او در ادامه، جمله خود را اینگونه تصحیح کرد که این کنسرت نه تنها با کنسرتهای پیشین این گروه که با تمامی کنسرتهای سالیان اخیر متفاوت است و با این توصیف خواست سطح گروه کامکارها را با گروه های فعال فعلی مقایسه کند.
هرچند که استفاده از واژه «تفاوت» به هیچ وجه دال بر برتری نیست، ولی قطعا مخاطب را به این معنا سوق میدهد که کامکارها برترین و بهتر ین گروه موسیقی در میان گروههای موسیقی ایران است.
از سویی این تعریف هم چندان با واقعیت مغایر نیست و قطعا گروهی که بیش از چهل سال از فعالیت آن میگذرد و در این چهار دهه هم مخاطبان خاصی را نیز جذب کرده و بر فرهنگ شنیداری مردم تاثیرگذار بوده است اگر از نظر معیار «هنر» بهترین نباشد دستکم از نظر قدمت و کسوت اولین است.
خصیصه فامیلی و ارتباط خونی بین اعضای گروه قطعا یکی از نقاط بارز و اصلی این استمرار و طول عمر میتواند باشد اما مهمتر از آن خاستگاه و اهداف مشترک از جنبه «هنر موسیقی» مهمتر از دیگر مسائلی است که توانسته این گروه را بعد از چهل سال همچنان سر پا و فعال نگه دارد.
کامکارهایی که همگی در مکتب و محضر پدر بزرگوار خویش (حسن کامکار) تربیت یافتهاند به خوبی میدانند که اگر اینک «کامکار» هستند نتیجه همراهی و همیاریای است که بین خود دارند و آن زمان که متفرق و متشتت شوند کامکاری در میان نخواهد بود. این شم و حس قوی شاید از دیگر عوامل انسجام و ثبات چهل ساله این گروه است.
به هرحال اقتضای گذشت بیش از چهل سال و تغییر و تحولات سریع در همه مولفهها و ابعاد زندگی و هنر قطعا بر جریان موسیقی نیز بیتاثیر نبوده است و بدون شک اگر کامکارها به این بخش بیتوجه بمانند نمیتوانند به راه خود و آن هم در اوج ظاهر شوند و به همین دلیل هم هست که آنها در این سالیان، نگاه بیرونی و بینالمللی خود را وسعت بخشیده و به کنسرتهای برون مرزی اهمیت و ارزشی بیش از گذشته دادهاند.
یکی از دلایل گفته اخیر هوشنگ کامکار که کنسرت اخیر کامکارها متفاوت خواهد بود تا حدودی به همین مسأله بازمیگردد، چرا که عدنان کریم، خواننده مشهور عراقی که زاده سلیمانیه عراق و ساکن سوئد است در کنسرت اخیر این گروه که از 17تا 19آبان ماه در تالار بزرگ کشور برگزار میشود شرکت دارد.
تعامل گروه کامکارها با موزیسینهای خارجی در سالهای اخیر بیش از پیش شده است و این حرکت فرامرزی موجب شده تا گروه کامکارها در عرصه بینالملل به عنوان گروهی شناخته شده معرفی شود.
در مورد برنامه امسال گروه که تحت عنوان کنسرت شور کامکارها ارائه میشود، هر یک از اعضا نظر و عقیدهای دارند که بسیار به هم نزدیک و همافق است. هوشنگ میگوید: این کنسرت در دو بخش فارسی و کردی است که در هر قسمت 6 قطعه را اجرا خواهیم کرد که در بخش فارسی قطعاتی چون ساقی، فراق، خانهام ابری است، سرود زیستن، ترانه و به یاد مادر و در بخش کردی هم شش قطعه اجرا میکنیم. هوشنگ معتقد است با اجرای این برنامه تا حدودی نظر و دیدگاه مخاطبان نسبت به کار کامکارها تغییر میکند.
بیژن کامکار نیز در این باره می گوید با این که بخشی از موسیقی ما موسیقی کردی است و این نوع موسیقی ریشه در فرهنگ قوم کرد داشته و پیشینه تاریخی دارد، اما ما سعی کردهایم در این بخش هم، قطعات جدید و غیر تکراری ارائه کنیم.
ارسلان کامکار نیز که بیشترین قطعات موسیقی بخش فارسی را ساخته است با ابراز امیدواری نسبت به اقبال عمومی مردم به این قطعات گفت: آثار«خانهام ابری» است با شعر نیما یوشیج، «ترانه» با شعر سایه و به «یاد مادر» با شعر خیام نیشابوری از جمله آثاری است که من ساختهام که در فرم جدیدی ارائه میشود.
در این کنسرت، کامکارها از نوازندگان مهمانی چون شروین مهاجر(کمانچه) ارژنگ سیفیزاده(تار) و امیر حقیری دعوت به همکاری کردهاند.