این میوه، سرشار از مواد غذایی و فایتوکمیکالها است و به عنوان شاه میوه نیز معروف است. در آیین بودا، از این میوه به عنوان میوه بهشتی یاد شده است.
ارتفاع درخت انبه حدود 35 تا 40 متر است و قطر شاخه آن تا 10 متر نیز میرسد.
شکوفههای این درخت کوچک و سفید است و هر کدام از شکوفهها دارای 5 گلبرگ، 5 کاسبرگ و 5 پرچم میباشد.
برخی از درختهای انبه با 300 سال سن هنوز میوه میدهند.
در وسط میوه این درخت هسته درشتی وجود دارد که بسته به نوع درخت اشکال متفاوتی دارد.
حدود 3 تا 6 ماه طول میکشد تا میوههای این درخت کاملا برسند و وزن هر میوه بین 500گرم تا 5/2 کیلوگرم است.
این میوه علاوه بر مصرف خوراکی دارای مصارف متعدد دیگری از جمله طعم دهنده، رنگ دهنده و عطر نیز میباشد.
خواص درمانی انبه:
1- فیبر نامحلول موجود در انبه به حذف ضایعات روده بزرگ کمک میکند و در درمان یبوست، موثر است.
2- وجود اسید تارتریک، اسید مالیک و اسید سیتریک در این میوه، به حفظ قلیایی بودن مایعات بدن کمک میکند.
3- مخلوط شیر و انبه به افزایش وزن بدن کمک میکند.
4- عصاره پوست درخت، ساقه، برگ و میوه نرسیده انبه، دارای خواص ضد باکتری هستند.
5- گلهای خشک شده این میوه، برای درمان اسهال، اسهال خونی مزمن و برخی مشکلات مثانه مفید است.
6- مغز هسته انبه، ضد اسهال است.
7- آنتی اکسیدانهای موجود در انبه، نقش مهمی را در پیشگیری از سرطان و بیماریهای قلبی ایفا میکنند.[آنتیاکسیدانها به جنگ آنفلوانزا میروند]
8- برخی از فلانوئیدهای موجود در این میوه، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن انسان میشوند.