در این سال پرویز وخشوری ریاست انجمن زرتشتیان؛ به همراه مهران غیبی سرپرست وقت کتابخانه، اشیای میراث فرهنگی زرتشتیان کرمان را گردآوری کرده و تا امروز نیز آثار دیگری به آن افزودهاند.
سرانجام این موزه در جشن تیرگان سال1384 بهطور رسمی و از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گشایش یافت.ساختمان موزه در سال 1370 به کوشش بهدینان فرزانه، هرمزدیار اشیدری و مهیندخت سیاوشیان پیریزی و در سال 1380 پایان یافت.
از کهنترین اشیاء این موزه یک جلد کتاب دستنویس گاتها با پیشینهی بیشتر از دویست سال و یک آتشدان دستی با تاریخ حک شده 1207 است.از بخشهای ارزشمند این موزه بخش فرتور و اسناد است که فرتورهای انجمن ناصری زرتشتیان کرمان و رفسنجان و فرتورهای سرشناسانی چون ارباب کیخسرو شاهرخ، میرزا برزو آمیغی، کشور خانم و پوراندخت در بین آنها ارزش بسیاری دارد.
بخشی از این موزه به انواع آتشدان، روغنسوز، پیهسوز و چراغ لاله را اختصاص داده شده است.لباسهای زنانهای با دیرینگی 50 تا 150 سال و پیشینهای که در اسناد هخامنشی تا ساسانی دیده میشود، گویای پوشش زنان زرتشتی است. مخنا، لچک، چارقد، کت، پیراهن و شلوار گلدوزی شده از انواع آن بوده و زیبایی ویژهای دارند.
هر سال در روزهای نوروز شماری از جوانان فرهیخته کرمانی از بامداد تا پاسی از شب به دادن راهنمایی به بازدیدکنندگان نوروزی آتشکده و موزه زرتشتیان میپردازند. این جوانان در طول سال در کلاسهای آموزشی موزه با هدف هماهنگسازی و یکپارچه شدن گفتههایی که در 2 بخش موزه و آتشکده بیان میشود، شرکت میکنند
آگاهیهایی که این جوانان در بخش آتشکده، درباره آتش، آتشکده، آیینهای دینی و سنتی زرتشتیان و در بخش موزه درباره اشیا، فرتورها و جامههای سنتی میدهند سبب شده که آتشکده کرمان در روزهای نوروز از پربازدیدکنندهترین مکانهای گردشگری کرمان باشد.
به کوشش این جوانان امسال برای نخستین بار جایگاه بازدید افراد غیرزرتشتی از جایگاه نیایش آنان جدا شده است تا پیروان این دین کهن بتوانند در محیطی آرامتر به نیایش بپردازند.
همشهری استانها