سه‌شنبه ۲ بهمن ۱۳۸۶ - ۱۵:۴۴
۰ نفر

زنجبیل یا زنجفیل گیاهی است تک لپه‌ای که از ریشه غده‌ای آن، استفاده خوراکی می‌شود.

این ریشه به صورت تازه و خشک شده برای طعم‌دار کردن انواع شیرینی‌ها، کیک‌ها، نان، بیسکویت، بستنی، دسرها و همچنین بعضی غذاها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مصرف این ریشه به‌عنوان طعم‌دهنده غذا در کشورهایی مانند هند، تایلند، پاکستان، چین و ژاپن بسیار بیشتر از دیگر کشورهاست.

ریشه زنجبیل، فرمی غده‌ای شبیه به سیب‌زمینی استانبولی دارد و برای استفاده باید پوست آن کنده شود. از زنجبیل، چای نیز می‌توان درست کرد؛ به این صورت که 2 قاشق چای‌خوری پودر زنجبیل را در یک فنجان آب جوشیده ریخته و با عسل یا شکر شیرین کنید.

برای درست کردن چای زنجبیل از زنجبیل تازه نیز می‌توان استفاده کرد.

نکته خرید: به هنگام خرید زنجبیل تازه، آنهایی را انتخاب کنید که پوستشان شاداب و سفت و آبدار باشد.

خواص درمانی

- زنجبیل دارای طبیعتی گرم و کمی خشک بوده و برای درمان اسهال ساده و اسهال خونی مفید شناخته شده است.

- خوردن زنجبیل معده را تقویت کرده و اسید آن را کاهش می‌دهد. در ضمن با خوردن زنجبیل، غذا راحت‌تر هضم می‌شود.

- این غده چه به صورت تازه و چه به صورت خشک، عامل تحریک میل جنسی است.

- مصرف زنجبیل مشکلات عادت ماهیانه شامل تاخیر، بی‌نظمی و همچنین دردهای این دوره را برطرف می‌کند.

- زنجبیل خاصیت ضدالتهابی- به‌خصوص در ناحیه ریه- دارد و در ضمن برای کاهش سرفه نیز مفید است.

- زنجبیل اشتها را نیز افزایش می‌دهد.

شما نخورید:

- شمایی که بیمار دیابتی هستید و از داروهای کاهش‌دهنده قند خون استفاده می‌کنید، زنجبیل نخورید.

- اگر بیماری قلبی دارید یا از داروهای مانع لخته شدن خون مانند آسپرین یا حتی از داروهای انعقاد خون مصرف می‌کنید، زنجبیل نخورید.

کد خبر 42273
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز