چهارشنبه 29 شهریور 1396 | به روز شده: 2 ساعت و 20 دقیقه قبل

HAMSHAHRIONLINE

The online version of the Iranian daily Hamshahri
ISSN 1735-6393
دوشنبه 23 آذر 1388 - 08:00:09 | کد مطلب: 97236 چاپ

آشنایی با خواص تخم آفتابگردان

زندگی > تغذیه - همشهری آنلاین - شهره فرجی:
یکی از خواص تخم آفتابگردان، داشتن ویتامین E است که از بیماری‌های قلبی عروقی پیشگیری می‌کند.

تخم‌های آفتابگردان دارای ارزش غذایی بالایی هستند و دارای چربی‌های سالم، پروتئین، فیبر، مواد معدنی، ویتامین E و فیتوکمیکال‌ها است.

این گیاه به این خاطر آفتابگردان نام گرفته که به هر طرف خورشید قرار دارد این گیاه نیز به آن طرف می‌چرخد.

تخم‌های آفتابگردان دارای فواید فراوانی هستند و می‌توان از آن‌ها در انواع غذاها استفاده کرد.

شما می‌توانید این تخم‌ها را روی انواع غذاهای حاوی غلات، انواع سالادها و سوپ‌ها بپاشید و یا با سبزی‌جات مخلوط کنید و نیز در دسرها و یا به عنوان میان وعده از آن‌ها استفاده کنید.

لیگنانس موجود در این تخم‌ها محافظ خوبی در برابر ابتلا به برخی سرطان‌هاست.

تخم‌های آفتابگردان، دارای ترکیبی هستند که حافظه و عملکردهای شناختی را بهبود می‌بخشد. همچنین کلسترول‌خون را پایین می‌آورند.

[نکته بهداشتی روز: کنترل کلسترول خون]

تخم آفتابگردان را به خاطر خواص فراوانش باید در انواع رژیم‌های غذایی گنجاند چراکه هم از لحاظ اقتصادی به صرفه است و هم آسان هضم می‌شود و نیز حاوی پروتئین‌هایی است که محافظ جوانی است

ارزش غذایی 10 گرم تخم آفتابگردان

کالری : 57

کربوهیدرات : 3 گرم

چربی: 24 گرم

فیبر: یک گرم

پروتئین:2/3 گرم

کلسترول: 0 میلی‌گرم

منبع خوبی از ویتامین‌های: ب1 و ای

منبع خوبی از مواد معدنی رژیمی: آهن، منیزیم، مس و منگنز