اما امروزه دیگر به این روش شیره خرما تهیه نمیشود بلکه در کارخانه و با دستگاه، خرماها له شده و شیرهشان را جدا میکنند و پس از افزودن اندکی افزودنیهای خوراکی، شیره خرما را در بستهبندیهای زیبا یا در قوطیهای پلاستیکی به بازار عرضه میکنند.
در بسیاری از استانهای کشورمان، از شیره به جای شکر در پختن حلوا و ترهحلوا استفاده میکنند.
نکته: همچنین خوردن «شیربرنج و شیره»، «برف و شیره» و «شیر و شیره» در زمستان، از عادتهای غذایی مرسوم مردمان بسیاری از شهرها مثل همدان، اراک، اردبیل، تبریز و... است.
نکته: بهترین نوع خوردن شیره که برای همه مزاجها مناسب است، این است که شیره را با سرکه بجوشانید و محصول نهایی را که «سرکه شیره» نام دارد با کاهو بخورید و نهایت لذت را از خوردن این معجون ببرید. سرکه شیره هم خاصیت سرکه (طبیعت سرد) را دارد، هم طبیعت شیره (طبیعت گرم) را.