تولید می‌کنند. آب‌شش‌های آنها طوری ساخته شده است که املاح را از آب شیرین جذب می‌کند.

برخی از ماهی‌ها مانند قزل‌آلا، ماهی استورژن،ماهی دهان گرد و ماهی خاردار راه‌راه دارای توانایی نقل مکان بین آب شور و آب شیرین هستند.

قزل‌آلاها تا حداکثر دو سال در آب شیرین زندگی می‌کنند و پس از آن شروع به مهاجرت به سمت پایین دست رودخانه می‌کنند.

در همان زمان بدن‌های آنها معمولا در آب‌های نیمه‌شور مصب رودخانه تطبیق پیدا می‌کند تا در نهایت بتوانند آب شورتر دریا را تحمل کنند.

LIveScience,7 Jan., 2008

در همین زمینه: