همشهری‌آنلاین: رییس موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور گفت: باغ گیاه‌شناسی ملی ایران با 145 هکتار مساحت دارای بیش از سه هزار گونه گیاهی داخلی و خارجی است.

گل

به گزارش ایرنا، حسین میرزایی ندوشن افزود: باغ گیاه‌شناسی ملی ایران علاوه بر زیبا بودن، از نظر ارزش‌های علمی نیز دارای ارزش‌های ویژه‌ است که به این دلیل، بخش زیادی از دانشجویان مقاطع مختلف تحصیلی در رشته‌های کشاورزی و منابع طبیعی از این باغ بازدید می‌کنند.

وی ادامه داد: نباید به این مجموعه تنها به عنوان مکان تفریحی نگاه کرد چرا که این باغ مرجعی گسترده و کامل از نظر آموزشی در بخش منابع طبیعی و کشاورزی است.

رییس موسسه تحقیقات جنگل‌ها، تصریح کرد: در سطح بین‌المللی با 130 موسسه گیاه‌شناسی ارتباط داریم که این ارتباط در زمینه تعامل بذر و نهال صورت می‌گیرد.

به گفته این مقام مسوول، تاکنون بیش از هشت هزار گونه گیاهی در کشور شناخته شده و پیش بینی می‌شود این رقم با شناسایی بیشتر به 10 هزار گونه نیز افزایش پیدا کند.

وی اظهار داشت: به جز باغ گیاه‌شناسی، هفت باغ اقماری در مناطق دیگر کشور وجود دارد که قرار گرفتن این باغ‌ها جدا از باغ ملی به این دلیل است که گونه‌های موجود در این باغ‌ها نیاز به شرایط رطوبتی و اقلیمی خاص دارند و در منطقه‌ای که باغ ملی مستقر شده است، نمی‌توانند رشد کنند.

میرزایی ندوشن اظهار داشت: باغ‌های اقماری در شهر‌های دزفول، کاشان، یزد، نوشهر، همدان، تبریز و مشهد مستقر هستند.

  • دیوار باغ گیاه‌شناسی نوشهر احداث شد

میرزایی ندوشن همچنین از دیوار کشی باغ گیاه‌شناسی نوشهر در اواخر هفته گذشته خبر داد و در مورد تخریب باغ گیاه‌شناسی نوشهر نیز گفت: شهر نوشهر مشکلاتی دارد که مسوولان بدنبال رفع این مشکلات هستند.

وی در ارتباط با میزان خسارات وارد شده به باغ گیاه‌شناسی نوشهر گفت: میزان خسارات و بحث‌های مرتبط با این بخش با سازمان بنادر و دریانوردی در حال پیگیری است.

گفتنی است، سال گذشته قدیمی‌ترین باغ گیاه‌شناسی کشور که از آن به‌عنوان مهمترین ذخیره‌گاه ژن و ایستگاه تحقیقاتی یاد می‌شود، توسط لودرهای اداره کل بنادر و کشتیرانی استان مازندران تخریب شد.

در این اقدام حدود سه هکتار از این ایستگاه تحقیقاتی به بهانه احداث جاده برای اتصال کمربندی شهر نوشهر به کلی نابود شد و گونه‌های نادری نظیر سرو شیرازی، سرو گریان، افرا، سپیدار، راش، تاکسدیوم (دارتالاب)، توسکا، صنوبرهای پایه مادری، انواع اکالیپتوس و سوزنی برگ‌ها قربانی این عملیات شدند.

  • دریاچه‌ها و گیاهان سمی مخاطرات باغ گیاه‌شناسی

رییس موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا در ارتباط با غرق شدن پنج نفر در چهارسال گذشته در یکی از دریاچه‌های این باغ و وضعیت ایمنی این باغ برای بازدیدکنندگان گفت: در تمام باغ‌های گیاه‌شناسی دنیا برای تامین منظره دید مناسب، در کنار دریاچه‌ها چمن کاری می‌شود و در هیچکدام از این باغ‌ها در اطراف دریاچه نرده نصب نمی‌شود.
این مقام مسوول در موسسه تحقیقات اعلام کرد: یکی از پنج نفری که در دریاچه این باغ غرق شد مسوول حفاظت فیزیکی مجموعه بود.

میرزایی ندوشن تصریح کرد: دریاچه‌ها و گیاهان سمی مخاطرات باغ گیاهشناسی است که تلاش می‌کنیم با کنترل مناسب‌تر و ایجاد شرایط امن، این مخاطرات را به حداقل برسانیم.

کد خبر 133184
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز